Mäkitalon ja Grönbergin kaudet päättyivät pettymykseen

12.4.2018

Saksan Bundesliigassa pelaavan Anni Mäkitalon kausi Donau-Riesin joukkueessa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja sarjaporrasta alempana pelaavan Camilla Grönbergin taival Bad Homburgin kanssa päättyi välierissä.

Donau-Ries joutui tunnustamaan pudotuspelien avauskierroksella Hernerin paremmakseen suoraan otteluvoitoin 2-0.

- Putoaminen tuntuu tietenkin ikävältä. Pudotuspelit ovat loppu ennen kuin ne oikeastaan ehtivät alkaakaan. Oli pettymys, ettemme päässeet semifinaaleihin, Mäkitalo harmittelee.

 

Herner ei hävinnyt runkosarjan aikana yhtään kotiottelua, mutta Donau-Ries pisti Hernerin ahtaalle ensimmäisessä pelissä joutuen lopulta taipumaan viiden pisteen erolla. Toisessa pelissä Donau-Ries jäi lähtötelineisiin ja Herner sai kasvatettua taukoon mennessä 13 pisteen eron. Donau-Ries kiri vielä kantaan, mutta puristus ei riittänyt loppuun saakka.

- Ensimmäisessä pelissä pelasimme hyvin ja johdimme vielä 38 minuutin kohdalla, mutta vastustaja sitten ratkaisi pistämällä kolmosen sisään levyn kautta. Toisessa pelissä olimme pahimmillaan melkein 20 häviöllä, mutta pääsimme vielä tasoihin kolmannella neljänneksellä, mutta emme päässeet ohi. Asennetta ja taistelua ei meiltä puuttunut. Ensimmäisessä pelissä meille sattui pieniä nukahduksia ja menetimme pallon kriittisillä hetkillä. Toisessa meillä oli sitten vaikea alku. En tiedä oliko siinä sitten yliyrittämistä ja jännitystä. Herner heitti toisessa pelissä myös paremmin kuin ensimmäisessä. Mielestäni pelit tarjosivat yleisöön menevää koripalloa ja todella laadukasta peliä, Mäkitalo kertaa otteluita.

 

Viime kaudella Donau-Ries ei selvittänyt tietään pudotuspeleihin, mutta sijoittui tällä kaudella runkosarjassa kuudenneksi. Putoaminen kismitti Mäkitaloa, sillä eväitä oli parempaan.

- Elokuussa asetimme tavoitteeksi pudotuspelipaikan ja elo-maaliskuun ajan tehdään töitä, että niihin päästäisiin. Täytyy olla tyytyväinen, että pääsimme pudotuspeleihin, mutta putoaminen jäi harmittamaan. Herner oli toinen joukkue jota emme kauden aikana kyenneet voittamaan, mutta voitimme muun muassa kärkikaksikon Kelternin ja Wasserburgin ja todistimme pystyvämme voittamaan jokaisen joukkueen tässä sarjassa.

 

Mäkitalo allekirjoitti hiljattain Donau-Riesin kanssa jatkosopimuksen ja palaa siis tuttuihin maisemiin ensi kaudella.

- Kesä menee lomaillessa ja sitten on tenttejä sekä korista. Kesäharjoittelu nousee isoon rooliin. Kesällä tehdään yksilöharjoitteita, kun joukkueen kanssa harjoitellaan pitkälti taktisia asioita, Mäkitalo avaa kesän suunnitelmia.

 

Grönbergillä positiivinen kausi ulkomailla

 

Grönbergin Bad Homburg taisteli noususta Bundesliigaan, mutta tie tyssäsi Jahn Müncheniä vastaan otteluvoitoin 2-1.

- Vastustaja pelasi erittäin fiksusti ja ansaitsi paikkansa finaalissa, Grönberg antoi tunnustusta.

 

Bad Homburg sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähti tavoittelemaan nousua Bundesliigaan. Vaikka nousu jäi haaveeksi, niin Grönberg näki kauden positiivisena sekä omalta että joukkueen kannalta.

- Kausi ei päättynyt niin kuin olisi tietenkin toivonut, mutta kokonaisuudessaan meiltä onnistunut kausi ja itse olen ollut todella iloinen, että päätin tulla tänne. Omaan pelaamiseeni ja rooliini olen ollut todella tyytyväinen, joten erittäin hyvillä fiiliksillä olen ensimmäisen ulkomailla vietetyn kauden jälkeen, vaikka välierissä putosimmekin.

 

Grönberg pelasi ensimmäistä vuottaan ulkomailla ammattilaisena ja ulkomaan kentät siintävät mielessä myös tulevaisuudessa.

- Suunnitelmissa olisi jatkaa ensi kausi ulkomailla, mutta en vielä osaa sanoa että missä. Tavoitteena olisi myös tehdä vähän opintoja etänä siinä samalla.

 

 


Anni Mäkitalo jatkaa Donau-Riesin joukkueessa myös ensi kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)
Camilla Grönberg pelasi hyvän debyyttikauden ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)