Forssa tai Lapua nousee liigakartalle

23.3.2012

Sunnuntaina alkavissa miesten I divisioonan loppuotteluissa on panoksena nousu Korisliigaan ensi kaudeksi, joka heltiää kolmella finaalivoitolla. Liigakarttaan laitetaan nuppineula joko Forssan tai Lapuan kohdalle.

 

Runkosarjan voittanut Forssan Koripojat saa finaaleihin kotiedun. FoKoPo on hävinnyt tällä kaudella kotisalissaan kolmesti. Kaksikon runkosarjakohtaamiset päättyivät kotivoittoihin. FoKoPo oli parempi lokakuussa 99-85 ja Lapuan Korikobrat tammikuussa 101-79.

 

- Oli hyvä, että jouduimme pelaamaan Honkaa vastaan täyden välieräsarjan. Ottelut menivät kovana treeninä. Finaalit tulevat eteen niin nopeasti, ettei aikaa treenaamiselle eikä edes palautumiselle ole, toteaa Korikobrat nousutaisteluun johtanut Nenad Stefanovic.

 

- FoKoPolla on kova viisikko, mutta ennen kaikkea meitä pidempi pitkä osasto. Siinä riittää pohdittavaa peluutusta ajateltaessa, Stefanovic sanoo.

 

Oulusta kesken kauden Forssaan siirtynyt 198-senttinen laituri Brian Moultrie nakutti parissa runkosarjapelissä 21 pisteen ja 15 levypallon keskiarvot. Välierissä FoKoPosta nousi esiin 18 pisteen ja lähes kolmen kolmosen ottelutahtia pitänyt 22-vuotias takamies Sami Ikävalko.

 

Espoolainen Stefanovic valmentaa Lapualla neljättä kautta. Sitä ennen Korikobrien pelaajavalmentajana toimi Derrick Crayton, nykyinen FoKoPon valmentaja.

 

- Siitä tulee revanssi. Lapua pelaa kovaa. Heillä on tämän vaiheen peleistä useamman vuoden kokemus, Crayton varoittelee.

 

Kolmen ottelun voittoputkessa finaaleihin rynnivän Korikobrien taistelua on johtanut takamies Walter Baxley, jonka välierien pistekeskiarvo oli 22. Hänen rinnallaan Eric Williams ja Emmanuel Jackson ovat pohjustaneet ottelua kohti yhteensä yli 50 pisteen saldon.

 

Pääsarjassa 19 kautta pelannut FoKoPo esiintyi Korisliigassa viimeksi 2010. Korikobrat on viidettä kautta peräkkäin divarin kärkinelikossa. Vuosi sitten seura hävisi loppuottelut voitoin 2-3 nyt liigakolmosena olevalle Loimaalle. Sitä edellisellä kaudella Salon Vilpas oli liigakarsinnassa parempi voitoin 2-1.

 

Korisliigaan nousee kolmella voitolla. Loppuotteluita pelataan Forssassa ainakin sunnuntaina ja torstaina sekä Lapualla tiistaina. Sunnuntain avausfinaali käynnistyy Urheilutalo Feeniksissä klo 14.

Lue myös seuraavat artikkelit

 


Sami Ikävalkon FoKoPo tähtää takaisin Korisliigaan.
Walter Baxley ja Korikobrat ovat puolestaan valmiina haastamaan FoKoPon finaalisarjassa. Kuvat: Tytti Nuoramo.