Pyrintö sopimuksiin Lowen ja Ulmerin kanssa

6.8.2012 Tulevalla kaudella Korisliigan lisäksi Eurochallenge-sarjaa pelaava Tampereen Pyrintö on solminut vuoden jatkosopimuksen Kenneth Lowen kanssa. Lisäksi tulokkaana kaartiin liittyy Lamonte Ulmer, joka on saanut koripallo-oppinsa Rhode Islandin yliopistossa.

Kenneth Lowe sopi jatkostaan Eurochallengessa ensi kaudella pelaavan Korisliiga-joukkueen kanssa.

Kaksi Suomen mestaruutta Pyrintö-paidassa voittanut Lowe on edustanut tamperelaisseuraa kaudesta 2005-06. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Kenneth Lowe, 31, on tuttu kasvo Pyynikin palloiluhallin yleisölle. 192-senttinen ”Kenny” palaa Tampereelle elokuussa ja aloittaa valmistautumisen jo kuudenteen kauteensa Pyrinnön paidassa.

Ensimmäisen kerran Purduen yliopiston kasvatti edusti Pyrintöä kaudella 2005-06 ja upotti 21 pelaamassaan ottelussa 20,9 pistettä ottelua kohden. Lowen tililtä löytyy Pyrinnön paidassa voitetut kaksi Suomen mestaruutta vuosilta 2010 ja 2011 sekä pronssimitali kaudelta 2008-09. Tampereen Pyrinnön historian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen päättyneellä kaudella 2009-10 Lowe urakoi 57 ottelussa 18,8 pistettä ja seuraavalla kaudella Pyrinnön uusiessa mestaruuden hän upotti pisteitä 16,4 pisteen edestä.

- Todella hienoa saada Kennyn tasoinen pelimies takaisin joukkueeseen. Vaikka kokemusta on jo muillekin jaettavaksi, niin pelaajana hän on vasta parhaassa iässä. Uskon, että uudet systeemit ja haasteet saavat hänestä taas entistä enemmän irti ja motivaatio onkin keskustelujemme perusteella korkealla, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen.

Ennen kuluneen Korisliiga-kauden avausta Lowe loukkasi polvensa harjoitusturnauksessa, mikä piti miehen sivussa tositoimista kuukauden päivät. Vamma oli kuitenkin pelättyä lievempi ja Lowe nousi pian tutulle tasolleen viimeistellen kauden aikana 16,1 pistettä ottelua kohden. Lowe kruunattiin Korisliigan kuukauden pelaajaksi helmikuussa 2012 tehtyään kahdeksassa pelissä pisteitä 16,9 keskiarvolla.

- Tulin takaisin, koska minusta tuntuu, että edelliskaudesta jäi töitä jäljelle. Meillä oli ihan hyvä kausi, mutta ei mahtava, joten odotan innolla uutta haastetta. Lisäksi rakastan tamperelaisia faneja. He ovat loistavia ja odotan innolla heidän kannustuksensa kuulemista jälleen, Lowe hehkuttaa.

- Eurochallenge-sarjassa pelaaminen oli yksi suurimpia syitä valintaani jatkaa. En voi odottaa pelien alkua. Rakastan koripalloa, joten olen joka kausi innoissani.

Uutena vahvistuksena Tampereelle saapuu 25-vuotias Lamonte Ulmer Rhode Islandista. 198-senttinen atleettinen laituri pelasi viime kaudella Luxemburgissa, tehden tehoikseen häikäisevät 26,2 pistettä ja 12,5 levypalloa. Ennen Eurooppaan siirtymistä Ulmer aloitti ammattilaisuransa NBA:n kehitysliigassa (NBDL) Maine Red Clawsin riveissä.

- Ulmer on huikea urheilija, joka tuo vauhtia ja energiaa peliimme molemmissa päissä kenttää. Uskon, että hän pystyy tarpeidemme mukaan puolustamaan pelipaikkoja 1-5 ja myös hyökkäyspäässä pelaamaan paikkoja 2-4. Ulmerista tulee varmasti kotiyleisön sytyttäjä ja suosikki nopealla aikataululla. Hän on täsmälleen sellainen pelaaja jota etsimme ja olen erittäin tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen, Tuominen kommentoi uutta suojattiaan.

Pyrinnöllä on Lowen sekä Ulmerin sopimusten lisäksi kiinnitettynä Antero Lehto, Carl Lindbom, Olli Ahvenniemi, Ville Pekkola, Kristian Rasinaho sekä Michael Myllyniemi. Pyrintö neuvottelee parhaillaan uusista sopimuksista ja pyrkii tiedottamaan niistä mahdollisimman pian.
 

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

Näytä lisää vastaavia