Katajalla tiistaina edessään EuroChallenge-urakkansa kovin haaste

28.1.2013 Joensuun Kataja jatkaa taistelua paikasta EuroChallengen kahdeksan parhaan joukossa tiistaina Turkin Izmirissä. Jukka Toijalan iskuryhmällä on edessään kautensa tähän mennessä kovin haaste, sillä joensuulaisia vastaan asettuu teräksenkovan Turkin liigan neljännellä sijalla majaileva ja EuroChallengessa vain kerran tällä kaudella hävinnyt Pinar Karsiyaka.

Johnell Smithin Kataja kohtaa tiistaina Pinar Karsiyakan Izmirissä.

Antti Kanervo rynni viime viikolla 25 pistettä CS Gaz Metanin verkkoon. Kuvat: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

Pinar Karsiyaka on tunnettu Turkissa perinteisesti nuorten lupaavien turkkilaispelaajien kasvualustana, ja joukkueessa ovat kasvaneet korkoa mm. Turkin maajoukkueeseen ja Euroliigaan sittemmin päätyneet Furkan Aldemir, Kaya Peker, Ilkan Karaman sekä Baris Ermis.

 

Miljoonabudjetilla operoiva Karsiyaka on kuitenkin pystynyt menestymään myös omilla ehdoillaan. Tällä hetkellä Karsiyaka viihtyy Turkin liigassa neljännellä sijalla ja on jättänyt sarjataulukossa taaksensa esimerkiksi Galatasarayn ja Besiktasin. EuroChallengessa Joensuun Katajan jalkoihin jäänyt Aliga Petkim jatkaa liigan yhdeksännellä sijalla.

 

EuroChallengessa Karsiyaka on ollut menestyksekäs voittamalla kahdeksasta pelaamastaan ottelusta seitsemän. Karsiyakan päänahan on eurokentillä onnistunut hakemaan vain hallitseva Slovenian mestari KK Krka Novo Mesto.

 

Joensuun Kataja saapuu Izmiriin voitettuaan kahdesta pelaamastaan EuroChallengen jatkosarjaottelusta yhden. Kataja kukisti jatkosarja-avauksessaan sensaatiomaisesti latvialaisjätti BK Ventspilsin kotonaan, mutta taipui viime viikolla Romaniassa CS Gaz Metan Mediasin viime hetkien haamukolmoseen.

 

Dixon tähdittää Karsiyakaa

 

Karsiyakan kirkkaimpana tähtenä tuikkii EuroChallengen jatkosarjan toisen viikon arvokkaimpana pelaajana palkittu pelinrakentaja Bobby Dixon (178 cm/29 v), joka upotti 32 pistettä Karsiyakan nipistäessä vierasvoiton Ventspilsistä.

 

Seitsemättä kauttaan Euroopassa pelaava pallovelho on aiemmin uransa aikana tienannut elantoaan mm. Ranskassa, Italiassa ja Puolassa. Tällä kaudella Dixon on pommittanut EuroChallengessa 18,9 pistettä ja jakanut 6,1 syöttöä ottelua kohden.

 

Dixonin kanssa Karsiyakan amerikkalaismiehistöä täydentävät korinaluspelaajat William Thomas (204/26) ja Alade Aminu (210/25) sekä heittävä takamies Jon Diebler (192/24). Thomas, Aminu ja Diebler ovat kukin kirjanneet koreja 11 pisteen ottelukeskiarvolla.

 

Pelkin amerikkalaisvoimin Karsiyakan päävalmentaja Ufuk Sarica ei kuitenkaan rotaatiotaan peluuta: laiturit Ümit Sonkol (206/30), Eyren Büker (195/27) ja Caner Topaloglu (198/27), sentteri Bora Pacun (210/25) sekä takamiehet Ayhan Kentli (194/20) ja Soner Sentürk (190/26) edustavat turkkilaisosaamista joukkueen kokoonpanossa.

 

Lisähaasteensa Katajalle tuo Pinar Karsiyakan kotiyleisö, joka on jopa Turkin liigan mittapuulla eräs fanaattisimpia ja äänekkäimpiä.

 

Kataja pääsee Izmirissä parketille lähes täydellä kokoonpanolla, sillä Vesa Mäkäläinen on päässyt takaisin joukkueen rytmiin toivuttuaan loukkaantumisestaan ja Sami Lehtorannalla on vyöllään jo kaksi Korisliigan runkosarjaottelua. Polvivaivainen Jerald Fields on tosin mitä ilmeisimmin Izmirin taistosta sivussa.

 

Katajan parhaat pistetehtailijat EuroChallengessa ovat olleet Jonte Flowers (17,8p/ottelu), Petri Virtanen (13,3) sekä Dan Coleman (13,5). Antti Kanervo takoi viime viikolla Romaniassa CS Gaz Metanin säkkiin 25 pistettä.

 

EuroChallengea: Pinar Karsiyaka – Joensuun Kataja tiistaina 29. tammikuuta klo 20:00.

 

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia