Kotti järjesti donkkijuhlat, Cremona murjoi Serie A:n kärkijoukkueen

24.3.2013 21:40 Tuukka Kotti upotti 19 pistettä ja huudatti kotiyleisöään kolmella komealla donkilla, kun Vanoli Cremona löylytti Italian Serie A:n sarjakärki Sassaria sunnuntaina kotonaan 108–91 (58–40). Shawn Huff säkitti 16 pistettä uudelle joukkueelleen Capo D’Orlandolle voitossa Trentosta ja Roope Ahosen Solna Vikings tasoitti Ruotsin Basketliganin puolivälierävoitot Södertäljeä vastaan.

Tuukka Kotti murjoi 19 pistettä, kun Cremona kaatoi Italian Serie A:n kärkijoukkueen.

Shawn Huff jatkoi vahvaa menoaan LegaDuessa. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Kevään aikana hiljalleen joukkuepelinsä ojennukseen saanut Cremona oli uskomattomassa hyökkäysvireessä Serie A:n kärjessä viihtyneen Sassarin saavuttua kaupunkiin.

Cremona karkasi Sassarilta jo toisella kymmenminuuttisella Susijengi-sentteri Tuukka Kotin asteltua kentälle. Kotti runnoi seitsemän lähes perättäistä pistettä Cremonan kasvattaessa johtonsa yli kymmenen pisteen ja kirvoitti kotiyleisöltä illan suurimmat aplodit runnomalla donkin vieraiden Brian Sacchettin yli ja kalastamalla tiensä vielä vapaaheittoviivalle.

Kotti upotti puoliaikaan mennessä yhdeksän pistettä ja jakoi showtaan neljännellä neljänneksellä, jonka aikana hän rymisteli rautoja vielä kahdella donkilla ja paukutti 10 pistettä. Kaikkiaan Kotti keräsi ottelussa 19 pisteen ja kuuden levypallon saldon.

Voitto oli Cremonalle kauden kymmenes. Viimeistä pudotuspelisijaa hallitseva Venetsia on hakenut 12 voittoa. Serie A:n runkosarjaa on pelaamatta vielä kuusi kierrosta.

Vanoli Cremona – Banco di Sardegna Sassari 108–91 (24–19, 58–40, 81–65)
Cremona:
Hrvoje Peric 25/6/4 syöttöä, Luca Vitali 20/5/5 syöttöä, Tuukka Kotti 19/6.
Sassari:
Drake Diener 24/2, Michal Ignerski
T.Kotti:
Minuutit 25, Pisteet 19 (2p 9-11, 1p 1-1), Levypallot 6, Riistot 1.

Huffille 16 pistettä, Capo D’Orlando nousi pudotuspelisijoille

Shawn Huff sai nautiskella jälleen suurista peliminuuteista ja voitosta uuden joukkueensa Capo D’Orlandon paidassa.

Capo D’Orlandon aloitusviisikkoon kuulunut Huff oli viime viikon ”superpelinsä” jälkeen Trenton puolustukselle merkattu mies, mutta keräsi vahvat 16 pistettä ja kuusi levypalloa joukkueensa 87–91 (43–44)-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa.

Trento kummitteli vielä pisteen päässä (76–77) neljä minuuttia ennen ottelun loppua, mutta Capo D’Orlando vei seuraavan minuutin 6-0 ja karkasi lopullisesti kotijoukkueelta.

Capo D’Orlando nousi voitollaan LegaDuen viimeiselle pudotuspelisijalle. LegaDuen runkosarjaa on kuusi kierrosta pelaamatta.

Bitumcalor Trento – Upea Capo D’Orlando 87–91 (16–24, 43–44, 60–65)
Trento:
Barry Elder 20/3, Michael Umeh 17/4.
Capo D’Orlando:
Talor Battle 30/7/3 syöttöä, Donte Mathis 18/4/6 syöttöä.
S.Huff: Aloitusviisikossa, Minuutit 35, Pisteet 16 (2p 2-8, 3p 2-8, 1p 6-6), Levypallot 6, Syötöt  1.

Ahosen Vikings tasoitti puolivälierävoitot

Roope Ahosen Solna Vikings oli Ruotsin Basketliganin puolivälierissä tappiolla Södertälje Kingsiä vastaan otteluvoitoin 0-2, mutta sarjan voimasuhteet ovat heilahtaneet päälaelleen. Vikings tasoitti sunnuntaina ottelusarjan hakemalla täpötäyden Solnahallin todistaessa 83–66 (37–26)-voiton neljännestä osaottelusta.

Kingsillä ei ollut ottelussa pienintäkään sanansijaa. Vieraiden hyökkäyspeli yski alusta loppuun ja kolmannella jaksolla södertäljeläiset osoittivat jo turhautumisen merkkejä, kun Vikings onnistui katkaisemaan vieraidensa jokaisen kiriyrityksen.

Nilkkavaivastaan toipunut Ahonen tuli penkiltä kentälle ja johti Vikingsin peliä 20 minuuttia. Ahonen upotti viisi pistettä ja jakoi kolme syöttöä.

Viides ja ratkaiseva puolivälieräottelu pelataan keskiviikkona Södertäljessä.

Solna Vikings – Södetälje Kings 83–66 (16–14, 37–26, 58–45)
Solna:
Justin Sedlak 17/5, Kelvin Lewis 16/4.
Södertälje:
John Roberson 15/1/5 syöttöä.
R.Ahonen:
Minuutit 20, Pisteet 5 (2p 1-1, 3p 1-3), Syötöt 3.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.