Kanervo pommitti Katajan karkuun Leideniltä

19.11.2013 21:55 Joensuulainen Kataja Basket palasi voittojen tielle EuroChallengessa jättämällä hallitsevan Hollannin mestarin ZZ Leidenin nollille tiistaina kotikentällään LähiTapiola Areenalla. Kovaa puolustaneen Katajan hahmoksi 77–63 (42–36)-voitossa nousi Antti Kanervo, joka rullaili Areenan korisukkia 21 pisteen edestä.

Antti Kanervon kolmoset upposivat, kun Kataja kaatoi Hollannin mestari ZZ Leidenin.

Katajan 5-5-puolustus oli erinomaista - tässä työnäyte Sami Lehtorannalta ja Petri Virtaselta. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Viime viikolla Tanskassa tappion Bakken Bearsin kynsissä kokenut Kataja oli tehnyt kotiläksynsä Leiden-peliin lähdettäessä. Joukkueen puolustus oli piinkovaa, mutta vieraat onnistuivat juoksemaan kotijoukkueen pallonmenetyksistä riittävästi pisteitä kotijoukkueen kyydissä pysymiseksi.

 

Hollantilaiset ajautuivat kymmenen pisteen takaa-ajoasemaan ensimmäistä kertaa toisen neljänneksen puolenvälin lähestyessä, ja parhaimmillaan Kataja johti kolmannen jakson puolessavälissä numeroissa 51–36.

 

Leiden onnistui kolmannen jakson loppuun mennessä vähitellen karistamaan katajaiset kahleet raajoistaan Worthy De Jongin kovilla yksilöratkaisuilla, mutta joensuulaiset tekivät tarvittavat korjausliikkeen neljännen jakson alussa.

 

Teemu Rannikon ja Mike Morrisonin kasvatettua piste-eron yhdeksään nousi estradille Antti Kanervo, joka takoi kolmosellaan ja kahdella vapaaheitollaan eron ratkaisevasti 14 pisteeseen.

 

– Viime viikolla meillä meni 101 pinnaa oman päähän, ja olemme viikon verran yrittäneet saada puolustuksessa juttuja kasaan. Siinä ohessa on ehkä hieman jäänyt hyökkäyspää huomioimatta, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala arvioi pelin antia.

 

– Ajatukset olivat välillä hyökkäyspäässä sekaisin ja tilastojen mukaan Leiden juoksi 20 pinnaa 23 menetyksestämme. Pakko kuitenkin olla tyytyväinen siihen, että molemmilla kerroilla Leidenin tultua takaa rinnalle pystyimme nykäisemään eron uudelleen.

 

Kuudella yrityksellä viisi kertaa kaaren takaa osunut Kanervo oli 21 pisteellään Katajan pisteykkönen. Peli oli Kanervolle kaivattu onnistuminen, sillä tavallisesti tarkka kaukoheittäjä on tämän kauden Korisliiga-otteluissaan osunut kolmosissaan vain 23,7% tarkkuudella.

 

– Viimeisimmissä harjoituksissa ja peleissä on ollut vähän ilmassa, että Antilla alkaisi taas kulkea, ja sanoinkin ennen matsia VIP-tilassa tämän olevan Antin peli. Taidan olla Antille kakkukahvit velkaa, kun hän sai valmentajansa näyttämään gurulta, Toijala nauroi.

 

Amerikkalaiset Mike Morrison (14/9/3 syöttöä) ja Renaldo Major (14/4/3 riistoa/2 blokkia) kantoivat Kanervon lisäksi päävastuun Katajan koritehtailusta.

 

Kataja pelaa seuraavan EuroChallenge-ottelunsa kahden viikon päästä, tiistaina 3. joulukuuta, jolloin joukkue matkustaa ranskalaisen Cholet’n kotikentälle.

 

Kataja Basket, Joensuu – ZZ Leiden 77–63 (25–19, 42–36, 56–52), EuroChallengen alkusarjaa, Joensuu 19.11.2013

Kataja: Antti Kanervo 21/3, Mike Morrison 14/9/3 syöttöä, Renaldo Major 14/4/3 riistoa/2 blokkia, Juho Nenonen 7/2, Petri Virtanen 7/0, Teemu Rannikko 6/3/3 syöttöä, Sami Lehtoranta 6/2/4 syöttöä, Brian Greene 2/7, Juho Lehtoranta 0/2, Jesse Niemi, Johannes Lasaroff, Kalle Naapi.

ZZ Leiden:
Worthy De Jong 20/4, Whit Holcomb Faye 14/3/3 syöttöä.

 


Ottelutilastot: Kataja – ZZ Leiden

Asiat

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia