Koposen huippukausi Italiassa ohi, toiveet EM-karsintoihin kuntoutumisesta korkealla

22.4.2010

Suomen koripallomaajoukkueen tähtitakamiehen Petteri Koposen loistavasti edennyt kausi Italian pääsarjassa päättyi lepokomennukseen. Koposen jalkapöydästä on löytynyt rasitusmurtuma, joka pitää 22-vuotiaan suomalaisen sivussa tositoimista seuraavat kuukaudet. Koposen toipumisennustetta Suomen elokuisiin EM-karsintapeleihin mennessä pidetään hyvänä.

- Parin kuukauden ajan jalassa on tuntunut kipua ja sitä on täällä Italiassa tutkittu. Tällä viikolla Virtuksen lääkärit konsultoivat lopulta Suomen maajoukkueen lääkäriä (Aleksi Kallioniemeä) ja keskusteluiden jälkeen jalka iskettiin kipsiin, kertoi Italiasta puhelimitse tavoitettu Koponen.

Koposella on edessään noin kolmen kuukauden tauko tositoimista. Suomen EM-karsintaottelut huippukovassa lohkossa käynnistyvät kotiottelulla Montenegroa vastaan 5.8.2010.

- Toivotaan, että parantuminen lähtee hyvin käyntiin. Toiveet EM-karsintapeleistä maajoukkueen kanssa ovat korkealla. Nyt ei auta kuin levätä, kerätä kroppaan energiaa ja tulla takaisin vahvempana kuin koskaan, lisäsi Koponen, joka pyritään saamaan Suomeen mahdollisimman pian lisätutkimuksiin.

Koponen pelasi todellista läpimurtokauttaan Italian pääsarjassa ja Virtus Bolognan paidassa. 194-senttisen vauhtikoneen pistekeskiarvo kohosi kauden mittaan lukemaan 11,3. Uudeksi piste-ennätyksekseen Koponen ehti paukuttaa 24 pistettä.

Italian liigan paremmuustilastoissa Koponen on kenties tärkeimmässä kategoriassa eli plusmiinus-tilastossa kymmenentenä plusmerkkisellä keskiarvollaan 5,26. Bolognan parhaaksi puolustajaksi profiloituneen suomalaisen edelle mahtuu vain yhdeksän sarjaa isännän ottein dominoineen Montepaschi Sienan pelaajaa. Plusmiinus-tilasto kuvastaa pelitilanteen kehittymistä ottelussa pelaajan ollessa kentällä.

Koposen heittopeli on ollut jäätävää jo useamman kuukauden ajan. Hänen kahden pisteen heittojen onnistumisprosentti oli 23 pelatussa ottelussa huima 63,9 ja kolmostenkin 39,8.

Viime kaudella Bolognassa ajoittain niukalti minuutteja saanut Koponen käveli tällä kaudella jokaiseen otteluun Virtuksen aloitusviisikossa ja pelasi keskimäärin 27,7 minuuttia ottelua kohden.

Myöhään torstai-iltana Virtus pelasi ensimmäisen ottelunsa ilman Koposta ja hävisi vieraissa (93-70) Scavolini Pesarolle, joka nousi voittonsa ansiosta liigassa kymmenenneksi. Bologna on sarjataulukossa viidentenä.

Koposella on nelivuotisesta sopimuksestaan Virtus Bolognan kanssa kaksi pelikautta jäljellä. Koponen on kautta aikain ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on varattu NBA:han 1. varauskierroksella. Hänen NBA-oikeutensa omistaa Portland Trailblazers.

LIsätiedot: Suomen maajoukkueet

Petteri Koposta vaivanneesta jalasta löytyi rasitusmurtuma, joka pitää maajoukkuetähden noin kolme kuukautta sivussa.
Edelleen elokuun EM-karsintapeleihin tähtäävä Koponen pelasi ennen pakkolepoaan huippukautta Italian liigassa. Kuvat: Tomi Kaminen.