ToPo tasoitti finaalit suurvoitolla

2.5.2010 20:02 Torpan Pojat tasoitti Korisliigan finaalisarjan voitot 1-1:een otettuaan sunnuntain kotipelissään suurvoiton Tampereen Pyrinnöstä 106-88 (53-35) -lukemin. Finaalisarja jatkuu tiistaina Tampereella.

ToPon aloitukseen ensi kertaa pudotuspeleissä nostettu TImo Heinonen kiitti tehtailemalla 18 pistettä ja paimentamalla tehokkaasti Pyrinnön Damon Williamsia.

ToPon ja maajoukkueen kapteeni Hanno Möttölä pelasi huikean ottelun parantaen kotimaisen liigaennätyksensä 33 pisteeseen.

Liukas Obie Trotter (kuvassa) säesti Möttölää ja Heinosta 22 pisteellään.

Kisahallin parketin lisäksi lehtereiltä löytyi nimekästä joukkoa, kun paikalla olivat mm. loukkaantunut maajoukkuetähti Petteri Koponen sekä aloitusheiton heittänyt ulkoministeri Aleksander Stubb (kuvassa). Kuvat: Tytti Nuoramo.

Sunnuntainen voitto oli ToPolle jo kolmastoista peräkkäinen kotivoitto tällä kertaa täydessä Töölön Kisahallissa, jossa ToPo on hävinnyt viimeksi tammikuun lopulla. Pyrinnöstä ToPo otti nyt kuitenkin vasta kauden ensimmäisen voittonsa, vaikka joukkueet kohtasivat liiga-, cup- ja harjoituspelit yhteenlaskien nyt jo kahdeksannen kerran.

ToPo hallitsi täyden tuvan edessä (1886 katsojaa) edessä pelattua toista finaalia alusta loppuun, kun se sai hyökkäyspelinsä heti sujumaan. ToPo jatkoi 7-0 -lukemista 18-10 -tilanteeseen ennen kuin Pyrintö alkoi päästä peliin mukaan.

Pyrintö pysyi voittokamppailussa toisen neljänneksen puolivälin 36-32 -numeroihin asti. Sen jälkeen ToPo sai taas tehoa sekä heittopeliinsä että myös puolustukseensa, jossa se torjui tylysti Pyrinnön sooloilut.

ToPo pohjusti voittonsa toisen neljänneksen loppupuoliskon 17-3 -nykäisyllä. Kotivoitto varmistui kolmannella jaksolla, jonka aikana Pyrintö ei onnistunut kääntämään pelin suuntaa. ToPon johto päinvastoin kasvoi suurimmillaan jo tavoittamattomaan 26 pisteen eroon. Niinpä finaalin viimeinen neljännes latistui pelailun puolelle.

ToPon valmentaja Tomi Kaminen ei pelin jälkeen hihkunut finaalivoitosta huolimatta.

- Pienet taktiikkamuutoksemme toimivat hyvin ja pelaajamateriaalimme leveys oli taas vahvuutemme, kommentoi pelin alkupuolella teknisen virheenkin täräyttänyt Kaminen, joka ei ollut kaikkiin tuomioihin tyytyväinen.

Möttölä ja Heinonen loistivat

ToPon sankariksi nousi Korisliigan ennätyksensä 33 pisteeseen kohentanut Hanno Möttölä. Pisteistä 14 syntyi vapaaheittoviivalta, josta Möttölä ei ole tämän kevään pudotuspeleissä epäonnistunut 38 yrityksellä vielä kertaakaan. Möttölä kahmi lisäksi 11 levypalloa.

Obie Trotter heitti ToPolle 22 pistettä ja Timo Heinonen 18. Aloitukseen Tyray Pearsonin tilalla astellut Heinonen teki pisteidensä ohella hyvää työtä Pyrinnön syömähampaan Damon Williamsin tylsyttäjänä.

Kenneth Lowe teki Pyrinnölle 26 pistettä ja Joni Harjulla nosti liigan piste-ennätyksensä kuudella kolmosellaan yhteensä 24 pisteeseen.

Pyrintö kaatui kahden tehomiehensä, Chris Hesterin ja Williamsin vaisuun peliin. Kaksikko sai aikaan yhteensä vain kahdeksan pistettä kolmella ensimmäisellä jaksolla, jolloin vielä pelattiin voitosta. Williams merkkautti lopulta 15 pistettä ja 11 levypalloa, mutta Hester ainoastaan kuusi pinnaa.

- Meiltä ei onnistunut tänään mikään. ToPo oli äärettömän kova ja heidän pelikovuutensa oli aivan eri luokkaa. Jotain uutta pitää keksiä seuraavaan peliin, kun näin paljon tulee turpaan. Toisaalta on sama millä lailla ja miten paljon hävisimme, sillä voitot ovat 1-1 emmekä ole hävinneet kotihallissa Pyynikillä. Lähdemme siellä seuraavaan peliin uudella ilmeellä, lupasi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Kolmas loppuottelu pelataan Tampereella tiistaina.

- Kaverit pelasivat tänään aika pirun hyvin. Vakaa aikomuksemme on hakea kotietu tiistaina Pyrinnöltä pois, päätti Kaminen.

Lue myös seuraavat

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

 
15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia