Katajalle kirvelevä tappio Mestarien liigan avauksesta

19.10.2016 Kataja Basketin avausottelu Mestarien liigassa päättyi tiukan taistelun jälkeen 64-72-tappioon israelilaiselle Maccabi Rand Medialle. Kataja nousi mukaan voittotaisteluun synkän kolmannen jakson jälkeen 20 pisteen takaa-ajoasemasta, mutta ei onnistunut kääntämään ottelua itselleen.

Byron Wesley oli Katajan tehokkain 23 pisteellä ja 11 levypallolla.

Maccabi Rand Median Charles Thomas III viimeisteli 23 pistettä Kataja-puolustuksen estelyistä huolimatta. Kuvat: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

Kataja aloitti ottelun terävästi ja vaikka Maccabi vei irtopallot, kotijoukkue upotti kakkosensa kovalla prosentilla ja kirjasi erän nimiinsä 22-14. Kotijoukkue hallitsi myös toisen erän alkua, mutta pikkuhiljaa vierasjoukkue alkoi saada peliään uomiinsa. Avraham Ben Chimol pyöritti Maccabin peliä ja tiivistyneen puolustuspelin myötä pallo liikkui myös hyökkäyspäässä paremmin. Maccabi pakotti Katajan kaukoheittoihin ja nousi puoliaikajohtoon Patrick Richardin vapaaheitoilla.

Maccabi tuli kolmannelle jaksolle kovaa ja karkasi 34-50-johtoon Charles Thomas III:n onnistuessa sekä läheltä että kaukaa. Thomas III runnoi erän alkuun peräti 13 pistettä, eikä Kataja pystynyt vastaamaan Maccabin tiivistä joukkuepuolustusta vastaan. Kun kotijoukkue ei onnistunut kaventamaan tilannetta edes vapaaheittoviivalta, vieraat veivät ensimmäiset kuusi minuuttia vastustamattomasti 4-23. Kataja jatkoi kuitenkin sinnikkäästi taistelua ja sai uuden vaihteen silmään kotimaisen viisikon voimin. Vesa Mäkäläisen ja Ilari Seppälän johdolla kotijoukkue kuroi eroa umpeen piste pisteeltä ja nousi 13 pisteen päähän.

Neljännen jakson alkuun Kataja tiivisti puolustustaan ja kuittasi hyvät puolustuspään stopit tärkeillä onnistumisilla hyökkäyspäässä. Daniel Mullings kavensi Teemu Rannikon maukkaasta syötöstä eron seitsemään pisteeseen, ja muutamaa minuuttia myöhemmin sama kaksikko toi kotijoukkueen jo kolmen pisteen päähän. Sen lähemmäs Kataja ei kuitenkaan enää päässyt, vaan israelilaiset pääsivät juhlimaan avausvoittoa Mestarien liigassa.

Katajan tehokaksikon muodostivat Byron Wesley (23/11) sekä Daniel Mullings (15/8) muiden jäädessä yksinumeroisille pisteluvuille. Teemu Rannikko viimeisteli yhdeksän pistettä ja sinnikkäästi taistellut Vesa Mäkäläinen tehot 7/2. Sen sijaan Nino Johnson sekä Jarekious Bradley jäivät pisteittä ja heittonsa kanssa tuskaillut Joey King kolmeen pisteeseen.

Vieraiden pisteykkönen oli Charles Thomas III (23/3). Lisäksi Elishay Kadir, Patrick Richard sekä Avraham Ben Chimol heittivät 10 pistettä mieheen.

Kataja jatkaa otteluita Mestarien liigassa ensi viikolla, kun se kohtaa keskiviikkona 26.10. vieraskentällä Avtodor Saratovin.

Lisätiedot: Ottelutilastot

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Vilpas voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.