Katajan voittokulku jatkui Ranskassa - lohkokärki Le Mans Sarthe kaatui toistamiseen

20.12.2016 Kataja Basket järjesti Mestarien liigassa jälleen jättiyllätyksen, kun se kaatoi vieraskentällä lohkonsa kärkijoukkue Le Mans Sarthen 74-57 (33-43). Ranskalaisjoukkue on hävinnyt liigassa kolme ottelua, joista kaksi Katajalle.

Ilari Seppälä tuurasi Katajan pelinrakentajan tontilla onnistuneesti Teemu Rannikkoa.

Tommi Huolila taisteli jälleen suurella Kataja-sydämellä ranskalaisjoukkueen isoja pelaajia vastaan. Kuvat: Kuvanmaailma / Vesa Kuukka

Joensuulaisittain ottelun lähtökohdat olivat hankalat, sillä Katajan pelin sielu, kapteeni Teemu Rannikko joutui seuraamaan kamppailua vaihtopenkiltä jalkavammaansa parannellen.

Ottelun kuluessa "Taikurin" puuttuminen kokoonpanosta ei kuitenkaan juuri näkynyt. Kataja onnistui laajalla rintamalla osuen läheltä ja kaukaa, ja uhrautuva puolustuspeli isompia ranskalaisia vastaan toi jälleen toivotun tuloksen.

- Minulla ei ole paljoa sanottavaa, olen todella ylpeä joukkueestamme. Lähdimme peliin hieman vajavaisena, kun kapteenimme ja yksi koko Euroopan parhaista takamiehistä oli sivussa. Hänen johtajuutensa puuttui kentältä ja juuri sen takia tämä voitto kertoo paljon näistä muista kavereista, Katajan päävalmentaja Greg Gibson suitsutti omiaan ottelun jälkeen.

Le Mans tuskaili hyökkäyspäässä omien heittojensa kanssa ja Kataja-puolustuksen puristuksessa joukkue onnistui tekemään toisessa erässä ainoastaan kahdeksan pistettä.

- Puolustus oli tänään ehdottomasti voiton avain. Teimme pieniä muutoksia ja puolustimme hieman aktiivisemmin ja aggressiivisemmin palloa kuin viimeksi. Autoimme toisiamme ja pelasimme joukkueena. Toisinaan tuli mismatcheja, jolloin takapelaajat auttoivat ja toisaalta myös isot pelaajat auttoivat korin alla. Tämä oli koko joukkueen voitto, Daniel Mullings painotti.

"Olemme kuin perhe"

Isäntäjoukkue sai juonesta kiinni tauon jälkeen ja Katajan huolimattomuuden myötä Le Mans kuroi 10 pisteen eron Ryan Pearsonin (14/5) johdolla kiinni. Joey King (18/3), Ilari Seppälä (6/1) ja Jarekious Bradley (10/11) upottivat kuitenkin kolmoset peräjälkeen ja joensuulaiset karkasivat taas turvalliseen johtoon.

Päätösjaksolla Katajan pelin intensiteetti pysyi korkealla kotijoukkueen painostuksesta huolimatta ja joukkue haki irtopallot kovalla tahdolla. Tommi Huolila (2/4) taisteli jälleen erinomaisesti itseään huomattavasti fyysisempiä pelaajia vastaan ja hyökkäyspäässä joukkue onnistui Joey Kingin ja Daniel Mullingsin (22/10) johdolla upottamaan tarvittavat pisteet.

Kataja on pelannut Mestarien liigassa nyt 10 ottelua, joista se on voittanut kuusi. Joukkue porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa, ja niistä peräti kolme se on hakenut vieraskentältä.

- Minulla ei ole siihen vieläkään selitystä. Olemme kuin perhe ja ehkä on kiva päästä pois kotikaupungista ja keskittyä muutama päivä vain korikseen yhdessä, Gibson naureskeli joukkueensa huimaa virettä.

- En tiedä onko sillä mitään tekemisetä asian kanssa. Olemme hyviä myös kotona, mutta pelimme on nyt loksahtanut kohdalleen nyt, kun meillä ollut paljon vieraspelejä.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

Näytä lisää vastaavia