Koponen palasi kentälle Italian Supercupin finaalissa

10.10.2010 Jalan rasitusmurtumasta toipunut Petteri Koponen palasi koripalloparketeille sunnuntaina, kun Virtus Bologna kohtasi Italian Supercupin finaalissa Montepaschi Sienan. Koponen esiintyi ottelussa edukseen, mutta ennakkosuosikki Siena rynnisti 82-64 (48-36)-voittoon ja neljänteen perättäiseen Supercupin mestaruuteen.

Petteri Koponen teki vahvan paluun koripallokentille Italian Supercupin finaalissa.

Koposen uusi seuratoveri Giuseppe Poeta heitti 17 pistettä, mutta Montepaschi Siena oli finaalissa ylivoimainen.

Kimmo Muurinen keräsi päävalmentaja Henrik Dettmannin kehut Frankfurt Skylinersin hakiessa Bundesliigan avausvoittonsa.

Gerald Lee jr. haki ensimmäisen voittonsa ammattilaisena, kun Snaidero Udine nipisti 72-71-voiton Scafatista. Kuvat: Tomi Kaminen ja Ville Vuorinen.

Virtus Bolognan päävalmentaja Lino Lardo päästi Koposen ensimmäisen kerran irti juuri ennen ottelun ensimmäisen jakson päätöstä tilanteessa 20-18. Koponen onnistui kolmen minuutin vaihdossa kertaalleen hyppyheitossa ja palasi kentälle Sienan johtaessa 27-20.

Bologna roikkui vielä kolme minuuttia ennen puoliaikaa neljän pisteen päässä lukemissa 34-30, mutta pysähtyi jakson edetessä Sienan puolustusmuuriin ja päästi kotijoukkueen 12 pisteen johtoon.

Koponen pääsi seuraavan kerran kentälle kolmannella jaksolla Sienan johtaessa 58-40. Suomalaistakamies käytti heittokättään tuloksellisesti viimeistellen kolmessa minuutissa vapaaheiton, kolmosen ja layupin, mutta Siena pystyi vastaamaan jokaiseen bolognalaiskoriin omallaan.

Montepaschi Sienan voitto ja samalla joukkueen neljäs perättäinen Supercupin mestaruus merkittiin aikakirjoihin 82-64 (48-36). Supercupin voitto ratkaistaan vuosittain Italian edellisen vuoden cup-finalistien välillä.

Koponen käytti ensimmäiset peliminuuttinsa sitten huhtikuun tehokkaasti keräten joukkueelleen kahdeksan pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 1/2, vapaaheitot 1/2). Bolognan kulmakivi ottelussa oli 17 pistettä heittänyt Giuseppe Poeta. Sienan tehoista vastasivat Bo McCalebb (16/0/4 riistoa), Rimantas Kaukenas (11/2/7 riistoa), Pietro Aradori (10/4/3 riistoa) sekä vielä viime kaudella Bolognaa edustanut David Moss (10/0/3 riistoa).

Italian pääsarja Serie A alkaa ensi viikonloppuna. Virtus kohtaa sarja-avauksessa NGC Cantún ja Teemu Rannikon Cimberio Varese ottaa kotonaan mittaa Scavolini Pesarosta.

Muurinen väkevänä Skylinersin avausvoitossa

Kimmo Muurisen ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners haki avausvoittonsa Saksan Bundesliigassa ryöpyttämällä sunnuntaina Düsseldorfin kumoon lukemin 58-43 (23-21).

Skylinersillä oli vaikeuksia joukkuehyökkäyksensä käynnistämisessä ottelun ensimmäisellä puoliajalla, ja kotijoukkue pysytteli Düsseldorfin kannoilla lähinnä tiiviillä joukkuepuoliskollaan. Skyliners siirtyi ottelun kolmannella jaksolla johtoon ja ratkaisi voittonsa päätösjakson alussa 10-0-vetäisyllään, jonka aloitti Muurinen lyömällä alley oop -donkin düsseldorfilaispuolustuksen selustaan kovaa ja korkealta.

Muurinen saapui kentälle vaihdosta, ja pelasi lopulta 25 tuloksellista minuuttia. Suomalaislaiturille merkittiin kahdeksan pistettä (kakkoset 4/5, kolmoset 0/1, vapaaheitot 0/2), kahdeksan levypalloa, yksi korisyöttö, yksi pallonmenetys ja kaksi virhettä. Lisäksi Muurisen +/- -saldo oli joukkueen paras (+17). Muurisen otteita ihasteli lehtereiltä myös maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Hienoa nähdä, että Kimmo on palautunut täysin kesällä tehdystä leikkauksesta. Peli-ilo on palannut ja hän on "muurismaisesti" läsnä kaikissa tilanteissa, missä on irtopalloja jaossa. Kimmo oli ehdottomasti Frankfurtin avainpelaajia ja yksi voiton pääarkkitehdeista, ylisti Dettmann luottopelaajaansa.

Skylinersin paras pistemies oli Jimmy McKinney (10/4) ja Düsseldorfia kannatteli DeAndre Haynes (12/2). Frankfurtilaisten kauden avausvoittoa todisti 4 480 katsojaa.

Bundesliigassa Mitteldeutscher, jossa Anton Mirolybov toimii apuvalmentajana, aloitti kautensa tappiollisesti häviämällä perjantaina kotonaan Bremerhavenille 78-86 (37-34) ja sunnuntaina niin ikään kotonaan Phoenix Hagenille 63-76 (27-37).

Leen Udine voiton makuun, Kotin Ferraralle tappio

Gerald Lee jr. saalisti sunnuntaina ensimmäisen voittonsa ammattilaisena, kun hänen edustamansa Udine nipisti täpärän 72-71 (35-34)-voiton Scafatista Italian kakkosliiga LegaDuessa.

Udine pysytteli koko toisen puoliajan hienoisessa johtoasemassa. Scafati sai kuitenkin tilaisuutensa tasoittaa ottelun vain muutamia sekunteja ennen loppua, kun Ruotsin maajoukkuepelaaja Mats Levin (19/4) pääsi vapaaheittoviivalle. Levinin toinen heitto kolahti rautoihin ja Scafati sai mahdollisuutensa yrittää voittokoria, mutta Udinen laituri Luigi Dordei (6/14) blokkasi scafatilaisheiton summerin soidessa.

Udinen sentterinä ottelun aloittaneella Leellä oli vaisuhko päivä. Lee nosteli 23 minuutissa neljä pistettä (kakkoset 2/8), haki neljä levypalloa, menetti pallon kolmasti sekä rikkoi vastustajaa kolmasti. Lisäksi Lee keräsi tililleen yhden korisyötön, yhden riiston sekä yhden torjunnan. Kentän tehokkain oli Udinen laituri Jason Williams (23/4/5 syöttöä).

- Matsi oli tosi ailahtelevainen. Kummaltakin joukkueelta tuli paljon hyviä suorituksia, mutta myös huonoja. Ensimmäinen voitto tuntuu todella hyvältä, vaikka itselläni ei ollut paras päivä tänään, arvioi Lee ottelun jälkeen.

Tuukka Kotin Ferrara hävisi toisen perättäisen LegaDuen runkosarjaottelunsa perjantaina, kun Rimini oli tyly isäntä kotikentällään 76-55 (25-24)-voitollaan.

Ottelu ratkesi kolmannella jaksolla, kun Riminin pelaajat Quadre Lollisin (16/6/7 riistoa), Dusan Vukcevicin (15/4/4 riistoa) ja Terrence Roderickin (13/6/5 syöttöä) johdolla karistivat kertaheitolla kipsit ranteistaan tykittämällä huikeat 34 pistettä Ferraran 15:a vastaan.

Aiemmin viikolla vatsataudin sairastanut Kotti pelasi perjantaina toipilaana vain kolme minuuttia keräten tililleen yhden pallonmenetyksen ja yhden virheen. Ferraran tehokkain oli Klaudio Ndoja (13/4/6 riistoa).

Salin ja Haanpää sivussa viikonloppuna

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana aloitti runkosarjaottelunsa Adrianmeren liigassa kukistamalla lauantaina kotonaan bosnialaisen Igokea Aleksandrovacin pistein 61-54 (36-22). Ottelu ratkesi kolmannen ja neljännen jakson välillä, jolloin Ljubljana vei muutaman minuutin jakson 15-1 Damir Markotan (19/6) johdolla.

Ljubljana pelasi ottelun vajaalla kokoonpanolla, sillä joukkueesta puuttuivat suomalaistakamies Sasu Salinin lisäksi uudet hankinnat Kenny Gregory, Kevinn Pinkney, Giorgi Shermadini, Marque Perry sekä Zorana Vrkicá puuttuvien pelilupien vuoksi. Ljubljana jatkaa Adrianmeren liigaa kohtaamalla tiistaina kroatialaisen KK Zadarin vieraskentällä.

Samuel Haanpään Palencia pelasi perjantaina toisen ottelunsa Espanjan kakkosliiga Adecco Orossa. Palencialaisten voittotili jäi avaamatta, sillä Rincon haki ottelussa 67-72 (27-24, 57-57)-jatkoaikavoiton Nedzad Sinanovicin (18/12/3 blokkia) ja Augusto Lima Briton (17/10) hyvien otteiden saattelemana. Polvioperaatiosta toipuva Haanpää seurasi ottelua kentän laidalta.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.