Juuso Sainio on Äänekosken Huiman uusi päävalmentaja

11.2.2018

Naisten Korisliiga-joukkue Äänekosken Huima jatkaa kautta Juuso Sainion komennossa.

 

 


 

Äänekosken Huiman kokoonpano on kokenut muutoksia valmennusjohtoa myöten. Mervi Nurmi päätti pitkän pestinsä Huiman peräsimessä ja uudeksi päävalmentajaksi nousi kuluvalla kaudella miesten I-divisioona A:n JBA:n valmennustiimiin kuulunut Juuso Sainio. 27-vuotias Sainio on toiminut urallaan myös HoNsUn A-poikien ja JBA:n B-tyttöjen valmentajana sekä Salon Vilppaan juniorivalmentajana.


– Tämä on ihan mielettömän hieno mahdollisuus ja samalla on todella iso kunnia päästä valmentamaan näitä pelaajia. Isossa kuvassa meillä on loistava tilaisuus viedä keskisuomalaista nais- ja tyttökoripalloa eteenpäin yhteistyössä Jyväskylä Basketball Academyn kanssa, Sainio hehkuttaa.


Äänekosken Huima purki hiljattain amerikkalaisvahvistus Tyler Gilbertin sopimuksen. Myös joukkueen amerikkalaisvahvistus Jazmine Perkins siirtyy toiseen naisten Korisliigaa pelaavaan seuraan. Joukkueeseen alkuvuodesta palannut Kenya Robinson jää näin ollen joukkueen ainoaksi amerikkalaisvahvistukseksi.  Huiman kausi on sujunut pääosin varjoisissa merkeissä. Joukkue on voittanut toistaiseksi vain yhden ottelun kahdestakymmenestä. Sainio astuu päävalmentajan saappaisiin tavoitteenaan pitkäjänteinen kehitystyö.


– Ensisijainen tavoite on luoda ympäristö, jossa jokaisen pelaajan henkilökohtainen kehitys on toiminnan keskipisteessä. Päivittäistä tekemistä lähdetään viemään askel askeleelta eteenpäin. Kun tekee riittävän määrän oikeita asioita, oikealla tavalla, tapahtuu kehitystä. Tulokset ovat lopulta kehityksen sivutuote.