Bulls väänsi tiukan voiton Magicista, Markkanen 21 pistettä

13.2.2018

Chicago Bulls joutui tiukoille kotipelissään Orlando Magicia vastaan, mutta lopulta vieraat taipuivat loppunumeroin 101-105. Markkanen oli joukkueensa pistetykki pussittamalla 21 pistettä ja noukkimalla kahdeksan levypalloa.


Bulls johti päätösneljänneksellä ottelua parhaimmillaan 18 pistettä, mutta Magic ei luovuttanut, vaan kiri rinnalle ja hetkeksi ohitse. Noin 18 sekuntia ennen loppusummeria Zach LaVine riisti sivurajasta pallon ja irtosi läpiajodonkkiin, jolla Bulls nappasi 101-103-johdon. Markkanen sai häirittyä Magicin Mario Hezonjan kolmosyrityksen vajaaksi ja LaVine viimeisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta.
 

Markkanen heitti jokaisen kuudesta kolmosyrityksestään ohitse, mutta kakkoset upposivat tarkkuudella 9/13. Markkanen vei puolustajansa monta kertaa korin läheisyyteen, josta suomalainen viimeisteli tehokkaasti mm. kolmella donkilla. 21 pisteen lisäksi Markkanen tehtaili kahdeksan levypalloa ja yhden näyttävän torjunnan.
 

Taustatukea pisteissä Markkanen sai LaVinen (18/7/5 syöttöä) lisäksi Bobby Portisilta (19/7). Magicin pistekaksikko oli Hezonja (24/6) sekä Evan Fournier (22/3/5).
 

Bulls pelaa seuraavan kerran keskiviikon ja torstain välisenä yönä Toronto Raptorsia vastaan kotikentällään.

 

Ottelutilastot: Magic – Bulls

Lauri Markkanen donkkasi 21 pistettä, kun Bulls voitti kotikentällään NBA:ssa. Kuva: Ville Vuorinen.