Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

14.2.2018

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.


– Varmaan aika vihainen Ranska vastassa, koska menivät häviämään Slovenialle, jolta puuttui kaksi parasta pelaajaa ja ranskalaiset olivat kaiketi täydellä kokoonpanolla pelissä, Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kertoo.
 

EM-karsintalohko E sai eloa, kun Slovenia kipusi lohkokärjeksi 68-62 (38-34) -voitolla Ranskasta. ”Les Braqueusesin” ykköstykki slovenialaisia vastaan oli WNBA-tähti Sandrine Gruda, joka veisteli 24 pistettä.
 

– Gruda oli elementissään myös tuossa ottelussa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hän heitti kaiken sisään ja ei saanut hirveästi apuja muilta. Ranska aloitti löysästi ja löysyys jäi päälle. He ovat maailmanluokan joukkue, joten olemme valmistautuneet siihen, että he eivät tee samaa virhettä toista kertaa.
 

– Ranska on erinomainen, iso ja urheilullinen koripallojoukkue, joka pelaa paljon high-low-tilanteita ja yrittää käyttää kokoylivoimaansa hyödykseen. Se on myös avaintekijä, että päästämmekö heidät pelaamaan avoimelle kentällä vai ei. Kun se vyöry lähtee käyntiin, niin sitä on vaikea pysäyttää. Transition-puolustus on se ensimmäinen asia, johon pitää keskittyä.
 

– Puolella kentällä teemme kaiken mahdollisen, että pärjäämme mahdollisimman hyvin match upeissa lähellä koria. Mahdollisesti tuomme lisäjoukkoja sinne, jos jäämme yksi vastaan yksi -tilanteissa pieneksi.
 

Susiladies ja Ranska kohtaavat toisensa tänään kello 21:30 Suomen aikaan Brestissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta sekä Elisa Viihde Sport 1 -kanavalla.

 

Seuraa heitä Ranskalta

 

Sandrine Gruda (30 vuotta/197 cm): ”Käytännössä hyppyheitto, jota ei voi ottaa pois. Kysymys on siitä kuinka paljon häntä voi häiritä. Korin lähellä taitava, urheilullinen ja viimeistelee molemmilla käsillä.”
 

Helena Ciak (28/196): ”Todella iso ja romuluinen. Ilkeä pelaaja korin lähellä. Ei yhtä urheilullinen ja taitava kuin Gruda, mutta tulee olemaan iso haaste. Osaa vallata aseman korin lähellä ja pelata selkä kohti koria.”
 

Marine Johannes (23/177): ”Erinomainen heittäjä, joka ei kuitenkaan ole pelkkä heittäjä. Taitava ja vaarallinen pelaaja palloskriineissä, avoimen kentän pelissä ja catch and go -tilanteissa.”
 

Pelaajia luonnehti Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä.


Helena Ciak ja Ranska emännöivät Susiladiesia tänään keskiviikkona Brestissä. Kuva: FIBA Europe.