Divaripaikka tarpeeseen Lahdessa

5.8.2009 Namika Lahti lunasti kakkosjoukkueellaan paikkansa miesten I divisioonaan kaudeksi 2009/10 kukistamalla Säynätsalon Riennon kahden ottelun lisäkarsinnan yhteistuloksella 165-153. Paikka I divisioonassa on olennainen osa Lahden NMKY:n suunnitelmaa porrastaa vanhimpien poikajunioreiden tietä miesten liigakahinoihin.

- Olemme viimeisen parin vuoden karsintojen aikana hävinneet täysin suomalaisella joukkueella JKS:lle, Keravalle ja Kaarinalle muutamalla pisteellä. Karsintojen perusteella totesimme, että tasomme on tarpeeksi hyvä, ja että divaripaikka täytyy pitää tavoitteena jatkossakin. Hyvä harjoituspohjamme takasi sen, että kun mahdollisuus divaripaikan varmistamiseen takaoven kautta tarjoutui, olimme valmiit lunastamaan paikkamme, kertoo Namika Lahden valmennuspäällikkö Petri Selkee.

Lahtelaisille tarjoutui paikka I divisioonassa, kun Team Componenta luopui omasta divisioonapaikastaan. Selkee näkee, että I divisioonajoukkue tulee toimimaan LaNMKY:n organisaatiossa ennen kaikkea kehitysjoukkueena sekä väliportaana matkalla A-pojista liigajoukkueeseen.

- Joskus aikaisempina vuosina pelattiin vielä 22-vuotiaiden miesten SM-sarjaa, joka toimi oman aikansa samanlaisena väliportaana, mutta nykyinen rinnakkaislisenssijärjestelmä takaa sen, että voimme peluuttaa divarissa vanhimpien junioreiden rinnalla niitä pelaajia, jotka ovat liigajoukkueen rotaatiossa yhdeksänsiä miehiä ja siitä eteenpäin, jatkaa Selkee.

Selkee painottaa oikean harjoittelun tärkeyttä. Kun mukaan lasketaan Namika Lahden liigajoukkue sekä LaNMKY:n I divisioona ja A-poikajoukkueet, kokoonpanoon mahtuu runsaat kolmekymmentä pelaajaa, joille tarjotaan yhteneväiset harjoitteluolosuhteet.

- Meillä on kaikkiaan 32 pelaajaa, jotka ovat rakentaneet elämäntilanteensa sellaiseksi, että he voivat harjoitella 20 tuntia viikossa. Haluamme taata myös tilanteen, jossa meillä on kaikissa harjoituksissa paikalla vähintään 2-3 valmentajaa, fyysinen valmentaja mukaan lukien, selventää Selkee.

- Olennaista on myös totuttaa juniorit tarpeeksi varhaisessa vaiheessa oikeanlaiseen määräharjoitteluun. Hyvänä esimerkkinä ovat '91 syntyneiden maajoukkueringissä olleet pelaajamme Vesa Heinonen, Valtteri Mäkäläinen ja Aleksi Alanen; aikaisempina vuosina he eivät ole olleet edes maajoukkueringissä, mutta oikean määräharjoittelun myötä he ovat kehittyneet niin paljon, että he ovat pyyhkäisseet monesta pelaajasta ohi.

Lahden NMKY:n I divisioonajoukkuetta valmentavat kaudella 2009/10 Teemu Laine, Ilkka Palviainen sekä Jussi Immonen. Selkeen mukaan joukkueen ensisijainen tavoite on säilyttää sarjapaikkansa suoraan.

- Koska saimme tilaisuutemme nousta divisioonaan vähän yllättäen, emme ole pystyneet rekrytoimaan pelaajia aivan haluamallamme tavalla. Siitä huolimatta puhelimet ovat soineet toimistolla ja pelaajat ovat tarjonneet itseään meille. Ensi kauteen lähdemme päätavoitteenamme sarjapaikan säilyttäminen, mutta samalla lähdemme voittamaan jokaista ottelua.

Miesten I divisioonassa pelaavat kaudella 2009/10 BC Jyväskylä, BC Nokia, JKS (Järvenpää), Keravan Energia Team, Lahden NMKY II, Lapuan Korikobrat, Loimaan Korikonkarit, Porvoon Tarmo, Tapiolan Honka, Ura Basket (Kaarina), Wartti Basket (Helsinki) ja Äänekosken Huima.

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

15.4.2023 20:38 Miesten I divisioona A

Bisons ja Raholan Pyrkivä voittoihin divarin finaaleissa

Bisons Loimaa kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn 94-86 I divisioona A:n avausfinaalissa. Raholan Pyrkivä oli puolestaan toistamiseen PuHu Junioreita vahvempi I divisioona B:n puolella 81-77.

26.3.2023 19:56 Miesten I divisioona A

ToPo paineli välieriin, muissakin divareissa pistettiin sarjoja katki

Torpan Pojat nappasi toisen voiton ja samalla paikan I divisioona A:n välieriin. B:n sekä naisten I divisioonan puolella kolme joukkuetta varmisti välieräpaikan sunnuntaina.

25.3.2023 21:38 Miesten I divisioona A

JBA ja Kipinä Basket välieriin, Bisons onnistui pakkoraossa

Lauantaina miesten I divisioona A:n välieriin tiensä raivasivat JBA sekä Kipinä Basket. Bisons Loimaa siirsi voitolla ratkaisun tiistaille.

23.3.2023 21:44 Miesten I divisioona A

JBA veti pidemmän korren akatemiajoukkueiden kohtaamisessa – Divari B:ssä yllätyksiä

Miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjojen ensimmäisiä osia pelattiin torstaina.

Näytä lisää vastaavia