Dejworek ja Ahonen jatkavat liiganousija Vilppaassa

11.5.2009 Toisella valmentajakaudellaan Salon Vilppaan takaisin Korisliigaan luotsannut Philip Dejworek jatkaa odotetusti seuran päävalmentajana myös tulevalla liigakaudella. Viikonloppuna varmistui myös, että seuran oma kasvatti Roope Ahonen pukee viikinkipaidan ylleen kaudella 2009/2010. Vilppaalla on Ahosen sopimuksen jälkeen koossa kuusi kotimaista pelaajasopimusta.

Avauskaudellaan valmentajana Dejworek luotsasi Vilppaan I divisioonassa seitsemännelle sijalle, mutta päättynyt kausi oli saksalaisvalmentajalle todellinen tuhkimotarina. Vilpas koki runkosarjan aikana viisi tappiota ja selviytyi pudotuspeleihin kakkospaikalta. Lapuan Korikobrat kaatui voitoin 2-0, mutta runkosarjan voittaja Kauhajoki oli divisioonafinaaleissa parempi otteluvoitoin 3-2. Riemukas nousu takaisin Korisliigaan varmistui liigakarsinnassa Karkkilaa vastaan voitoin 2-1.

- Minulla olisi ollut mahdollisuus jatkaa valmentajauraa myös Saksassa ja Virossa, mutta päätös Saloon jäämisestä oli lopulta varsin helppo. Ympäristö on tuttu ja seura hyvin hoidettu, kertoo Dejworek.

- On hienoa, että Saloon on palannut innokas korisbuumi. Koripallosta kohistaan joka puolella. Nyt on vaan koottava ryhmä, jolla ei jäädä pelaamaan jäännössijoista, toteaa koti-Saksaan lomailemaan lähtevä Dejworek.

Vilppaan ja Dejworekin välinen sopimus on yksivuotinen, mutta jatkoa tullaan tarkastelemaan jo keväällä.

Roope Ahonen jatkaa Salossa

Kesken kauden ToPosta takaisin Salon Vilppaaseen palannut Roope Ahonen jää ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa.

Vilppaan sarjanousun kannalta Ahosen paluu oli ratkaiseva. 18-vuotias, 187-senttinen Ahonen pelasi kevätkauden liki 33 minuutin ottelukeskiarvolla. Pisteitä Ahonen heitti 16,0 ottelua kohden, ja meriitiksi voidaan nostaa myös erinomainen tarkkuus kolmen pisteen kaaren takaa. Ahonen oli I divisioonan toiseksi tarkis kolmen pisteen heittäjä 46,1 % tarkkuudellaan.

- Olen erittäin tyytyväinen päätökseeni palata Vilppaaseen viime jouluna. Peliaikaa tuli paljon, ja kadoksissa ollut itseluottamus palasi tutussa ympäristössä takaisin. Nyt tehdään kesä töitä koriksen eteen, jotta ollaan valmiimpia tulevaan liigakauteen. Hieno asia päästä liigaan oman kasvattajaseuran paidassa, kauden aikana lukion päättävä Ahonen kertoo.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvan Ahosen myötä Vilppaalla on koossa kuusi pelaajasopimusta. Viime vuonna vähintään kaksivuotisen sopimuksen tehneitä pelaajia ovat Tuomas Tenkanen, Lauri Tiainen, Jussi Savolainen, Sami Himberg sekä Pekka Lammi. Myös loukkaantumisten vuoksi koko kauden syrjässä ollut Janne Koskimies on ilmoittanut halustaan jatkaa Vilppaan paidassa.

Viime kauden sarjanousijasta ainoastaan Juhan Mikone on jäämässä varmuudella sivuun. Vilpas neuvottelee tällä hetkellä neljän mahdollisen uuden pelaajan kanssa.

- Marssijärjistys on se, että ensiksi hankitaan kotimainen runko kasaan. Sen jälkeen siirrytään amerikkalaisosastolle. Lähdemme kauteen kolmella jenkillä ja mielenkiintoisia vaihtoehtoja on jo tullut esille, kertoo Dejworek.

Asiat

 
8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

Näytä lisää vastaavia