Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

9.10.2009 11:55 Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

Korisyleisö saa seuraavien vuosien aikana URHOtv-sopimuksen myötä aiempaa enemmän korista nähdäkseen.

Yhteistyö URHOtv:n kanssa realisoituu jo marraskuussa 2009, josta lähtien Korisliigan otteluita näkyy 1-2 ottelun viikkotahdilla. Määrä kasvaa merkittävästi seuraavien sopimusvuosien aikana.

Koripalloliiton ja URHOtv:n sopimus kattaa myös nousujohteisesti esiintyneen miesten koripallomaajoukkueen pelit. Kuvassa Teemu Rannikko upottaa heitollaan elokuisessa EM-karsintaottelussa Ranskan NBA-tähdet. Kuvat: Tomi Kaminen & Matti Koskinen.

Koripalloliiton ja URHOtv:n sopimus kattaa pelikausien 2009-14 aikana yksinoikeudella TV-, internet- ja mobiilioikeudet koripallon pääsarjaan Korisliigaan ja miesten koripallomaajoukkueen otteluihin.

Yhteistyö käynnistyy jo marraskuussa 2009, jolloin URHOtv alkaa näyttää 1-2 Korisliigan ottelua viikossa. Sopimuskauden aikana suorien, television ja internetin välityksellä lähetettävien otteluiden määrä kasvaa portaittain merkittävästi.

- Sopimuskauden aikana näytettävien otteluiden kokonaismäärän kohdalla puhutaan useista sadoista otteluista. Sopimus on merkittävä koripallon näkyvyyden kasvulle. Vähintään yhtä tärkeä asia on se, että sopimus tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden koko liigan, maajoukkueen ja niiden pitkäjänteiselle markkinoinnin kehittämiselle, iloitsee Koripalloliiton toiminnanjohtaja Kenneth Lindholm.

Sopimuksen taloudellista arvoa osapuolet eivät julkista, mutta Lindholm kuvaa sopimusta ”Suomi-koriksen kehittämisen kannalta merkittäväksi”.

- URHOtv-sopimuksen myötä saamme partnerin, joka on vahvasti sitoutunut koripallotuotteen ja –brandin kehittämiseen yhteisistä intresseistä ja yhteisin tavoittein. Olemme ylpeitä siitä, että suomalainen koripallo pääsee viimeinkin ansaitsemalleen näkyvyystasolle muiden merkittävien palloilulajien ja huippusarjojen SM-liigan ja Veikkausliigan kanssa, Lindholm jatkaa.

- On äärimmäisen mielenkiintoista lähteä mukaan kehittämään Suomikorista seuraavalle tasolle. Koripallo sopii lajina erittäin hyvin televisioon ja tarkoituksenamme on kehittää siitä entistä mielenkiintoisempi TV-tuote. Koripalloliiton kanssa syntynyt sopimus tukee strategiaamme rakentaa URHOtv:stä 24/7-periaatteella toimiva maksu-tv-kanava, joka tarjoaa kiinnostavinta urheilusisältöä valtakunnallisesti ja vuoden ympäri, kommentoi URHOtv:n kippari Ahti Leväaho.

Miesten koripallomaajoukkue onnistui vuosien 2008 ja 2009 aikana pelattujen EM-karsintojen aikana kaatamaan tuoreen EM-hopeamitalistin Serbian sekä NBA-tähdillä vahvistetut Ranskan ja Italian. Ranska vei kuitenkin Suomen edestä EM-kisapaikan, sijoittui kisoissa viidenneksi ja selviytyi ensi vuoden MM-kisoihin. Suomen seuraavat EM-karsintaottelut pelataan elokuussa 2010 ja tähtäimessä on vuoden 2011 EM-lopputurnaus.

Korisliiga on katsojamäärillä mitattuna Suomen sisätiloissa pelattavista joukkuelajeista kakkonen URHOtv:lle jo aiemmin siirtyneen SM-liigan jälkeen. Korisliigaa seurasi kaudella 2008-09 keskimäärin reilut 900 silmäparia ottelua kohden. Ottelutapahtumien vetovoimaisuudesta ja osaltaan olosuhdekeskustelun käynnistämisen tarpeesta kertoo se, että katsojamäärä suhteutettuna peliareenoiden istumapaikkoihin lähenteli usealla paikkakunnalla 100 prosentin ja koko sarjan osalta 70 prosentin täyttöastetta.

URHOtv on huippu-urheilulajeihin panostava premium maksu-tv ja web-tv kanava. URHOtv:tä voi katsoa valtakunnallisesti antenni-, kaapeli-, satelliitti- ja iptv-verkkojen sekä URHOweb-tv:n välityksellä. URHOtv:tä myyvät AinaCom, Anvia, Canal Digital, DNA, Elisa, Lumotv, Maxivision, PlusTV, Sonera, Turun kaapelitelevisio ja Welho.

 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Näytä lisää vastaavia