Lahti ja Karhu tasoittivat puolivälieräsarjat

24.4.2014 Namika Lahti teki tepposet Tampereen Pyrinnölle Suurhallissa kaatamalla suuren ennakkosuosikin erinomaisella puolustuspelillään pistein 73–65 (32–37), kun taas Kauhajoen Karhu kosti avausottelussa KTP:lta saamansa sakinhivutuksen 81–59 (48–26)-voitollaan. Nilan Bisons ja Kataja Basket etenivät puolestaan voiton päähän välieräpaikoista.

"Myrsky" Warren mylvi Pyrinnön kumoon Lahdessa.

Niko Mattilan Karhu oli Joonas Lehtorannan (vas.) ja Chris Owensin KTP:ta vahvempi.

Teemu Rannikko otti parketin haltuunsa Tapiolassa.

Ville Mäkäläisen Bisons kaatoi Kouvot komein numeroin. Kuvat: Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Lahdessa Namika aloitti pelin vahvasti, kunnes alkoi toisella neljänneksellä osoittaa väsymisen merkkejä Pyrinnön saatua askelmerkkinsä kohdalleen. Pyrintö vei toisen kymmenminuuttisen 11–21 ja siirtyi tauolle viiden pisteen johdossa.

Kolmannesta jaksosta alkaen ottelu sai kuitenkin uuden, dramaattisen käänteen, kun kotiyleisöstä virtaa imenyt Namika Lahti sai vieraiden puolustuskonseptit solmuun. Tamperelaiset johtivat peliä vielä neljännen jakson alussa, mutta ilmiömäisen Storm Warrenin johtama Namika kiskoutui ratkaisevan tuntuiseen 66–58-johtoon vain minuutti ja 40 sekuntia ennen loppua.

Pyrintö nousi vielä kolmen pisteen päähän kummittelemaan, kunnes Warrenin kakkonen ja bonusvapaaheitto 50 sekuntia ennen loppua ratkaisivat pelin Namikalle. Ottelusarja on nyt tasan 1-1.

– Peli ratkesi lopulta viimeisen neljänneksen erinomaiseen levypallopelaamiseemme. Puolustimme hyvin läpi ottelun ja päätösneljänneksellä pidimme huolen, ettei Pyrintö enää saanut oikeastaan toisia yrityksiä lainkaan. Vastaavasti me saimme muutaman erittäin tärkeän hyökkäyslevypallon pelin lopulla, iloitsi Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Kentän kuningas oli Namikan lyömätön voimamies Storm Warren (26/15/3 syöttöä/4 riistoa), jota tukivat eritoten Dan Oppland (16/11), Roope Suonio (9/3) ja Vesa Heinonen (9/2).

Pyrinnöltä Kelvin Lewis (21/4), Damon Williams (13/7/3 blokkia) ja BJ Raymond (13/7) erottuivat tehojen valossa.

Nälkäinen Karhu makseli kalavelkoja kotkalaisille

Puolivälieräsarjan avausottelussaan KTP:n jyrän alle jäänyt Kauhajoen Karhu karjahteli voimakkaasti Pohjanmaan lakeuksilla torstai-iltapäivänä.

Edellisessä ottelussaan 25 pisteen löylytyksen saanut Karhu sai kotkalaishyökkäyksen täysin lukkoon toisesta jaksosta alkaen ja aukaisi samalla ketsuppipullostaan korkin toisessa kenttäpäädyssä. Pelin toinen neljännes kirjattiin Karhun hyväksi 29–11 ja tauolle lähdettiin 22 pisteen pohjanmaalaisjohdossa.

Karhun hampaissa heittopelissään täydellisesti epäonnistunut KTP (2p 36% 3p 23%) joutui lopulta palaamaan kotiin 81-59 (48-26)-tappio niskassaan.

Andre Williamson (21/9) johti tasaisen Karhun rynnistystä perässään Bojan Sarcevic (16/3) ja Ray Willis (10/6/4 syöttöä/3 riistoa). Vaisusta KTP:sta parhaana palkittiin Jukka Matinen (14/2).

Kataja karkasi Hongalta kiivaassa pelissä

Espoossa Tapiolan Hongan ja Kataja Basketin välisessä ottelussa nähtiin kuin ensimmäisen puolivälieräottelun toisinto, kun joensuulaiset onnistuivat kääntämään Hongan johdon omaksi johdokseen päätösminuuteilla ja nautiskelivat 76–85 (34–41)-vierasvoiton.

Erinomaisen kolmannen jakson pelannut Honka kasvatti Villematti Kopion korilla johtonsa seitsemään pisteeseen (65–58) kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua.

Hongan hurmos päättyi kuitenkin pikaisesti, kun Sami Lehtoranta ja Jaraun Burrows saivat suihkukomennukset nokkapokan jälkeen, jonka jälkeen kentän otti haltuunsa Teemu Rannikko.

Rannikon perättäiset korit aloittivat Katajan 10-0-kirin, jotka petasivat joensuulaisille ratkaisevan johdon, ja viime hetkillä niin Rannikko, Alex Wesby kuin Jared Newsonkin onnistuivat kolmosissaan.

– Kiihkeätä pelaamista. Aloitimme toisen puoliajan väärällä jalalla, fokus oli jossain ihan muualla kuin omassa tekemisessä, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala arvioi.

– Lopussa tuli Rannikko, hymyili Katajan Antti Kanervo tiivistäen ottelun ratkaisun.

Rannikko (16/0/8 syöttöä), Wesby (19/3/3 riistoa), Jared Newson (18/9) ja Mike Morrison (14/10/4 syöttöä) muodostivat Katajan vahvan nelikon.

Ronnie Clark (23/8), Jaraun Burrows (20/11), Brady Morningstar (11/8/6 syöttöä) ja Villematti Kopio (10/7) kannattelivat Honkaa, joka lähtee kolmanteen osaotteluun Joensuuhun 2-0-tappioasemassa.

Bisons nuiji Kouvot kolmosillaan

Nälkäinen Kouvot joutui nöyrtymään kotikentällään Kouvolan Mansikka-aholla, kun hallitseva mestari Nilan Bisons vei puolivälieräsarjan katkolle komealla 76–92 (34–52)-vierasvoitollaan kevään toiseksi voitokkaimmasta liigajoukkueesta.

Ottelu pysyi tasaisena ja kiihkeänä tasan kolmannen jakson alkuun asti, jolloin Bisons kiskaisi maton täysin Kouvojen alta uskomattomalla kaukoheittopelillään.

Tilanteessa 25–24 Aubrey Coleman osui ensiksi kaaren takaa, jonka jälkeen Ville Mäkäläinen säkitti kolmosen kahdesti ja Carl Lindbom kerran. Mäkäläinen kruunasi 15-0-jakson kakkosellaan ja bonusvapaaheitollaan, joiden jälkeen Kouvot jäi pysyvästi takaa-ajoasemaan.

Neljännellä jaksolla kotijoukkue nousi seitsemän pisteen päähän (74–81) runsaat neljä minuuttia ennen loppua, mutta loimaalaiset veivät seuraavan minuutin jakson 8-0.

Ville Mäkäläinen (19/5/3 syöttöä) nousi Bisonsin ratkaisijaksi. Tasaisesta ”laumasta” myös John Williamson (16/6/3 syöttöä), Matti Nuutinen (17/4), Frank Robinson (13/8/5 syöttöä) ja Aubrey Coleman (12/2/3 syöttöä) heittivät kaksinumeroiset.

Matt Gibson (20/6/6 syöttöä) ja Ville Kaunisto (15/8/4 syöttöä) tahdittivat Kouvoja.

Bisonsilla on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka lauantaina Loimaalla.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.