Katajan Vesa Mäkäläinen: ”Jos Pyrinnön pistemiehet saa kuriin, se on hyvä alku”

15.5.2014 Korisliigan finaaleissa vedetään torstaina ja perjantaina happea, kun Tampereen Pyrintö ja Kataja Basket valmistautuvat viikonlopun maraton-otteluihin. Katajan puolustuspään lukkoihin lukeutuva Vesa Mäkäläinen, 27, muistuttaa puolustuksen kestävyydestä, kun finaalisarja jatkuu viikonlopun maraton-otteluilla.

 Finaalisarjan avausottelussa Pyrintö rokotti Katajaa erityisesti hyökkäyslevypalloista upottamillaan koreilla ja jätti 4,000-päisen Hakametsän jäähallin kotiyleisön tuulettelemaan ensimmäistä kiinnitystä Suomen mestaruuteen.

 

Toisessa osaottelussa Joensuun Mehtimäen jäähallilla Kataja oli lukenut läksynsä.

 

– Levypallopelaamisemme oli ensimmäisessä pelissä todella huonoa. Petri Heinonen haki yksinään kahdeksan hyökkäyslevypalloa ja koko Pyrintö muutenkin 13 tai 14. Se oli ihan liikaa noin kovaa joukkuetta vastaan, Katajan puolustuksen lukko Vesa Mäkäläinen puntari.

 

– Katsottiin jälkikäteen ottelutallennetta ja huomattiin, että Pyrintö teki käytännössä pisteen jokaista hakemaansa hyökkäyslevypalloa kohden. Toiseen matsiin lähdimme pääteemanamme oman pään levypallopelaaminen, ja siinä onnistuimme hyvin.

 

Damonin takkina

 

Peräti 36 pistettä upottanut Alex Wesby nousi otsikoihin Katajan toisen osaottelun sankarina, mutta yhtä lailla vahvasti toimi Katajan puolustuspään rotaatio, joka väsytti Pyrinnön vahvan amerikkalaiskolmikon ratkaisuhetkillä.

 

Uransa aikana mm. NBA-miesten Marco Belinellin (Italia) ja Omri Casspin (Israel) pimentäjänä kunnostautunut Mäkäläinen pelasi keskiviikkona vain runsaat kahdeksan minuuttia, mutta kuului tärkeänä osana Katajan puolustuksen rotaatioon erityisesti Pyrinnön pelin sielua Damon Williamsia vastaan.

 

- Pyrinnöllä on todella kova amerikkalaiskolmikko, ja siihen vielä Antero Lehto päälle. Jos näistä pelaajista saa kaksi tai kolme pois mukavuusalueeltaan, voiton mahdollisuudet lisääntyvät merkittävästi. Lehtoa emme saaneet keskiviikkona kuriin, mutta amerikkalaispelaajat kyllä, Mäkäläinen arvioi.

 

Mäkäläinen jakaa tunnustusta Damon Williamsille, jota hän pitää Korisliigan yhtenä parhaista ulkomaalaispelaajista – yhä tänä päivänä, kun Williamsilla on mittarissa 40 vuotta.

 

- Damon on erinomainen pelaaja, joka osaa lukea vastustajaa ja tietää sen perusteella, miten hyökätään, Mäkäläinen kehuu.

 

- Damon osaa syöttää ja löytää vapaat pelaajat sekä luoda oman korintekopaikkansa. Hänet pitää ohjata heikommalle puolelle ja uskoa, että jalat riittävät. Ei se kaveri ole turhaan kahta mestaruutta voittanut.

 

”Olisi pelit saaneet jatkua vaan”

 

Niin Pyrintö kuin Katajakin joutuivat omissa välieräsarjoissaan viidensiin otteluihin, ja finaalit jatkuivat vain yhden päivän hengähdystauon jälkeen.

 

Finaaleissa on nyt kahden päivän hengähdystauko, mutta jos aikataulutus olisi ollut Mäkäläisestä kiinni, hän olisi jatkanut sarjaa Tampereella jo perjantaina.

 

– Tiukkahan tämä pelitahti on ollut, mutta minun puolestani olisi pelit saaneet jatkua vaan. Pelaamme ehkä pikkuisen laajemmalla rotaatiolla kuin Pyrintö, joten joka toisen päivän tahti olisi ihan hyvin sopinut meille, laituri naurahtaa.

 

Viikonlopun tuplaottelua odotellessa Mäkäläinen toivoo, että kahden ensimmäisen finaaliottelun katsojamääristä petrataan entisestään jatkossa.

 

– On ollut todella upeaa pelata näin täysille katsomoille niin Hakametsässä kuin Mehtimäelläkin. Meillä on meneillään huikea finaalisarja, toivottavasti yhä enemmän ihmisiä tulee katsomaan.

 

Lisätietoja: Vesa Mäkäläinen
 
26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

Näytä lisää vastaavia