Finaalien MVP Williams jatkosopimukseen Pyrinnön kanssa

20.9.2014 21:00 Korisliigan hallitseva mestari Tampereen Pyrintö on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kolminkertaisen finaalien MVP:n Damon WIlliamsin, 40, kanssa. Alkava kausi on 201-senttiselle Williamsille jo yhdestoista (11) Korisliigassa, jossa hän on takonut 443 ottelussa 19,6 pistettä ottelua kohden.

Korisliigan kaikkien aikojen pelaajien joukkoon lukeutuva Damon Williams jatkaa mestari-Pyrinnössä.

Williams on urallaan voittanut SM-kultaa 2010, 2011 ja 2014 tullen valituksi jokaisella kerralla Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti Koskinen.

Viime kaudella Williams kirjautti ottelua kohden 15,8 pistettä, 8,6 levypalloa ja jakoi 3,3 syöttöä.

- Olen todella iloinen, että saan jatkaa yhteistyötä Damonin kanssa. Hänen merkitystään Pyrinnön menestyksessä ei voi liikaa korostaa. Damonin pelillisen arvon tietää jokainen vähänkin korista seuraava, mutta sen lisäksi hänen merkityksensä korostuu esimerkillisenä kilpailijana sekä varsinkin uusien pelaajien mentorina harjoituksissa. Pelkästään se, miten hän pitää itsestään huolta urheilijana ja pyrkii joka päivä kehittymään pelaajana on hieno esimerkki nuorille pelaajillemme, suitsuttaa Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

Ammattilaisurallaan myös Italiassa ja Unkarissa viihtynyt Williams on voittanut kolme Suomen mestaruutta Pyrinnössä, pokaten jokaisessa loppuottelusarjassa Korisliigan finaalien parhaan pelaajan palkinnon. Tamperelaistunut amerikkalaisvahvistus on myös valittu vuosina 2001 ja 2011 Korisliigan vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

Mestaruuksien lisäksi Williamsilla on tilillään LiigaCupin voitto (2013), Cup-hopeaa (2001, 2010, 2012), SM-hopea (2001) sekä SM-pronssi (2009).

Pyrintö jatkaa Cooken koeaikaa viikolla

Pyrintö on päättänyt jatkaa kaksi viikkoa sitten Tampereelle saapuneen Malik Cooken koeaikaa viikolla.

- Emme ole tyytyväisiä Malikin liikkumiseen, mutta toisaalta hän on parantanut harjoitus harjoitukselta. Malik on tyypillinen pelaaja, joka ei näytä kovin hyvältä kentällä, mutta kuitenkin tekee jatkuvasti oikeita asioita. Haluamme antaa hänelle vielä kaksi harjoitusottelua Ruotsissa aikaa antaa näyttöjä, jonka jälkeen teemme lopullisen päätöksen jatkosta. Koko joukkuekonseptimme on kauniisti sanottuna hakusessa. Silloin yksittäinen pelaaja näyttää tasoaan huonommalta, Poikola selvittää.

Pyrinnöllä on Williamsin ja Cooken lisäksi sopimukset Antero Lehdon, Ansenso Ampinin, Petri Heinosen, Osku Heinosen, Topias Palmin, Mikael Sandbergin, Ville Pekkolan ja Alex Vaenerbergin kanssa.

Tampereen Pyrintö aloittaa mestaruutensa puolustamisen keskiviikkona 1. lokakuuta, jolloin se isännöi Pyynikillä liigakauden avauksessa Tapiolan Honkaa.

Lisätiedot: Damon Williams
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia