Korisliigan ennakkokatsaus 1/3: Seagulls kasvattaa korisbuumia Helsingissä – Korikobrat, Vilpas ja Namika Lahti hamuavat pudotuspelejä

29.9.2014 Helsinki Seagulls palauttaa helsinkiläisten huippukoriksen miesten pääsarjakartalle kaudella 2014/2015 ja heidän tavoitteensa on vakiinnuttaa toiminta, luoda hyvä fiilis peleihin ja pudotuspelit. Lapuan Korikobrien ja Namika Lahti taas tavoittelevat pudotuspelejä, kuten myös Salon Vilpas, jonka tavoitteena on voittaa enemmän pelejä kuin viime kaudella ja ansaita sitä kautta pudotuspelipaikka.

Seagullsin divarinousun avainpelaajiin kuulunut Jouko Järvinen tekee paluun Korisliigaan kahden divarikauden jälkeen.

Carl Lindbomia kannattaa seurata ensi kaudella.

Itseoikeutettu "Korisliigan hauskin jätkä" Juho Nenonen siirtyi Joensuusta lakeuksille edustamaan Korikobria.

Jukka Kataja johtaa Salon Vilppaan peliä laidasta käsin.

Vesa Mäkäläinen tekee paluun Namika Lahteen viiden vuoden tauon jälkeen. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.


Seagullsin liigajoukkueen paidassa nähdään alkavalla kaudella sekoitus divarinousun takuumiehiä ja debyyttinsä Gulls-paidassa tekeviä stadilaistaustaisia pelaajia. Takamiespari Jarkko Kyllönen (186 cm/27 vuotta) ja Jouko Järvinen (188/27) tekevät molemmat paluunsa Korisliigaan kahden kauden tauon jälkeen.

Uusina tulokkaina joukkueen riveissä nähdään Eero Lehtinen (194/29), Antti Niskanen (188/28) ja nimekkäimpänä aikuisten maajoukkueestakin tuttu tarkkakätinen Carl Lindbom (206/22).

- Kaikki on toiminut Seagullsissa erinomaisesti ja on ollut kiva palata Stadiin, kotiseuduille. Uskon kyllä, että saadaan paljon katsojia ja hyvä fiilis katsomoon, Lindbom kertoo viitaten joukkueen päätavoitteeseen pudotuspelien lisäksi.

Ulkomaalaisosastolla Seagulls pisti pakan uusiksi ja hankki takamies Deremy Geigerin (180/24) ja San Antonio Spurs -taustaisen Wesley Witherspoonin (206/24).

- Joukkueen kasaaminen on vielä vähän kesken, yksi amerikkalainen on vielä tulossa. Ne jätkät, jotka joukkueeseemme halusimme, niin ne myös saimme, kertoo Korisliiga-debyyttinsä päävalmentajana tekevä Mikko Larkas.

- Kun joukkue voittaa, niin tulee hyvä fiilis. Pudotuspelit on ainoa oikea tavoite stadilaiselle korikselle. Pitää ansaita sekä katsojat että kunnioitus muilta joukkueilta.

 

Lisätietoja: Helsinki Seagulls



Vanha tuttu Stefanovic ja uusi tuttu Nenonen Korikobrissa

 

Lapuan Korikobrat nousi yllätysvalmiiksi haastajaksi viime kaudella lähinnä huikean Kyle Foggin myötä. Fogg lähti kuitenkin hakemaan uusia haasteita, samoin kuin aloitusviisikon laituri Cedric Latimer.

Korikobrat eivät kauaa jääneet seisomaan kannuksilleen, vaan nappasivat rämäpäisen Juho Nenosen (202/27) vahvistamaan joukkueen isoa kalustoa sekä loukkaantumisista viime kaudella kärsineen Pyry Rainamaan (194/23) Korihaista.

- Innolla tuli lähdettyä Lapualle. Sinne kun vieri, niin sammaleet ikään kuin rapisivat matkalla. Hyvä vaihtaa välillä maisemaa ja tällä kertaa toiselle puolelle Suomea, Nenonen kertoi siirrostaan.

Viime marraskuusta lähtien joukkueen päävalmentaja toiminut Derrick Crayton päätti jatkaa Lapualla apuvalmentajana ja päävalmentajaksi pestattiin Korikobrien vanha tuttu Nenad Stefanovic.

- Kun minut kutsuttiin takaisin Lapualle, olin innoissani. Halusin joukkueeseen pelaajia, jotka tunnen. Juhon (Nenonen) olen tuntenut 12-vuotiaasta ja myös Pyryn (Rainamaa) pitkään, kommentoi Stefanovic, joka on asettanut joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit.

Korikobria vahvistavat Illinoisin kaksikko D.J. Richardson (190/23) ja Paul Carter (204/27) sekä sentteri Stephen Lumpkins (206/24).

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat

 


Vilpas haluaa korkeamman numeron voittosarakkeeseen



Viimeisenä pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella jäänyt Salon Vilpas on asettanut kauden tavoitteeksi yksinkertaisesti ”voittaa enemmän kuin viime kaudella”.

- Voitimme enemmän pelejä myös viime kaudella, mutta se ei vain monen edellisvuoden tapaan riittänyt viime kauden sarjassa pudotuspeleihin. Katsotaan, mihin se tänä vuonna riittää, päävalmentaja Mikko Tupamäki kertoo.

Eero Lehtisen palattua kotiseuduilleen ja Mikael Sandbergin lähdettyä Tampereen Pyrintöön, Vilpas nappasi taitavan Sami Ikävalkon (188/24) pyörittämään vastustajan puolustuksia ja houkutteli Sakari Salmisen (200/27) tekemään paluunsa Korisliigaan.

- Peliaika pitää tietenkin ansaita, mutta omalla tekemisellä on aika paljon vaikutusta myös joukkueen tekemiseen, Ikävalko kertoo.

Monipuolinen Jukka Kataja (197/32) taas aloittaa peräti kolmannentoista kautensa miesten pääsarjatasolla ja Vilppaan peli pyöriikin tuttuun tapaan hänen ”point forward” -kykyjensä ympärillä.

Vahvistuksissa Adam Constantine ei vakuuttanut, vaan tilalle hankittiin sentteri Paul Harrison (203/25). Ulkomaalaiskolmikon täydentävät takamies Darren Duncan (180/25) ja laituri William Walker (200/27).

 

Lisätietoja: Salon Vilpas



Lahti ja Palviainen povaavat nuorten esiinmarssia


Viimeiselle pudotuspaikalle edelliskaudella sijoittunut Namika Lahti sai jobinpostia kesäkaudella, kun lupaava Valtteri Mäkäläinen joutui lopettamaan uransa loukkaantumisten takia ja luova Eldar Skamo siirtyi BC Nokiaan.

Lahti kuitenkin reagoi ja toi kokoonpanoonsa Atte Pertun (202/24) ja Matias Ojalan (197/25) sekä paluun kasvattajaseuraansa viiden vuoden kiertelyn jälkeen tekevän Vesa Mäkäläisen (200/28), joka kuuluu Namikan suomalaisosaston kärkeen yhdessä junnujoukkuekaveri Ilkka Vuoren (181/28) kanssa.

- Viisi vuotta ehti vierähtää siitä, kun olen viimeksi pelannut Lahdessa. Nyt ollaan viisi vuotta vanhempia, mutta myös viisi vuotta viisaampia, Mäkäläinen kommentoi paluutaan.

Kanadalaisella Ryan Wrightilla (206/27) ja amerikkalaisilla David Gonzalvesilla (193/26) sekä Cameron Bennermanilla (193/30) vahvistettu Lahti ilmoittaa tavoitteekseen pudotuspelit, mutta tulevaisuudessa siintää pidempi projekti.

- Vaihtuvuus oli kesällä suurta. Lahdessa haluttiin tehdä joukkue, joka on pitkän tähtäimen joukkue. Meillä on mm. kuusi pelaajaa, jotka pelasivat nuorten maaotteluita viime kesänä. Toivottavasti heistä jokunen nousee myös maan eliittiin, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

Palviainen viittaa kommentillaan Lahden erinomaisiin 1996- ja 1998-syntyneiden ikäluokkiin, joista 18-vuotiaiden maajoukkuetta tähditti neljä ja 16-vuotiaiden maajoukkuetta kaksi lahtelaispelaajaa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia