Kouvojen Ville Kaunisto: ”Tehdään tästä kaikkien aikojen kausi”

30.9.2014 Korisliigan kausi 2014/15 on ovella ja joukkueet hiovat viimeisiä kuvioitaan ennen keskiviikkoista käyntiin pyörähtävää avauskierrosta. Haastajan asemasta ennakkosuosikkien joukkoon liittyneiden Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto, 32, uskoo, että alkavassa kaudessa on aineksia Korisliigan historian kaikkien aikojen parhaaksi.

Ville Kauniston Kouvot lähtee kauteen 2014/15 ennakkosuosikkien joukosta.

Kouvot on joukkueena täynnä nuoruuden lupausta (Tuomas Hirvonen)...

..sekä rautaista kokemusta (Jason Conley).

Kauniston mukaan 2014/15 saattaa olla Korisliigan kaikkien aikojen kovin kausi. Kuvat: Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

Kouvot luuttusi Korisliigan lattioita syyskaudella 2014 ennen Kauniston palaamista Ranskasta kotimaahansa, ja parin kuukauden ryhtiliikkeen seurauksena Kouvot ilmoittautui Korisliigan kuntopuntarin kärkeen.

Vaikka Kouvojen kausi päättyi Bisonsia vastaan kärsittyyn puolivälierätappioon, joukkue piti kotimaisen palettinsa kasassa seuraavaan kauteen ja kuuluukin uuden kauden kynnyksellä kirkkaimpien ennakkosuosikkien kastiin.

– Minun mielestäni mestaruus on sellainen päämäärä, joka jokaisen joukkueen pitäisi ottaa tavoitteekseen. Sikälikin kiva lähteä kauteen välillä ennakkosuosikkien joukossa, Kaunisto kiittelee.

– Ennakkosuosikin asema omalla tasollaan osoittaa, että jos teemme asioita omalla tasollamme, pärjäämme kyllä. Päivästä toiseen ylisuorittaminen on aika kuluttavaa. Tämä on paljon parempi asema.

Nuoruutta ja kokemusta

Kouvot lähti viime kauteen Korisliigan ylivoimaisesti nuorimmalla rotaatiolla. Joukkue väläytteli potentiaaliaan useaan otteeseen ennen Kauniston saapumista, mutta vasta veteraanin saavuttua Mansikka-aholle palaset loksahtivat kohdilleen:

Alexander Madsen osoitti pystyvänsä pelaamaan parhaimmillaan Korisliigan parhaiden laiturien joukossa. Ilari Seppälä ilmoittautui liigan kaukoheittäjien kärkeen. Tuomas Hirvonen yllätti kaikki kypsyydellään pelinrakentajan paikalla, Daniel Dolencin heittopeli ja puolustus toivat ryhmälle entistä enemmän leveyttä.

– Kyllä jätkät ovat ihan itse tehneet työn sen eteen, että niistä on tullut noin kovia pelaajia, ja kehitys jatkuu vielä, Kaunisto jakaa tunnustusta.

– Kun palasin kuitenkin Suomeen, selvää oli alusta asti, että minä otan suurimmat menestyspaineet niskoilleni ja pojat voivat keskittyä pelaamaan hyvin. Uskon, että joukkueen tekemistä helpotti se, että kun peli ei kulje, minä olen se, joka sai ottaa palautteen vastaan.

Kouvojen ulkomaalaiskolmikko on Kauniston mukaan osunut myös täysin nappiin kokonaisuutta ajatellen – muutenkin kuin taitojen puolesta.

– Jos nyt ajattelee vaikka Jonathan Jonesia ja Jason Conleyta, heilläkin alkaa olla ikää sen verran, että heistä näkee voittamisen merkityksen kasvaneen valtavaksi, Kaunisto analysoi.

– Kun joukkueessa on monta pelaajaa, jotka suostuvat antamaan omista tehoistaan pois, jos se auttaa joukkuetta voittamaan, silloin ollaan aika hyvissä asemissa.

Koriksesta kokemus

Kaunisto on innostunut myös kuhinasta, joka Kouvoihin on syyskesän ja syksyn aikana kohdistunut. Viime vuosina Kouvot on lähtenyt Korisliigaan ”sympaattisena, nuorena kiusaajana” – nyt resursseja on paljon enempään.

– Seura on tehnyt hirveästi työtä kehittämään ottelutapahtumaa nimenomaan tapahtumaksi, eikä vain otteluksi. Kouvoilla on hyvä draivi päällä ja haluamme antaa ihmisille entistä kokonaisvaltaisemman kokemuksen koriksen parista.

Alkavan kauden kenties suurempana avuna Kaunisto pitää tasaisuutta. Mitaleille realistisesti hamuavia joukkueita on yli puolet osallistujista.

– Parasta on se, että kausi tulee olemaan hyvin tasainen. Kun jokainen joukkue on hyvä, silloin jokaisella matsilla tulee olemaan merkitystä, Kaunisto sanailee.

– Haluan suunnatonta yleisön tukea niin kotikatsomoihin kuin vieraskentille. Tehdään tästä kaikkien aikojen kausi!

Lisätietoja: Ville Kaunisto
 
28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

Näytä lisää vastaavia