Bisonsin Antto Nikkarinen: ”VTB-liigassa pelataan organisoitua ja kovaa korista”

22.10.2014 Loimaa Bisons sai ensikosketuksensa Venäjän ja Itä-Euroopan VTB-liigaan runsaan viikon Venäjän turneella. Sunnuntaina Bisons avasi VTB-voittotilinsä historiallisella kotivoitolla Tsmoki Minskistä Loimaan Liikuntahallissa. Toista kauttaan loimaalaisia edustava Antto Nikkarinen, 23, kertoo joukkueensa tottuneen kauden ruuhkatahtiin vähitellen.

Bisons avasi VTB-liigataipaleensa tappiolla Venäjän moninkertaisen mestarin Moskovan TsSKA:n vieraana, jonka jälkeen loimaalaiset haastoivat kaikkia todennäköisyyksiä vastaan miljoonabudjetilla operoivan UNICS Kazanin tasaväkiseen taistoon.

Venäjän turneen päättäneen Krasnojarsk-tappion jälkeen Bisons sukelsi syvään päähän Korisliigan vierasottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan, mutta kasvojenpesu oli nopea ja perinpohjainen: sunnuntaina Bisons teki selvää jälkeä Valko-Venäjän suurseura Tsmoki Minskistä kotikentällään ”Biisoniveräjässä”.

– Todettiin yhdessä Pyrintö-matsin jälkeen, että tulee pitkä kausi, jos pelataan ekassa VTB-kotipelissä yhtä huonosti kuin lauantaina, Bisonsin tehonyrkkiin kuuluva pelinrakentaja Antto Nikkarinen kertoo.

– Sunnuntaina pidettiin hauskaa kentällä ja se näkyi heti, viittaa Nikkarinen 23 pisteen kotivoittoon ennakkosuosikki Minskiä vastaan.

Venäjälle linkkejä

Bisons haki viime kaudella tuntumaa europeleistä kymmenessä Eurocup-ottelussa, mutta Venäjän kovimpien joukkueiden ympärille kasattu VTB-liiga on ollut aivan omanlainen haasteensa.

Vaikka Eurooppa on suuri, Venäjä yhdeksine aikavyöhykkeineen on aivan omanlainen haasteensa. Siperiaan lähtiessään Bisonsin joukkue päätti pitää kellonsa Moskovan ajassa pitääkseen ajantajunsa edes jotenkin uomissaan.

– Pelit olivat hienoja tapahtumia, mutta tuollaiseen matkusteluun ja aikaeron kanssa temppuiluun pelien välillä ei ole tullut vielä törmättyä, Nikkarinen kertoo.

Venäjä on perinteisesti jääkiekkomaa, mutta ruplat liikkuvat myös koripallorintamalla. Parhaat venäläiset koripallojoukkueet ovat edenneet perinteisesti Euroliigan pudotuspeleihin. Sekä areenat että organisaatiot ovat omaa luokkaansa.

– Kaikki tilanteet pitää näissä peleissä pelata loppuun asti, muuten tulee kylmää kyytiä. Kaikki joukkueet ovat pelanneet tähän asti organisoitua ja todella kovaa koripalloa, arvioi Nikkarinen.

– Tuntuu, että liiga on ollut innoissaan saadessaan suomalaisjoukkueen mukaan. Venäjällä meitä kohdeltiin hyvin joka paikassa ja liigalta on tullut myönnytyksiä meidän suuntaamme; saamme esimerkiksi pelata kotipelejä Loimaalla.

Peliruuhka ei huoleta

Bisons pelaa jo pelkän runkosarjan aikana 40 Korisliigan ja 30 VTB-liigan ottelua. Maratonkautta on yhä jäljellä hulppean 62 ottelun verran, ja urakka jatkuu keskiviikkona kotona Namika Lahtea vastaan.

– Kyllähän tässä ainakin pelikaverit tutuksi tulee, Nikkarinen naurahtaa kysyttäessä pitkistä vieraspelimatkoista.

– Toivottavasti se vaikuttaa kemiaan positiivisesti. Meillä on kasassa niin hyvä nippu jätkiä, että en näe sen koituvan ongelmaksi. Yhteispeli tulee pakostakin paranemaan, kun toistojen määrä on hirmuinen.

Nikkarinen vastaa kieltävästi kysymykseen siitä, luokitteleeko Bisons ottelunsa tärkeiden ja vähemmän tärkeiden kategorioihin. Ovatko kotiottelut Himkiä ja TsSKA:aa vastaan samalla linjalla maaliskuun alun räntämaisemien kotimaan vieraspelien kanssa?

– Kaikkia pelejä lähdetään voittamaan, Nikkarinen linjaa.

– Ymmärrettävää on, että kaikkia pelejä ei tulla voittamaan, mutta Pyrintö-pelin kaltaiset pannukakut on pystyttävä jättämään pois. Meidän on pelattava joka pelissä meidän omaa korista.

Lisätietoja: Antto Nikkarinen
 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

Näytä lisää vastaavia