Katajan Jesse Niemi: ”Päätimme palata asioihin, joita olemme tehneet koko kauden”

6.5.2015 Kataja Basket sekä Jesse Niemi, 25, hakevat tänään keskiviikkona toista perättäistä finaalipaikkaansa Korisliigassa, kun välieräsarja Kauhajoen Karhua vastaan on katkolla Kauhajoen liikuntahallilla. Rikkinäisen edelliskauden pelannut 194-senttinen Niemi on käyttänyt hyväkseen kasvaneet minuutit ja täyttänyt tutun paikkansa monipuolisena hyökkäyksen ja puolustuksen linkkuveitsenä.


Kataja joutui Karhun tapaan tiukoille jo ensimmäisellä kierroksella, kun puolivälieräsarja Namika Lahtea vastaan venyi viiteen peliin. Välierävastustaja Karhu joutui saman rasituksen alle, kun Niemen kasvattajaseura Tampereen Pyrintö taipui myös vasta viiden pelin jälkeen.

- Tiesimme, että Lahdella on äärimmäisen kova aloitusviisikko. He ovat myös vaarallisia kotona ja yhtään helppoa voittoa sieltä ei saa. Haimme voiton vaikeimman kautta. Onneksi pystyimme pitämään oman kotisalimme puhtaana.

- Viiden pelin ensimmäinen pudotuspelikierros tuntuu kropassa jonkin verran, mutta henkisesti se on vain iso plussa, että onnistuu kaivamaan viidennessä voiton. Hyvä juttu meille on, että myös Karhu joutui samaan tilanteeseen, joten hekään eivät päässeet levänneenä tähän ottelusarjaan.
 


Kataja nousi takaisin jaloilleen
 


Kataja hävisi ensimmäisen välieräottelun kotonaan kaoottisen pelin jälkeen. Joensuulaisjoukkue pystyi kuitenkin ripeästi keräämään ylpeytensä ja palaamaan asioihin, joista joukkue on opittu tällä kaudella tuntemaan.

- Karhu on vahva levypallojoukkue, jossa pienetkin miehet lähtevät kaarelta heittojen perään. Sisäpelissä Gregory Mangano ja Devonne Giles taitaa olla koko sarjan paras parivaljakko, joihin pitää kiinnittää erityisesti huomiota.

- Saimme nollattua ensimmäisen tappion hyvin, vaikka hävisimmekin kotona. Totesimme vain, että nyt pelasimme huonon pelin ja ei tarvitse tehdä ihmeitä, jotta pelaamme paremmin. Päätimme palata asioihin, joita olemme tehneet koko kauden.

- Olemme hyvä heittojoukkue, jonka lisäksi meiltä löytyy Korisliigan kärkipään ajajia, jotka taas avaavat ajoillaan laadukkaita heittopaikkoja muille. Pystymme hajottamaan puolustuksia liikuttamalla palloa.
 


”Roolini vaihtuu pelistä toiseen”
 


Loukkaantumisten takia tyngäksi jääneellä edelliskaudella Niemen minuutit jäivät vajaaksi pudotuspeleissä. Nyt Niemi on ollut yksi Katajan tärkeimmistä suomalaispelaajista erityisesti puolustuksessa.

Karhu-sarjassa ”yleismies Jantunen” Niemi onkin puolustanut lähes jokaisen pelipaikan pelaajaa aina pelinrakentaja Bojan Sarcevicista korin alle viihtyvään 205-senttiseen Gregory Manganoon.

- Oma roolini on semmoinen yleismiestyyppinen rooli, kuten se on ollut aina. En ole oikein ikinä lokeroinut itseäni ja varsinkin puolustuksessa yritän vain tehdä mitä pyydetään. Se vaihtuu pelistä toiseen.

Kataja johtaa välieräsarjaa Karhua vastaan 2-1. Ottelusarja on katkolla tänään keskiviikkona 6.4. kello 18:30 Kauhajoen liikuntahallissa.

 

Lisätietoja: Jesse Niemi
 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia