Jamar Wilson: ”Susijengin pelityyli sopii minulle”

24.7.2015 Neljänsiin peräkkäisiin arvokisoihin valmistautuva Susijengi sai kesän kynnyksellä iloisia uutisia, kun jo monen vuoden ajalta open gym -harjoituksista ja Espoon Hongasta kaudelta 2010/2011 tuttu Jamar Wilson, 31, sai pitkään hamuamansa Suomen kansalaisuuden. Tuttavallisemmin ”Jammu” on nuorentuneen maajoukkue-ensemblen kokenut tulokas, joka odottaa innolla, että pääsee edustamaan maatansa Susijengi-nutussa.


New Yorkin Bronxista kotoisin olevalla Wilsonilla oli tapana sekoittaa Suomi ja Ruotsi keskenään, kunnes hän iski silmänsä yliopistourallaan Albanyssa samassa konferenssissa Binghamntonin yliopistossa pelaavaan suomalaiseen Laura Wilsoniin (o.s. Sario), jonka kanssa hän meni naimisiin kesällä 2010.

- Lauran ja hänen perheensä kautta aloin tutustumaan Suomeen ja suomalaisuuteen. Olen asunut viimeiset viisi vuotta Suomessa ja kaikki minut tuntevat ovat kutsuneet minua suomalaiseksi, Wilson naureskelee.

Urallaan Belgiassa, Australiassa ja Englannissa ammattilaisena pelannut 185-senttinen pelinrakentaja pelasi kaudella 2010/2011 Espoon Hongan riveissä Korisliigan lisäksi VTB-liigaa ja puhui jo silloin avoimesti haaveestaan olla jonakin päivänä Suomen kansalainen.

- Pidän suomalaisten rehellisyydestä ja lojaalisuudesta. Minulle isompi juttu on olla suomalainen, kuin päästä pelaamaan Susijengissä. Odotan kuitenkin suurella innolla, että pääsen edustamaan maatani.


New Yorkin asfalteilta Kisakallion parketille


Kun katsoo ”Jammun” viilettämistä Susijengin harjoituksissa Koposten, Huffien ja Kottien seassa Kisakallion Susi Training Centerissä, niin nopeasti tarkkaamatonkin silmä tarttuu Wilsonin erikoiskykyyn: hänellä on salamannopea ensimmäinen askel.

Nopeuden lisäksi Wilsonilta löytyy takataskusta silkkinen pallonkäsittely ja näyttäviä harhautuksia, jotka on hiottu täydellisyyteen New Yorkin legendaarisilla katukoriskentillä.

On kuitenkin selvää, että Wilson ei ole pelkkä katukoripalloilija, kun hän tulokkaana ohjaa nuorempia joukkuekavereitaan oikeille paikoille, kuin hän olisi ollut joukkueen mukana jo vuosikausia. Kokeneet maajoukkuekehäketut tuntevatkin ”Jammun” monen kesän takaa Susijengin omatoimisilta harjoitusjaksoilta, joissa hän on ollut vakiokasvo.

- Odotin, että minua kohdellaan tulokkaana... että joudun keräämään pallot treenien jälkeen ja muuta sellaista, mutta yllätyksekseni ei! Tunnen itseni tulokkaaksi, mutta jätkät ei kohtele minua sen mukaan, Wilson nauraa.


”Otan sen roolin, mikä minulle annetaan”


Kun aikaisempina kesinä Wilsonin motiivina on ollut lähinnä kehittyä pelaajana ja valmistautua tulevaan seurakauteen, tällä kertaa hän on joutunut opiskelemaan Susijengin pelikonseptin. Wilsonin mukaan opeteltavaa on ollut rutkasti.

- Olen yrittänyt olla kuin pesusieni, joka kerää informaatiota joka puolelta. Olen joukkuepelaaja, joten otan sen roolin tässä joukkueessa, mikä minulle annetaan. Oli se sitten pyyhkeen heiluttaminen tai pallojen perään syöksyminen, niin olen vain tyytyväinen, että saan olla mukana ja tehdä parhaani.

- Susijengin pelityyli sopii minulle. Pidän aggressiivisesta koripallosta, jossa pelaajat ovat yksilöiden sijaan lauma. Suomalainen koripallo on juuri sellaista!

Kilpailu paikoista EM-kisakoneeseen on tiukkaa, kunnes päävalmentaja Henrik Dettmann nimeää tusinansa Montpellierin kisaparketeille. Wilsonilla on oivia näyttöpaikkoja, kuten ensi viikolla 1.8. Tampereella pelattava Ranska-kotiottelu.

- Olen todella nälkäinen päästä pelaamaan Ranskaa vastaan. Olisi suuri kunnia pukea Suomen peliasu päälleni!

 

Lisätietoja: Jamar Wilson
 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

16.2.2018 Haastattelu

Susijengi-debytantti Elias Valtonen täynnä odottavaa innostusta

Perjantaina julkistetussa Susijengin helmikuun MM-karsintaringissä kuopuksen paikan vie helsinkiläistä HBA-Märskyä miesten divarissa edustava 18-vuotias Euran Veivin kasvatti, 198-senttinen Elias Valtonen. Kunnioittavan uran nuorten maajoukkueissa tehnyt Valtonen ottaa paikan Susijengissä vastaan nöyrästi, mutta ennakkoluulottomasti.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

3.2.2018 11:10 Haastattelu

Kapteeni Huff: ”Kiinan MM-kisat on luonteva osa jatkumoa”

Koperin hurmos Slovenian kisoissa, Susijengin fani-ilmiön räjähdysmäinen lisääntyminen Bilbaon MM-kisoissa, koko Suomen yhdistäneet EM-kisat Helsingissä – Susijengi on kokenut kuluvalla vuosikymmenellä ikimuistoiset kisat toisensa perään. Kapteeni Shawn Huff, 33, pitää Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja luontevana jatkumona arvokisaputkelle ja Susijengin tarinalle.

28.1.2018 Haastattelu

Linda-Lotta Lehtoranta: ”Kentälle pääseminen itsessään jo aika hienoa”

Susiladiesin kulmakivi Linda-Lotta Lehtoranta, 26, teki lauantaina paluun parketeille puolentoista vuoden tauon jälkeen, kun Peli-Karhut voitti Espoo Basket Teamin vieraskentällä. Euroopan ammattilaissarjoissa marinoitunut Lehtoranta oli ottelun jälkeen äärimmäisen iloinen, että pääsi jälleen pelaamaan

Näytä lisää vastaavia