Keskiviikon koristarjontaa VeikkausTV:llä ja IS-TV:llä

10.2.2016 Korisliigan keskiviikon kierroksen molemmat ottelut saavat osakseen ”erityishuomiota”, kun VeikkausTV sekä IS-TV lähettävät kamppailut. Joensuun Kataja isännöi Loimaan Bisonsia viime kevään finaaliuusinnassa VeikkausTV:n puolella, ja IS-TV tarjoaa Kouvolan Kouvojen ja Salon Vilppaan välisen kohtaamisen. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.

Lamayn Wilson ja Kataja saavat VeikkausTV:n ottelussa vastaansa...

...P.J. Hillin ja Bisonsin viime kevään finaalien uusinnassa.

Kouvolassa D.J. Richardson ja Kouvot isännöivät IS-TV:n ottelussa...

...Ilmari Kalliota ja Salon Vilpasta. Kuvat: Erkki Hautaviita, Pekka Vainio, Kai Kilappa & Francois Perthuis

Korisliigan piikkipaikkaa hallussaan tukevasti pitävä Kataja isännöi keskiviikon VeikkausTV:n ottelussa sarjakolmosta Loimaan Bisonsia. Isännät lähtevät otteluun hienoisina ennakkosuosikkeina kovemman kuntokäyränsä ansiosta, mutta Bisons on varmasti valmiina haastamaan hallitsevat mestarit näiden kotiparketilla.

Eroa joukkueiden välillä on sarjataulukossa kaksi voittoa joensuulaisten hyväksi, mutta Kataja on myös pelannut kaksi ottelua loimaalaisia vähemmän.

- Erittäin rankan tammikuun jälkeen pidimme totaalilepoa koko loppuviikon. Näemme että pitkässä juoksussa tarvitsimme pienen tauon sekä fyysisesti että henkisesti. Voi olla että keskiviikon peliin valmistautuminen ei ole tästä johtuen täysin optimaalista, mutta uskomme että teimme oikean valinnan, kertaa Katajan päävalmentaja Jukka Toijala suojattiensa lähtökohtia keskiviikon otteluun.

- Biisonit omaa muutoksista huolimatta edelleen sarjan parhaimman materiaalin. Haasteena heillä on varmasti ollut kokoonpanon vaihtuminen kahden sarjan pelien välillä. Sunnuntain Kalev-peli oli hyökkäyksellisesti heidän kauden paras ja antoi viitteitä siitä miltä he parhaimmillaan näyttävät.

Vierailijoiden riveistä punaisella merkitty pelaaja Katajan ottelusuunnitelmassa on varmasti laituri Martin Zeno. Bisonsin terävin syömähammas niin VTB-Liigassa kuin Korisliigassakin osoitti viimeksi viikko sitten kotiottelussa Vilpasta vastaan, että parhaimmillaan herra on lähes pitelemätön hyökkäyspään ase. 16,5 pisteen, 4,8 levypallon ja 3,8 syötön keskiarvoilla suorittava laituri pystyy hyvänä päivänä kantamaan joukkueensa voittoon lähestulkoon yksin.

- Aina kun pelaa liigan tasaisinta joukkuetta vastaan, pitää olla yhtä tasainen oman pelinsä kanssa. Katajalla on ollut viikko aikaa valmistautua, joten he ovat epäilemättä valmiina, toteaa Bisons-luotsi Greg Gibson.

- Meidän kannalta avainpointti on puolustuspäässä. Katajalla on kykyä yltää korkeapisteisiin otteluihin ja meidän pitää pystyä rajoittamaan sitä. Kaiken kaikkiaan erinomainen haaste meille.

Katajan Teemu Rannikko valittiin maanantaina tammikuun kuukauden pelaajaksi. Rannikon pysäyttäminen on Bisonsilla varmasti suunnitelmissa, kuten jokaisella Katajaa vastaan pelaavalla joukkueella. Hidasta Rannikon työskentelyä, hidasta Katajan hyökkäystä.

Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. 14,1 pisteen ja peräti 10,1 syötön keskiarvoilla operoiva Taikuri on kuluvan kauden aikana väläytellyt jopa parhaiden pelivuosiensa tasoisia suorituksia Korisliigassa, eikä miehen pysäyttämiseksi riitä vain yhden puolustajan uroteot. Rannikon ympärille kootut tarkkakätiset jenkit Lamayn Wilson (15,5/5,7), Thomas Scrubb (11,8/8,1/2,0 syöttöä) ja Trevis Simpson (18,0/3,5/2,0) pitävät huolen siitä, että Rannikon johtama Katajan hyökkäys rullaa illasta toiseen äärimmäisen tehokkaasti.

VeikkausTV:n lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 18.30.

Lisätiedot: VeikkausTV

Kouvot isännöi Vilpasta IS-TV:ssä

Kouvolan Kouvot on saamassa vihdoin syyskaudelta tutun kokoonpanonsa täysin terveenä jalkeille. Sarjataulukossa neljättä sijaa hallussaan pitävä Kouvot lähtee illan otteluun Salon Vilpasta vastaan voitettuaan kuusi edellistä kotiotteluaan, ja kokonaisuudessaan isännät seilaavat kahden ottelun voittoputkessa. Vierasotteluissa Kouvot on vielä ailahdellut, eikä ole löytänyt parasta teräänsä, mutta Mansikka-ahon urheiluhallilla on ollut nähtävissä välähdyksiä kauden hurjalla voittoputkella aloittaneesta Kouvoista.

Sarjataulukossa sarjanelosen Kouvot ja illan vierailijan, taulukon kahdeksatta paikkaa hallussaan pitävän Vilppaan erottaa viisi voittoa. Voitolla Vilpas ostaisi pientä hajurakoa taaksepäin Kobriin ja KTP:hen, samalla hypäten BC Nokian ohi sarjataulukon seitsemänneksi. Kouvot nousisi voitolla mahdollisesti samaan voittomäärään illalla Joensuussa pelaavan Bisonsin kanssa.

- ​​ Kouvoilla on koossa sama nippu jolla he ottivat alkukaudesta kahdeksan peräkkäistä voittoa. Vastaan tulee tulivoimaltaan erinomainen joukkue, jossa hyviä heittäjiä riittää, summaa Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Tulivoimaisen kotijoukkueen riveistä viisi pelaajaa on heittänyt keskiarvoikseen kaksinumeroisen pistelukeman kuluvalla kaudella. Parasta tahtia on onnistunut pitämään vikkeläjalkainen takakentän mies D.J. Richardson (15,6/4,3/1,7). Vastaavasti ison pään miehistä tupla-tuplan keskiarvoja lähentelevät Ville Kaunisto (12,5/9,6/1,7) sekä jykevärakenteinen jenkki Thomas Gipson III (14,7/8,5/1,4).

- Viikkomme on mennyt uusia asioita sisään ajaessa. Uusien asioiden ottelutilanteeseen siirtäminen on tärkeää. Kotkaa vastaan paketti hajosi jaksojen alussa ja pääsimme rytmiin vasta palaamalla vanhoihin asioihin. Jotta pärjäämme keväällä, niin joukkueen pitää pystyä taktiikoiden muutokseen ottelun sisällä ilman monen minuutin siirtymää, kertaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Illan vierasjoukkue Vilpas palasi voittokantaan lauantaina kotiottelussa Kauhajoen Karhua vastaan. Sitä ennen kuitenkin kirveleviä tappioita oli jonossa useampi, mutta piristystä joukkueeseen toi uusi sisäpelaaja Sherman Gay, joka korvasi Unkariin siirtyneen Cavell Johnsonin salolaisten korin alla.

- Olemme vetännet vasta pari treeniä Sherman Gayn kanssa, joten joudumme ottamaan muutaman painopisteen, joihin keskitymme. Pyrimme tekemään ne mahdollisimman hyvin, Tupamäki paljastaa.

Vilppaan hyökkäys kulkee hyvin paljon takamies Doug Wigginsin käsien kautta. Sarjan parhaimpiin pelaajiin pelipaikallaan lukeutuva Wiggins on kirjauttanut keskiarvoikseen kuluvalla kaudella 15,7 pistettä, 5,5 syöttöä, 4,4 levypalloa sekä 2,3 riistoa ottelua kohden. Wigginsin operointia takamiehen paikalla helpottavat omalla tekemisellään hyvin heittävät isot miehet Juho Nenonen (12,1/5,7) ja Austin Dufault (14,7/5,6).

- Vilppaan hyvin heittävät isot pelaajat aiheuttavat meille haasteen, joka meidän pitää selättää taktisesti. Asiaa ei myöskään helpota sarjan nopein pelintekijä, Lehtonen pyörittelee.

IS-TV:n lähetys Mansikka-ahon urheiluhallilta alkaa kello 18.30.

Nämä, sekä kaikki muut kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätiedot: IS-TV
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia