Suomalaisnelikko tavoittelee Leaders Cupien voittoja Ranskassa

16.2.2017

Ranskassa on liigacup-viikonloppu, kun sekä ProA:ssa että ProB:ssä ratkotaan Leaders Cupin voittajat. ProA:ssa pelaavan SIG Strasbourgin Lassi Tuovi ja Erik Murphy aloittavat pokaalin metsästyksen perjantaina, kun taas Matti Nuutisen ja Antti Kanervon ProB-joukkue Chorale de Roanne on tiensä oman sarjansa finaaliin jo raivannut.

ProA:n Leaders Cupiin pääsi runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta. Ottelut pelataan kerrasta poikki -järjestelmällä. Puolivälierät pelataan perjantaina, välierät lauantaina ja sunnuntaina edessä on finaali.

 

Strasbourg kohtaa perjantaina puolivälieräottelussa Nanterren. Strasbourgin apuvalmentajana toimiva Tuomi odottaa mielenkiinnolla tulevaa cup-viikonloppua.

- Ensinnäkin se oli tärkeä, että pääsimme Leaders Cupiin ja se meni tiukoille. Ranskan sarja on tänä vuonna niin tasainen, että on hyvin vaikea sanoa mikä joukkue tulee Leaders Cupin voittamaan. Se, joka saa ensimmäisenä päivänä hurmoksen päälle, on vahvoilla sunnuntaihin asti, Tuovi ennakoi.

 

Strasbourgin valmistautuminen otteluun ei ole sujunut tulosten valossa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä alla on kaksi peräkkäistä tappiota. Tuovi ei ole kuitenkaan tilanteesta huolissaan.

- Vaikka meillä on nyt pari tappiota alla, niin se on mahdollista, että siitä sisuuntuneena pystymme voittamaan koko homman. Leaders Cupissa päivän kunto merkkaa vähän enemmän kuin aiemmat tekemiset, muistuttaa Tuovi.

 

Lisätietoja: ProA Leaders Cup

 

ProB:n Leaders Cup alkoi jo ennen kautta lohkovaiheella, kun joukkueet oli jaettu kuuteen kolmen joukkueen lohkoon. Lohkovoittajat ja kaksi parasta lohkokakkosta etenivät puolivälieriin. Puolivälierät ja välierät pelattiin kaksiosaisina, joista voittajat etenivät jatkoon. Sunnuntaiseen finaaliin tiensä ovat selvittäneet Roanne ja Boulogne-sur-Mer.

 

Nuutisen ja Kanervon edustama Roanne voitti puhtaalla pelillä oman alkulohkonsa ja raivasi pudotuspeleissä tieltään Nantesin ja Aix-Mauriennen. Roannen kausi lähti hienosti käyntiin, mutta kurssi kääntyi jyrkästi joulukuussa, kun se seuraavan reilun kuukauden aikana voitti kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Kurssi on kuitenkin kääntynyt parahiksi finaalin alla, sillä nyt Roanne on voittanut kolme edellispeliään.

- Meillä oli vaikea joulukuu, kun hävisimme sekä kotona että vieraissa tiukkoja pelejä. Nyt meillä on kolme voittoa peräkkäin ja itseluottamus joukkueessa korkeampi. Se antaa meille paremmat mahdollisuudet voittoon, Nuutinen kertoo ottelun lähtökohdista.

 

Lisätietoja: ProB Leaders Cup

Erik Murphy ja SIG Strasbourg kohtaavat puolivälierissä Nanterren. (Kuva: Ville Vuorinen)
Matti Nuutinen ja Antti Kanervo taistelevat ProB-liigan Leaders Cupin voitosta sunnuntaina. (Kuva: Ville Vuorinen)