Markkaselle tuplatupla, Arizona kuudentoista parhaan joukkoon

19.3.2017 klo 09:19

Lauri Markkanen oli Arizonan paras pistemies, kun ”Wildcats” selvitti tiensä kuudentoista parhaan joukkoon NCAA-lopputurnauksessa. Markkanen heitti 16 pistettä ja repi 11 levypalloa, kun Arizona nousi toisella puoliajalla 60-69 (30-29) -voittoon St. Mary'sistä. Arizona kohtaa ”Sweet Sixteenissä” Xavierin.


Arizona oli vaikeuksissa ensimmäisellä puoliajalla vajoten jopa kymmenen pisteen taakse, mutta sai kurottua eron yhteen puoliajalle. Toinen puoliaika eteni pitkään kori korista -periaatteella, kunnes Arizona äityi 11-2-runiin, joka venytti eron seitsemään 48-55. St. Mary's ei enää toipunut voittotaisteluun.
 

Markkanen pelasi aktiivisesti ansaiten kymmenen vapaaheittoa, joista yhdeksän päätyi pussin pohjalle. 16 pistettä upottanut Markkanen upotti myös ainoan kolmosensa ja säkitti kakkosensa 2/5. Tilastorivi täyttyi myös 11 levypallolla, kahdella torjunnalla ja yhdellä riistolla.
 

Kuudentoista parhaan joukossa Arizona kohtaa Xavierin, joka voitti selkein numeroin 91-66 Florida Staten.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

Lauri Markkanen tehtaili tuplatuplan 16 pistettä ja 11 levypalloa, kun Arizona selätti St. Mary'sin NCAA-lopputurnauksessa. Kuva: Ville Vuorinen.