Petteri Koposelle 19 pistettä täydellisellä heittopelillä

19.3.2017 klo 21:42

Petteri Koponen iski tällä kaudella toistamiseen huippupisteet taululle ilman ohiheittoja, kun hän nakutti 19 pistettä Joventut Badalonaa vastaan. Saksan ProB:n pudotuspeleissä Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstars eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Barcelona ei antanut naapuriseuralleen mahdollisuuksia, vaan haki Badalonasta selvän 76-56 (32-28)-voiton. Koponen teki virheetöntä jälkeä heittäen 19 pistettä ilman ainuttakaan ohiheittoa. Kakkoset upposivat sisään 6/6, kolmen pisteen heitot 2/2 ja ainoa vapaaheittokin putosi pussiin. Koponen tilastoi lisäksi kaksi levypalloa ja yhden syötön. Aiemmin tällä kaudella Koponen tilastoi 23 pistettä täydellisellä heittopelillä.

- Tänään sain vähän normaalia enemmän heittopaikkoja ja heitto onneksi upposi. Tärkeä voitto meille pudotuspelien asetelmia ajatellen, Koponen iloitsi ottelun jälkeen.

 

Espanjan liiga on kärkipään osalta todella tasainen ja Barcelona on tällä hetkellä viidentenä. Eroa sarjakärki Teneriffaan on kuitenkin vain kaksi voittoa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Sasu Salinin Gran Canaria otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Espanjan liigassa, kun se voitti kotikentällään Manresan 95-76 (51-43). Salin urakoi 23 minuutissa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Gran Canaria nousi Barcelonan kantaan kuudenneksi.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Voiton makuun pääsi myös Jamar Wilson, joka otti Estudiantesin kanssa kovan päänahan kaataessaan vieraskentällä Malagan 78-66 (37-28). Wilsonille kertyi peliaikaa kymmenen minuuttia ja sinä aikana hän kasasi neljä pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston. Estudiantes taistelee edelleen tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta ja on tällä hetkellä kahden voiton päässä kahdeksannella sijalla olevasta Andorrasta.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Saksassa komeita voittoja

 

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners otti tärkeän voiton kukistaessaan kotikentällään Göttingenin 81-67 (41-36). Huffille kertyi 24 minuuttia ja hän merkkautti sinä aikana kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön. Skyliners on sarjassa edelleen kymmenentenä, mutta kavensi eron pudotuspelipaikkaan kahteen voittoon.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

ProA-liigassa Tuomas Iisalon, Vesa Vertion ja Tuukka Kotin Crailsheim Merlins kuritti Dresden Titansia selvin numeroin 104-74 (55-36). Voitto oli samalla Crailsheimille jo seitsemäs peräkkäinen. Lauantaina 36-vuotispäiviään viettänyt Kotti juhlisti synttäreitään seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja yhdellä syötöllä. Crailsheim on sarjassa toisena.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

ProB:n liigan pudotuspeleissä Janssonin Weissenhorn Youngstars eteni toiselle kierroksella voitettuaan SC Rist Wedelin 83-61 (45-24). Näin Youngstars selvisi kahdeksan parhaan joukkoon suoraan kahdella voitolla.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Anton Mirolybovin valmentama Uni-Riesen Leipzig sen sijaan aloitti karsintasarjan 64-94 (39-36)-häviöllä Nördlingeniä vastaan. Samalla Leipzig putosi karsintasarjan viimeiseksi.  

Lisätietoja: Ottelutilastot

Petteri Koponen oli vireessä Barcelonan voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)
Jamar Wilsonin Estudiantes taistelee edelleen pudotuspelipaikasta. (Kuva: Ville Vuorinen)
Tuukka Kotti vietti lauantaina 36-vuotissyntymäpäiviään. (Kuva: Ville Vuorinen)