Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

19.5.2017

Espanjan ACB-liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit alkavat lauantaina. Suomalaispelaajista Espanjan mestaruudesta taistelevat Sasu Salin ja Petteri Koponen.

Koposen Barcelona lähti kauteen kovin odotuksin, mutta kestomenestyjän kautta riivasivat useat loukkaantumiset. Lopulta Barcelonan oli tyytyminen runkosarjassa kuudenteen sijaan. ACB-liigan tasaisuudesta kertoo jotain se, että Barcelona oli tasapisteissä Malagan ja Teneriffan kanssa, mutta jäi huonomman keskinäisen vertailun vuoksi kuudenneksi.

 

Koponen myöntää, että runkosarja oli joukkueelle pettymys. Barcelona on tottunut taistelemaan runkosarjan voitosta, mutta nyt myös kotietu lipesi käsistä. Kotiedulla on iso merkitys varsinkin pudotuspelien avauskierroksella, joka menee poikki kahdesta voitosta.

- Kotietu olisi ollut iso juttu. Sitä haimme ja kaikki näytti hyvältä. Se oli omissa käsissä, mutta hävisimme sitten Teneriffalle. Muutenhan joukkueet ovat hyvin tasaisia. Millään joukkueella ei tule olemaan helppoa ja on hyvin vaikea arvioida ketkä ottelupareista menevät jatkoon. Veikkaan, että yllätyksiäkin saatetaan nähdä.

 

Barcelona saa vastaansa runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Valencian. Joukkueet ovat kauden aikana kohdanneet kolmasti ja Valencia on vienyt voiton kahdesti.

- Valencia on kova ja kurinalainen joukkue, ja he tietävät mitä tekevät kentällä. Heidän pelinsä pyörii aika paljon Bojan Dudljevicin kautta, mutta heillä on hyviä joukkuepelaajia ja heittäjiä. Laatujätkiä joukkue täynnä, kuten Valencialla aina, Koponen arvio tulevaa vastustajaa.

 

Salinin Gran Canaria sijoittui Barcelonaa pykälän huonommin seitsemänneksi ja saa vastaansa Baskonian. Kauden aikana joukkueet kohtasivat kolmasti ja Gran Canaria veti pidemmän korren kahdesti. Joukkueet olivat myös viime kaudella vastakkain vastaavassa tilanteessa ja tuolloin Baskonia eteni jatkoon 2-1.

- Tiukkaa tulee olemaan ja he ovat tuttu joukkue myös viime vuodelta. Olemme pelanneet heitä vastaan hyvin tällä kaudella ja olemme voittaneet kolmesta pelistä kaksi, eli kyllä meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon. Pitäisi yksi vierasvoitto käydä varastamassa ja mielellään sen hoitaisi jo heti tässä ensimmäisessä pelissä, ettei tarvitse toista kertaa matkustaa.

 

Salin myöntää, että viime kaudesta jäi jonkin verran hampaankoloon ja joukkueessa on revanssihenkeä.

- Viime vuonna oli tiukkaa eikä se jäänyt paljosta kiinni, ettemmekö me olisi voittaneet. Tänä vuonna sitten täytyy kuitata se.

 

Lisätietoja: ACB-liiga

Koponen ja Barcelona ottavat mittaa Valenciasta. (Kuva: Ville Vuorinen)
Salin ja Gran Canaria hakevat revanssia Baskoniasta. (Kuva: Ville Vuorinen)