Lauri Markkanen varattiin NBA:han seitsemäntenä – osoitteena Chicago Bulls

23.6.2017 08:25 NBA:n varaustilaisuudessa New Yorkissa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Minnesota Timberwolves varasi Lauri Markkasen numerolla seitsemän. Kaupan yhteydessä Markkasen oikeudet päätyivät nopeasti varauksen jälkeen Chicago Bullsille.

Lauri Markkanen teki suomalaista koripallohistoriaa, kun hänet varattiin NBA:han numerolla seitsemän.

Markkasen varasi Minnesota Timberwolves, mutta oikeudet siirtyivät kaupan yhteydessä nopeasti Chicago Bullsille.

Markkasen agentti Michael Letchiski viihtyi varaustilaisuuden alun tiiviisti puhelimessa ja suomalaislupauksen lopullinen osoite selvisi muutama minuutti ennen varausvuoroa. Kuvat: Ville Vuorinen & Suvi Hakkarainen

Markkasta ennakoitiin varattavaksi ensimmäisen kierroksen alkupäässä ja niin kävikin, mutta oikeuksien päätyminen lopulta Chicago Bullsille oli varaustilaisuuden suurin yllätys. Seitsemännellä vuorolla Markkasen nimen huusi Minnesota Timberwolves, mutta joukkueiden välisen kaupan yhteydessä suomalaislupauksen oikeudet siirtyivät nopeasti Chicagolle.

Markkanen päätyi kauppatavaraksi, kun Chicago halusi hänet itselleen 16. varausvuorostaan huolimatta. Joukkueet vaihtoivat varausvuoronsa, minkä lisäksi Chicagon Jimmy Butler siirtyy Minnesotaan, ja toiseen suuntaan liikkuvat Markkasen lisäksi Kris Dunn sekä Zach LaVine.

- Kuulin kaupasta muutama minuutti ennen varaustani, joten se ei varsinaisesti yllättänyt. Lähden Chicagoon innoissani ja olen ylpeä saadessani edustaa perinteikästä joukkuetta. Jo se on kunnia, että NBA-joukkue haluaa sinut itselleen, Markkanen sanoi.

Markkasen perhe seurasi varaustilaisuutta aitiopaikoilta eturivistä yhdessä agentti Michael Lelchitskin kanssa, joka viihtyi tilaisuuden alun tiiviisti puhelimessa.

- Takana tapahtui koko ajan aika paljon ja tiesin tulevasta aika hyvin, mutta kyllä se silti vähän itseäni yllätti, Markkanen kertoi.

- Tällä hetkellä on ihan käsittämättömät fiilikset, ei näitä oikein pysty edes selittämään. Aika mukavaa olla Bullsin organisaatiossa.

Suomi-koriksen historiaa

Markkasen myötä suomalaisessa koripallohistoriassa käännetään uusi sivu. Ennen häntä korkeimmalla numerolla varattu suomalainen oli 30. kierroksella huudettu Petteri Koponen.

Koposen poimi kesän 2007 varaustilaisuudessa riveihinsä Philadelphia 76ers, joka kuitenkin kauppasi hänet Portland Trailblazersiin välittömästi. Kaikkiaan suomalaisia on varattu NBA:han nyt seitsemän.

Edellinen suomalaisvaraus on Erik Murphy, jonka varasi vuoden 2013 toisella kierroksella niin ikään Chicago Bulls.

- Tämä on iso asia minulle ja koko maalleni, sillä edellisestä suomalaisesta NBA-pelaajasta on jo hieman aikaa. Tämä on kunnia-asia, Markkanen tunnelmoi.

Suomen edustamisen tärkeys näkyi myös Markkasen puvussa, jonka takin sisäpuoli oli sinivalkoinen ja koristeltu Suomen lipulla. Lippua Markkanen vilautti yleisölle ja tv-kameroille välittömästi lavalle noustuaan.

Odotetut kärkinimet

Varaustilaisuuden ensimmäiset valinnat noudattivat odotettua kaavaa. Ensimmäisenä valitsemaan päässyt Philadelphia 76ers poimi ennakoidusti pelinrakentaja Markelle Fultzin. Los Angeles Lakers nappasi odotusten mukaisesti Lonzo Ballin toisena ja Jayson Tatum oli Bostonin kolmannen vuoron varaus.

Eurooppalaisväriä nähtiin kärkisijoilla myös heti Markkasen jälkeen, kun New York Knicks varasi kahdeksantena ranskalaisen Frank Ntilikinan, joka pelaa paraikaa Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovin alaisuudessa SIG Strasbourgissa.

Markkanen jatkaa New Yorkista Chicagoon lauantaina ja osallistuu uuden joukkueensa väreissä NBA:n kesäliigaan Las Vegasissa heinäkuussa. Sen jälkeen edessä siintävät EM-kotikisat elo-syyskuussa.

Lisätiedot: Lauri Markkanen

Asiat

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia