20-vuotiaat miehet avausvoittoon EM-kisoissa, Kivimäki pommitti 26 pistettä

14.7.2017

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue avasi B-divisioonan EM-urakkansa Romanian Oradeassa löylyttämällä Armeniaa loppunumeroin 69-95 (33-52). Sudenpentujen etevimpänä kunnostautui Aatu Kivimäki, joka säkitti 26 pistettä osuen kuudesti kolmen pisteen viivan takaa. 18-vuotiaat pojat taas voittivat valmistavassa maaottelussa Tanskan.


Pelin alku povasi mustia pilviä suomalaisten kannalta, kun Armenia karkasi ripeästi 7-0-johtoon. Hiljalleen Sudenpennut heräsi, nappasi johtoaseman ja rynni lopullisesti ohitse viemällä toisen neljänneksen 12-27.
 

– Ryhdistäydyimme ja nousimme tasoihin ja vaihtoihin mentäessä sieltä tuli myös onnistumisia. Peli käytännössä ratkesi toisella jaksolla, kun Aatu Kivimäki heitti kovalla prosentilla kolmosia sisään sekä Robert Bärlund ja Matias Suvanto oli todella hyviä puolustuksessa, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.
 

– Toisen jakson ryhdistäytyminen tapahtui ennen kaikkea puolustuspäässä. Sitä kautta pääsimme juoksemaan ja heittämään transition-kolmosia.
 

Suomen herra ja hidalgo oli Kivimäki (26/4/3 riistoa), jonka pelitilanneheittäminen oli kirurgintarkkaa: kakkoset 3/3 ja kolmoset 6/8. Pistenikkaroinnissa Kivimäkeä auttoivat Edon Maxhuni (18/3/3 syöttöä), Hannes Pöllä (11/6/2 torjuntaa) sekä Suvanto (10/4). Puolustuspäässä Suvannon lisäksi erottui Bärlund, jonka saldo oli 4 pistettä ja 6 levypalloa.
 

Suomi kohtaa huomenna lauantaina kello 14:00 B-divisioonan EM-kisojen toisessa ottelussaan Puolan.
 

– Puola on varmaankin tämän lohkon kovin vastustaja, joten iso peli edessä. Peli alkaa aikaisin, joten palautumisella on iso rooli.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

18-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Italiassa pidettävän neljän joukkueen turnauksen voittamalla Tanskan 41-78 (23-30). Tanska pysyi suomalaisten kyydissä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta toisen puoliajan ryhdistäytyminen toi lopulta selkeän voiton Suomelle.
 

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä heikko esitys. Emme olleet aktiivisia puolustuspäässä, emme päässeet nopeisiin hyökkäyksiin ja pompotimme liikaa, kun pallo olisi pitänyt laittaa eteenpäin, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

– Toinen puoliaika olikin peilikuva ensimmäisestä. Meillä oli mm. kolmannella neljänneksellä seitsemän pallonhallintaa putkeen, joissa vastustaja ei saanut edes heittoa ilmaan. Näistä stopeistä pääsimme myös juoksemaan kenttää.
 

– Näyttää siltä, että tämän joukkueen menestyminen on kiinni siitä, että pystymmekö olemaan aktiivisia, aloitteentekeviä ja pelaamaan yhdessä. Heti, jos joukkuepelaaminen uupuu ja laatutekijät tippuu, niin meillä on isoja vaikeuksia.
 

Suomen parhaat pistemiehet Tanskaa vastaan olivat Miika Heinonen 21 pisteellä ja Ville Tahvanainen 17 pisteellä. Jesper Granlund (8 pistettä) taas onnistui tuomaan vaihdosta puolustukseen energiaa.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.


Aatu Kivimäki loisti, kun Suomen 20-vuotiaat miehet selättivät Armenian B-divisioonan EM-kisoissa.
Kivimäen lisäksi Suomen puolustuspään lukkoina kunnostautuivat Robert Bärlund...
... ja Matias Suvanto.
18-vuotiaissa pojissa taas Jesper Granlund pelasi hatunnoston arvoisesti. Kuvat: Ville Vuorinen.