20-vuotiaat miehet taipuivat Puolalle, 18-vuotiaat tytöt päihittivät Venäjän

15.7.2017

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kärsi tappion B-divisioonan EM-kisoissa, kun Puola voitti Suomen loppunumeroin 61-68 (30-35). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas selättivät Kisakallion Susi Training Centerissä Venäjän jatkoajan jälkeen 79-74 (30-33, 67-67).


20-vuotiaissa miehissä eilen Armenian selkeästi voittanut Suomi ajautui puoliajalla viiden pisteen takaa-ajoasemaan Puolaa vastaan. Puoliajan jälkeen Puola kokosi kymmentä pistettä hipovan johdon, jonka Sudenpennut kirivät vielä kahteen pisteeseen 59-61, kun peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia. Ikävä kyllä sen lähemmäksi Suomi ei enää päässyt, kun kavennusyritykset kolisivat raudoissa.
 

– Ensimmäiset 13 minuuttia molemmat joukkueet esittivät todella hyvätasoista koripalloa. Kolmannen neljänneksen alussa Puola teki selkeän vaihdoksen taktiikassa ja ei enää auttanut heittäjistä, vaan pisti meidän takamiehet ajamaan loppuun saakka. Saimme hyviä paikkoja tehdä kori, mutta viimeistely ei ainakaan vielä ollut tarpeeksi kansainvälistä, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.
 

– Nouseminen yhden pallonhallinnan peliksi osoittaa henkistä vahvuutta ja meillä oli omat paikkamme päästä tasoihin. Puola oli kuitenkin tuon verran parempi.
 

Suomen ykkösnimi oli sentteri Hannes Pöllä (21/4), joka oli omimmillaan toisella puoliajalla, kun Suomi pelasi ahnaasti hänen kauttaan sisältä. Lähimmäksi kaksinumeroisia pistelukemia Pöllän lisäksi ylsi Edon Maxhuni (8/4/3 syöttöä/4 riistoa).
 

Suomi kohtaa huomenna kolmannessa ottelussaan Belgian kello 18:30.
 

– Jälleen iso peli meille. Belgialla oli tänään huilipäivä ja he pääsivät valmistautumaan meitä vastaan. Meillä taas kyseessä on kolmas peräkkäinen matsi ja nyt tarvitaan penkiltä lisäenergiaa yhden tai kahden pelaajan verran.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti ensimmäisen kahdesta ottelusta Venäjää vastaan Kisakallion Susi Training Centerissä jatkoajan jälkeen 79-74 (30-33, 67-67). Venäjä tasoitti ottelun jatkoajalle 16 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta jatkoajalla Suomi määritti tahdin.
 

Sara Bejedin lay-up, Kia Vaalavirran (8/4/3 syöttöä) vapaaheitot ja Fanny Hulmin (5/5) kolmonen toivat Suomelle viiden pisteen johdon, joka säilyi jatkoajan päättymiseen saakka.
 

– Kokonaisuudessaan kyseessä oli tasokas koripallo-ottelu. Pystyimme pitämään suoritustasomme tasaisen korkealla tasolla, luomaan jatkuvasti laadukkaita korintekopaikkoja ja puolustuksessa pysyimme konseptissa oikein mallikkaasti, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Suomen pistekärki oli Bejedi, joka säkitti 21 pistettä, kahmi 5 levypalloa ja jakeli 8 korisyöttöä. Bejedin lisäksi erottui Lotta-Maj Lahtinen, joka kirjautti komean tuplatuplan 14 pistettä, 10 levypalloa ja 6 riistoa.
 

Suomi kohtaa Venäjän uudestaan sunnuntaina 16.7. kello 17:00 Kisakallion Susi Training Centerissä.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue sai vertaisensa vastustajan suoraan Euroopan huipulta, kun Italia voitti Sudenpennut kotikentällään 50-57. Äärimmäisen tasainen ottelu ratkesi Italialle vasta viimeisen viiden minuutin aikana.
 

– Erinomainen urheilutapahtuma. Näitä pelejä varten maajoukkueohjelmaa kannattaa ylläpitää. Kaksi erinomaista joukkue taisteli voitosta 40 minuuttia. Vielä tänään Italia oli parempi, mutta jos, ja kun, saamme pelata näitä pelejä, niin suomalainen koripallo ottaa askelia eteenpäin, Suomen päävalmentaja Jyri Lohkoski kommentoi.
 

– Vastassa oli kaksi erittäin hyvin puolustavaa joukkuetta. Pelasimme 35 minuuttia tasoissa, mutta Italia onnistui muutamassa peräkkäisessä hyökkäyksessä. Vastaavasti me sorruimme meidän kehityshaasteeseen. Hyökkäyksen laatutekijät eivät olleet tänään riittävän korkealla tasolla.
 

Suomen parhaat pistemiehet Italiaa vastaan olivat ennakkoluulottomasti pelannut Ville Tahvanainen (15 pistettä), Miika Heinonen (9), Mikael Jantunen (7) ja pari miehekästä donkkia lyönyt sentteri Tuukka Jaakkola (6).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.


Hannes Pöllä rynni 21 pistettä, mutta Suomen 20-vuotiaat miehet taipuivat Puolalle.
Pöllän lisäksi Suomelta pisteiden makuun pääsi mm. Edon Maxhuni.
Lotta-Maj Lahtinen...
... ja Sara Bejedi taiteilivat Suomen 18-vuotiaat tytöt voittoon Venäjästä Kisakalliossa.
Tuomas Ojan komentama Suomen WU18-joukkuetta kohtaa huomenna Venäjän uudestaan.
Tuukka Jaakkolalle ja Suomen 18-vuotiaille pojille ei jäänyt mitään hävettävää Italiaa vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.