Lotta Eräkangas jatkaa Espoo Basket Teamin riveissä

17.7.2017

Lotta Eräkangas (20) jatkaa koripallouraansa kasvattajaseurassaan Espoo Basket Teamissä (EBT). Alkava kausi on Eräkankaalle jo kolmas naisten pääsarjassa.

 

Lotta Eräkangas on nuoresta iästään huolimatta jo suhteellisen kokenut pelaajatar sillä alkava kausi on hänelle jo kolmas naisten SM-liigassa ja viides EBT:n naisten edustusjoukkueessa. Eräkangas valittiin kaudella 2015–2016 vuoden tulokkaaksi.
Uusi kausi tuo tullessaan Lotalle muutoksia niin joukkueen kuin yksityiselämän puolella: syksyllä alkavat opiskelut Aalto Yliopistossa ja joukkuekin on kokenut melkoisen kasvojen pesun.

– Hienoa päästä rakentamaan joukkuetta motivoituneiden pelaajattarien kanssa. Opiskelun ja pelaamisen yhdistämisestä uskon selviäväni kunnialla, aikaa molempiin tulee löytymään, Eräkangas kertoo Espoo Basket Teamin tiedotteessa.

 

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman luonnehtii Lotta Eräkangasta poikkeuksellisena yhdistelmänä kokoa, voimaa ja taitoa. Hellmanin mukaan Lotta joutui viime kaudella pelaamaan pääasiallisesti itselleen väärällä pelipaikalla joukkueen rakenteen vuoksi.
– Alkavalle kaudelle olemme alusta asti rakentaneet joukkuetta suomalaisille pelaajille takakentän osalta. Tässä Lotalla on omanlaisensa rooli etujen luontiin ja scoraamiseen keskittyvänä pelaajana. Uskon hänen pelaavan alkavalla kaudella entistä tehokkaammin. Hänellä on mahdollisuus nousta tulevaisuudessa sarjan monipuolisimmaksi suomalaispelaajaksi, Hellman summaa.

EBT:n naisten joukkueella on sopimukset Lotta Aaltosen, Lotta Vesiluoman, Lotta Hämäläisen ja Christel Vialenin kanssa.
– Odotan kaudesta sekä tuloksellisesti että itseltäni parempaa. Haasteena tule olemaan kutsumanimien harjoittelu, onhan meillä joukkueessa nyt melkoinen Lotta-keskittymä, Eräkangas nauraa.
 

Lisätietoja: Lotta Eräkangas 


 


Tuleva naisten Korisliiga-kausi on Lotta Eräkankaalle jo kolmas pääsarjatasolla. Kuva: Francois Perthuis