Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

24.7.2017 Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

Thomas Exaucia oli tulessa, kun Suomen MU16-joukkue voitti Bosnia-Hertsegovinan.

Sudenpennut kohtaa huomenna EYOF-kisojen toisena päivänä Kroatian. Kuvat: Ville Vuorinen & Suomen Olympiakomitea


Suomi oli avausneljänneksen lirissä Bosnia-Hertsegovinan fyysisen irtopallopelaamisen kanssa, mutta toisesta neljänneksestä lähtien Suomi pisti kampoihin urakalla. Suomalaiset kokosivat puoliaikaan mennessä viittä pistettä pitävän johdon, joka säilyi ottelun loppuun saakka.
 

– Bosnia-Hertsegovina pisti meille kunnolla kapuloita rattaisiin ja varsinkin ensimmäiset 10 minuuttia olivat vaikeita. Heidän levypallokovuutensa oli meitä pykälää parempi, mutta toisella jaksolla löysimme meidän oman tekemisen taso, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.
 

– Kun ollaan vielä tässä vaiheessa kesää, niin paketti ei pysy kasassa koko 40 minuuttia, vaan tulee hyviä vaiheita ja notkahduksia. Se hyväksytään ja sen eteen tehdään myös töitä.
 

Levypallopelaamisen tukipilarin Exaucian lisäksi Suomelta onnistui monipuolisen tilastorivin kirjauttanut Aarni Korkiatupa (6/7/4 syöttöä/6 riistoa). Kaksinumeroisille pistelukemille Exaucian lisäksi ylsi Erik Sajantila (12/7).
 

Suomi kohtaa huomenna EYOF-kisojen toisena päivänä huomenna tiistaina Kroatian.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 15-vuotiaat tytöt kohtasivat Liettuassa Ukrainan 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen häviten hienon kamppailun jälkeen 44-56 (20-20). Ukraina vei vähäkorisen toisen neljänneksen jälkeen kolmannen jakson 12-22 ja nappasi voiton nimiinsä.
 

– Ukraina oli vuoden vanhempia ja se näkyi fyysisyydessä. Pakko olla ylpeä, että kuinka taistelimme, väänsimme ja käänsimme, jotta peli oltaisiin voitu voittaakin. Viimeistely ei ollut niin laadukasta vahvempia vastaan, mutta levypallopelin voittaminen 48-46 vuotta vanhempia vastaan on iso juttu, Suomen päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.
 

Suomelta korkeimmille pistemäärille ylsivät Kati Ollilainen (9/3) ja Sara Hakala (7/1).
 

15-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Tornadon urheilukoululle Liettuassa 67-68 (34-32). Joona Mäntynen (13/6) haki irtopallon ja viimeisteli virheen arvoisesti Suomen yhden pisteen johtoon kaksi sekuntia ennen loppusummeria, mutta Tornado voitti viimeisen sekunnin haamuheitolla levyn kautta.
 

– Pelasimme vähän passiivisemmin kuin eilen, ei ollut niin hyvin energiaa. Vastustajat olivat vähän vanhempia, mikä on kuluttavaa kaksi päivää putkeen. Useamman kerran nousimme tappioasemasta mukaan. Kokonaisesityksenä tappio oli oikeutettu, Suomen päävalmentaja Petka Lehtinen kommentoi.
 

Kaksinumeroisille pistelukemille Mäntysen lisäksi ylsivät Valtteri Mervola (12/7) ja Lauri Hänninen (11/5).

 
23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

24.7.2013 21:45 Maaottelu

18-vuotiaat pojat masensivat Saksan jatkoajalla

Shawn Hopkins aloitti kolmosillaan Suomen kirin, kun 18-vuotiaat pojat nujersivat EM-jatkosarjan avausottelussa Saksan jatkoajalla 85–82 (42–44, 77–77). Myös 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt pääsivät keskiviikkona maaotteluiden makuun.

14.7.2011 Maaottelu

16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt voittoihin, 18-vuotiaat pojat piinasivat Ranskaa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue haki viimeisessä EM-kisoja edeltävässä maaottelussaan 84–60 (39–25)-voiton Georgiasta ja 15-vuotiaat tytöt avasivat maaottelutaipaleensa jyräämällä Viron 97–14 (50–11). 18-vuotiaat pojat puolestaan pistivät ikäluokkansa huippuihin kuuluvan Ranskan ahtaalle Tikkurilassa.

27.3.2017 Pääjuttu

Koripallosäätiö tukee nuoria koripalloilijoita

Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Näytä lisää vastaavia