Markkanen hurjana 33 pisteellä Bullsin tuplajatkoaikavoitossa

11.1.2018 klo 07:10

Lauri Markkanen veisteli 33 pisteen ja 10 levypallon illan NBA:ssa, kun ”The Finnisher” johdatti Chicago Bullsin voittoon kahden jatkoajan jälkeen New York Knicksistä 122-119 Madison Square Gardenissa. Uuden piste-ennätyksensä tehnyt Markkanen viimeisteli voiton vapaaheittoviivalta.


Toisen jatkoajan viimeisellä minuutilla kehnosti läpi ottelun heittänyt Kris Dunn nakutti ajosta Bullsille kahden pisteen johdon. Denzel Valentine ja Markkanen viimeistelivät ottelun vapaaheitoilla, vaikka latvialaistähti Kristaps Porzingis pääsi kaventamaan kolmosella välissä.
 

Markkanen oli käsi kuumana läpi ottelun: hän säkitti peräti kahdeksan kolmosta 53,3% prosentin tarkkuudella viidestätoista heitosta kaaren takaa. 
 

– Yritin saada ne heitot, joita puolustus antoi minulle. Sain alussa pari kolmosta, heitin ne sisään, sain hyvän fiiliksen ja jatkoin vain heittämistä, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.
 

Todellinen makupala nähtiin kuitenkin kolmannella neljänneksellä, kun Markkanen ajoi laidasta ja pamautti ilmavan donkin sisään Knicksin Enes Kanterin estelyistä huolimatta. Jopa Bullsin päävalmentaja kertoi ottelun jälkeen, että hän sai kylmiä väreitä suorituksen jälkeen.
 

Kokonaisuudessaan Markkanen nakutti 22 pelitilanneheitostaan kymmenen sisään ja upotti jokaisen viidestä vapaaheitostaan. Levypalloja suomalaisen käpäliin kertyi kymmenen kappaletta, minkä lisäksi hän tarjoili yhden syötön, riisti kahdesti ja torjui kerran.
 

Markkasen lisäksi Bullsilta onnistuivat Valentine (20/9) ja Robin Lopez (20/7), kun taas Knicksin parivaljakko oli Michael Beasley (26/12) ja Porzingis 24 pisteellä ja kuudella levypallolla. Porzingis pakotti summerin peitonneella donkillaan ottelun toiselle jatkoajalle.
 

Bulls saa nyt hetken hengähtää, kunnes lauantain ja sunnuntain välisenä yönä chicagolaiset saavat kotikentälleen vastaansa Detroit Pistonsin.

 

Ottelutilastot: Bulls – Knicks

Lauri Markkanen säkitti kahdeksalla kolmosella uuden piste-ennätyksensä NBA:ssa. Kuva: Ville Vuorinen.