Rannikko ja Koponen johtivat Suomen rynnistystä Tallinnassa

31.7.2009 Suomi avasi EM-karsintoihin valmistavan viikonlopun voitokkaasti hakemalla Tallinnassa komean voiton isäntämaa Virosta 90-72 (52-37). Susilauman rynnistystä johtivat takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen, jotka kurittivat Viroa yhteensä 41 pisteellä. Tuukka Kotille Viro-ottelu oli sadas miesten maaottelu.

Teemu Rannikko jätti fantastisella esityksellään Viron takamiehet varjoonsa.

Petteri Koponen heitti pelitilanneheittonsa erehtymättömästi Viroa vastaan.

Tuukka Kotti pelasi Tallinnan illassa sadannen miesten maaottelunsa.

Gerald Lee Jr. pisti piste-ennätyksensä uusiksi Viron kustannuksella. Kuvat: Tomi Kaminen.

- Kun koko joukkue on kasassa ja terveenä, meidän tekemisemme näyttää aika hyvältä. Olemme palanneet perusasioihin ja se on tuottanut tulosta, hymyili Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen ottelun tauottua.

Suomi alkoi karata Virolta avausjakson viimeisen kaksiminuuttisen aikana, jolloin Teemu Rannikko säkitti kylmän rauhallisesti kolme perättäistä kolmen pisteen heittoa koriin. Rannikko, Petteri Koponen ja Shawn Huff jatkoivat tarkkaa heittotyöskentelyään ja piiskasivat Suomen 48-30 johtoon, kun ottelun avauspuoliskoa oli pelaamatta kolme minuuttia.

Viro onnistui viemään lyhyen jakson nimiinsä 6-0, mutta Rannikko otti joukkueen harteilleen juuri ennen puoliaikaa juosten kaksi perättäistä nopeaa koria virolaissukkaan. Tauolle lähdettiin Suomen johtaessa 52-37. Suomi heitti ottelun avauspuoliskolla kolmen pisteen heittonsa erinomaisesti 10/14.

Suomen kaukoheittopeli hyytyi hieman tauon jälkeen ja Viro pääsi jälleen iskuetäisyydelle lukemissa 63-54, kun ottelun kolmas jakso oli ehtinyt vanheta runsaat seitsemän minuuttia. Koponen ja Huff onnistuivat kuitenkin hassuttamaan virolaispuolustusta ja siirtämään Suomen 72-55 johtoon päätösjaksolle lähdettäessä.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Viro sinnitteli vielä 12 pisteen päähän tilanteessa 66-78, mutta Koponen katkaisi Viron selkärangan perättäisillä koreillaan. Suomi päihitti Viron lopulta selkein lukemin 90-72 (52-37).

Rannikko ja Koponen häikäisivät, Kotilla juhlaottelu

Kentän herra ja hidalgo oli avauspuoliskolla kaikkiaan 17 pistettä heittänyt Teemu Rannikko, joka viimeisteli tilastosarakkeisiin 21 pistettä, 5 levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi pallonriistoa. Yhtä lailla hienon ottelun pelasi 20 pistettä heittänyt Petteri Koponen, joka upotti kaikki kahdeksan pelitilanneheittoaan ja riisti pallon kolmasti.

- Takamieskaksikkomme yhteispeli näytti todella hyvältä. Teemu oli ensimmäisellä puoliskolla jopa fantastinen, Salminen kiitteli.

Koposen tavoin neljä kolmosta upottanut Shawn Huff (14/9) kunnostautui myös levypalloissa, joita hän repi ottelun korkeimman määrän. Hanno Möttölä (14/3) takelteli viimeistelyssään avauspuoliskolla, mutta löysi tutun vireen lähietäisyyksiltä ottelun loppuvaiheilla.

- Toinen puoliaika oli tuttua, vanhaa Möttölää. Koko ajan menee parempaan suuntaan, luonnehti Salminen luottopelaajansa suoritusta.

Vahvan ottelun pelasi myös Gerald Lee Jr. (10/3), joka paransi pisteellä kolme vuotta vanhaa maaotteluiden piste-ennätystään. Antti Nikkilän (2/3) kärsiessä virhevaikeuksista Lee pelasi kaikkiaan runsaat 15 minuuttia, joista suurimman osan ottelun toisella puoliskolla. Lee upotti viidestä pelitilanneheitostaan neljä.

Viron ainoa oljenkorsi ottelussa oli hyökkäyslevypallopelaaminen. Levypallotilastoja numeroin 36-30 hallinnut Viro viimeisteli runsaasti koreja hyökkäyslevypallojen jälkitilanteista. Viron toinen täsmäase oli äärimmäisen fyysinen joukkuepuolustus. Kimmo Muurinen (2/0) ja Tuomas Iisalo (0/0) joutuivat jättämään perjantai-illan mittelön kesken kolhuja saatuaan.

Perjantai-iltana tehtiin myös suomalaista koripallohistoriaa, sillä 205-senttinen, 28-vuotias Tuukka Kotti pelasi Tallinnassa sadannen miesten maaottelunsa. Ottelussa neljä pistettä, kolme levypalloa ja yhden torjunnan 20 minuutissa viimeistellyt FoKoPon kasvatti Kotti pelasi ensimmäisen miesten maaottelunsa 1. elokuuta 2000 Tanskaa vastaan.

Suomi pelaa EM-karsintojen kenraaliharjoituksena maaottelun Uutta-Seelantia vastaan Vantaan Energia Areenalla. Ottelu alkaa sunnuntaina 2. elokuuta klo 19:00 Vantaan Energia Areenalla.

Viro - Suomi 72-90 (19-28, 37-52, 55-72), miesten maaottelu, Tallinna (Viro) 31.7.2009

Teemu Rannikko 21/5/4 syöttöä, Petteri Koponen 20/3/3 riistoa, Shawn Huff 14/9, Hanno Möttölä 14/3, Gerald Lee Jr. 10/3, Tuukka Kotti 4/3, Mikko Koivisto 3/0, Antti Nikkilä 2/3, Kimmo Muurinen 2/0, Petri Virtanen 0/1, Tuomas Iisalo 0/0, Ville Mäkäläinen 0/0.

Lisätietoja: Ottelutilastot

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.