Pelanderille ja Weckströmille jäi positiivinen maku kaudesta

5.4.2018 Sofia Pelanderin, 25, kausi Ruotsin liigassa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Sophie Weckströmin, 24, urakka Saksan Kakkosbundesliigassa päättyi joukkueensa niukkaan säilymiseen sarjassa. Molemmat pelaajat löysivät menneestä kaudesta positiivisia asioita.

Sofia Pelander teki vahvan paluun kentille vaikean polvivamman jälkeen. (Kuva: Francois Perthuis)

Pelander kuntoutti vaikeaa polvivammaa pitkään ja palasi helmikuussa takaisin pelikentille. Hänen seuransa Norrköping sijoittui Ruotsin liigassa runkosarjan seitsemänneksi ja joutui puolivälierissä taipumaan Uumajalle suoraan otteluvoitoin 2-0. Pelanderille pääasia kaudessa oli kuitenkin paluu pelikentille vuoden tauon jälkeen.

- Se oli ehdottomasti kauden positiivisin asia. Kroppa tuntuu hyvältä ja polvi toimii. Kurja vain, että ehdin pelata seitsemän peliä tällä kaudella ja tuntui, että kausi loppui ennen kuin se ehti alkaakaan. Nyt vain täytyy saada hyvä treenikesä alle, Pelander kertoo.

Uumaja oli pudotuspelisarjaan lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki eikä Norrköpingille annettu etukäteen juuri mahdollisuuksia. Ensimmäisessä ottelussa Norrköping pisti Uumajan tiukoille häviten neljällä pisteellä, mutta toisessa Uumaja ei antanut enää siimaa, vaan vei pelin 98-75.

- Putoaminen oli pettymys. Jotkut kysyivät pelin jälkeen, että miksi olimme niin surullisia, kun ei meillä pitänyt olla mitään mahdollisuuksia Uumajaa vastaan muutenkaan. Kaikki olivat kuitenkin valmiita ja luotimme omaan juttuumme. Putoaminen oli kaikin puolin pettymys, mutta tämä on lopulta vain koripalloa, aina positiivinen Pelander mietti.

Pelander on pelannut kolme edelliskautta Norrköpingissä ja lisäksi hän on pelannut kauden Tshekissä. Tulevaisuuden jatkosuunnitelmat ovat vielä auki.

- Minulla olisi vielä vuosi koulua jäljellä täällä. Valmentaja on ilmoittanut lähtevänsä eikä kenelläkään pelaajalla ole vielä sopimusta ensi kaudeksi. Jatko täällä riippuu paljon siitä millaisia suunnitelmia joukkueella on ensi kauden varalle. Jos lähden muualle, niin pitää neuvotella myös opinto-ohjaajan kanssa, että voiko opiskeluista pitää taukoa ja kuinka kauan. Vielä ei ole sopimustarjouksia tullut, mutta katsotaan rauhassa. Toivon ja uskon, että on pelkästään hyviä vaihtoehtoja tarjolla.

Pelanderin kesäsuunnitelmissa on hieman lepoa ja hyvää treeniä.

- Koulu jatkuu kesäkuulle ja sen jälkeen pidän parin viikon tauon, jonka jälkeen treenaan hyvin. Toivottavasti saisi ehjän harjoituskauden ja pysyisi terveenä.

Weckströmillä vaiherikas debyyttikausi ammattilaisena

Weckström piti USA:n yliopistokoriksen jälkeen yhden välivuoden, kunnes veri veti takaisin pelikentille ja hän siirtyi Eurooppaan ensimmäistä kertaa ammattilaispelaajana. Weckström aloitti kauden Espanjan kakkosliigassa CB Aros Leonin joukkueessa, mutta siirtyi tammikuussa Saksan Kakkosbundesliigaan Speyer-Schifferstadtin riveihin.

- Oli vaiherikas, mutta samalla onnistunut kausi. Kun Espanjassa eivät hommat toimineet, niin Saksassa sitten toimi ja viihdyin siellä tosi hyvin. Aina on vaikea tulla mukaan joukkueeseen kesken kauden, mutta pääsin tosi hyvin sisälle joukkueeseen ja kaikki ottivat avosylin vastaan.

Weckströmin liittyessä Speyer-Schifferstadtiin joukkue oli tukalassa asemassa sarjan viimeisenä ja sillä oli vain kaksi voittoa 13 ottelusta. Weckströmin tulon myötä kurssi kuitenkin kääntyi ja loppukaudesta Speyer-Schifferstadt nappasi neljä voittoa ja onnistui pitämään sarjapaikkansa.

- Tavoitteena oli säilyttää sarjapaikka ja siinä onnistuimme. Kaikilla klikkasi tosi hyvin ja uusi naama toi varmaan myös vähän uutta energiaa. Ainahan se on helppo pelata, kun löytyy luottoa ja Speyer-Schifferstadtista sitä onneksi löytyi, iloitsee Weckström.

Kokonaisuudessaan Weckström piti ensimmäistä ammattilaiskauttaan onnistuneena.

- Se oli tosi hyvä kokemus. Unelmana oli aina päästä ulkomaille pelaamaan ja vaikka pelasin Jenkeissä, niin tavoitteena oli ammattilaisuus. Olen kyllä tosi tyytyväinen.

Se mihin Weckströmin tie seuraavaksi vie, on vielä kysymysmerkki.

- Tässä on aika monta muuttuvaa tekijää vielä, etten tiedä jatkuuko ura ulkomailla vai Suomessa. Katsotaan tässä kevään ja kesän aikana.  

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia