Bargnani ja Belinelli tiedostavat Suomen vaarallisuuden

10.8.2009 20:32 Italian maajoukkueen ja NBA-seura Toronto Raptorsin joukkuekaverukset Andrea Bargnani ja Marco Belinelli vakuuttavat elintärkeän EM-jatkokarsintaottelun aattona, että Italia ei aio aliarvioida Suomen vaarallisuutta. Italia ja Suomi ovat tiistaina lähes pakkovoiton edessä, jos joukkueet mielivät pelata jatkokarsinnoissa EM-kisapaikasta.

Kolmostykki Marco Belinelli varoittaa maanmiehiään aliarvioimasta Suomea.

213-senttinen Andrea Bargnani on Italian EM-karsintamiehistön nimekkäin pelaaja.

Golden State Warriorsissa vuodenvaihteessa läpimurtonsa tehnyt Marco Belinelli siirtyy ensi kaudeksi Toronto Raptorsiin.

Bargnani puhkesi kukkaan viime kaudella suomalaisvalmentaja Gordon Herbertin valvovan silmän alla. Kuvat: FIBA Europe/Ciamillo-Castoria ja Euroleague Pictures.

- Media ja fanit tahtovat puhua koko ajan vain Ranskasta ja Italiasta, mutta totuus on, että lohkossa on kolme joukkuetta. Suomi on vaarallinen, hyvin puolustava ja organisoidusti hyökkäävä joukkue, joka heittää kaukaa hyvillä tarkkuuksilla. Suomen aliarvioiminen olisi virhe, toteaa Golden State Warriorsista Toronto Raptorsin riveihin aiemmin kesällä siirtynyt 196-senttinen, 23-vuotias Marco Belinelli.

Italian ykkösase, Toronto Raptorsissa alkuvuodesta 2009 läpimurtonsa tehnyt 213-senttinen, 24-vuotias Andrea Bargnani, tukee Belinelliä tämän lausunnossa.

- Suomella ei ehkä ole NBA- tai Euroliiga-tason tähtiä, mutta he pelaavat sitäkin paremmin joukkueena. Olemme pakkovoiton edessä vieraskentällä, emmekä voi olettaa, että saamme täältä voiton vain ilmestymällä paikalle.

Suomen joukkueen tunnetuimmat nimet ovat Italian tähtikaksikolle tuttuja entuudestaan. Belinelli on jopa pelannut yhden kauden verran samassa joukkueessa Suomi-kippari Hanno Möttölän kanssa (Skipper Bologna 2003/04).

- Kun olin nuori poika, Hanno oli yksi parhaista ja monipuolisimmista laitahyökkääjistä Italian Serie A:ssa. Hän osaa tehdä pikkuisen kaikkea, joten meidän on pidettävä hänet tarkasti kurissa. Teemu Rannikko teki minuun vaikutuksen aikanaan Scavolini Pesarossa pelatessaan ja Petteri Koponen on vaarallinen heittäjä, Belinelli luettelee.

Italia ja Suomi lähtevät tiistain EM-karsintaotteluun samanlaisista lähtökohdista; molemmat ovat avanneet karsintaurakkansa tappiolla Ranskaa vastaan (Suomi vieraskentällä 72-80 ja Italia täpärästi kotonaan 77-80). Molempien joukkueiden on käytännössä voitettava kaikki jäljellä olevat kolme otteluaan tarpeeksi suurilla marginaaleilla varmistaakseen paikkansa EM-jatkokarsintojen viimeisessä vaiheessa.

- Ei tässä auta hirveästi jossitella. Menetimme itse voiton Ranskaa vastaan viimeisten minuuttien huonolla pelillämme ja itsepähän pelasimme viime kesän karsinnoissa niin huonosti, että emme varmistaneet suoraa kisapaikkaa. Meidän on keskityttävä otteluun kerrallaan ja yritettävä pitää hauskaa kentällä, pohtii Bargnani, joka ei ollut Italian maajoukkuevahvuudessa kesän 2008 EM-karsinnoissa.

- Italian media ja koripalloväki suhtautuvat näihin karsintoihin suurella intohimolla. Jos emme pääse jatkoon, se on ensimmäinen kerta koskaan, kun Italia ei pelaa EM-lopputurnauksessa. Meillä on paljon tehtävää, muistuttaa Belinelli.

Italia voitti miesten Euroopan mestaruuden viimeksi kesällä 1999. Vuoden 2003 EM-kisoissa joukkue sijoittui pronssille.

Bargnani kehittyi suomalaisvalmentajan opissa

Viime NBA-kaudella Bargnani oli päivittäin tekemisissä suomalaisen koripallon kanssa, sillä Toronto Raptorsin valmennusportaassa työskenteli isojen pelaajien valmentajaksi värvätty suomalais-kanadalainen Gordon Herbert. Bargnani muistelee Herbertia lämmöllä.

- Työskentelin Gordien kanssa koko viime kesän ja pidimme lähes päivittäin henkilökohtaisia treenejä. Gordie vaati minulta joka päivä aina hieman enemmän kuin edellisenä päivänä ja mielestäni se näkyi lopputuloksessa, Bargnani hymyilee.

Ensimmäisenä kahtena NBA-kautenaan taalaliigan tempon ja kovuuden kanssa vaikeuksissa ollut Bargnani puhkesi kukkaan kesken viime pelikauden. Tammi-huhtikuun aikana pelatuissa otteluissa Bargnani mätti tilastokeskiarvoikseen 19,0 pistettä ja 6,0 levypalloa ottelua kohden.

Myös Belinelli murtautui joukkueensa pelaavaan rotaatioon viime kaudella. Belinelli oli elementissään joulukuun 2008 ja tammikuun 2009 välisenä aikana, jolloin hän nakutti Golden State Warriorsin paidassa 13,2 pistettä ottelua kohden. Belinelli säkitti kauden aikana kolmen pisteen heittonsa sukkaan 39,7 % tarkkuudella. Bargnani odottaa tulevaa pelikautta maajoukkuetoverinsa rinnalla innokkaana.

- Olen todella onnellinen siitä, että Marco pelaa Torontossa ensi kaudella. Hän kehittyi selvästi viime kauden aikana ja uskon, että hän sopii pelijärjestelmäämme hyvin.

Bargnani ja Belinelli ovat pelanneet aiemmin yhdessä kesällä 2007 Espanjassa järjestetyissä EM-kisoissa. Italia päätyi Espanjan kisoissa yhdeksännelle sijalle.

- Vaikka emme ole pelanneet usein yhdessä, tiedän Marcon olevan erinomainen pelaaja ja joukkuekaveri. Tällä hetkellä tähtäimessämme on hakea voitto Suomesta tiistai-iltana ja edetä sen jälkeen ottelu kerrallaan kohti Puolan EM-kisoja, Bargnani kaavailee.

Suomi ja Italia kohtasivat viime kesän EM-karsinnoissa kahdesti: Italia vei voiton kotonaan 80-88 ja vieraskentällä Vantaan Energia Areenalla 62-69. Suomi on viimeksi voittanut Italian vuoden 1965 EM-kilpailuissa.

Joukkueet kohtaavat Vantaan Energia Areenalla tiistaina klo 19. Energia Areenan ovet aukeavat jo 17:30.

Lue myös seuraavat artikkelit:

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.9.2016 EM-karsinnat

Islanti, Saksa, Puola, Ukraina, Georgia ja Iso-Britannia EM-kisoihin

EM-karsinnat huipentuivat lauantai-iltana, ja kuusi uutta joukkuetta leimasivat lippunsa vuoden päästä Turkissa, Suomessa, Israelissa ja Romaniassa pelattaviin vuoden 2017 EM-kisoihin. Jo aiemmin kisapaikkansa varmistaneiden maiden lisäksi arvokisoihin pelasivat tiensä Islanti, Saksa, Puola, Ukraina, Georgia ja Iso-Britannia.

15.9.2016 EM-karsinnat

Belgia, Slovenia, Montenegro ja Unkari varmistivat EM-kisapaikkansa

Neljä joukkuetta varmisti paikkansa vuoden 2017 EM-kisoissa voittamalla keskiviikkoillan EM-karsintaottelunsa. Jo viime viikonloppuna EM-kisalippunsa leimanneen Venäjän lisäksi EM-kisamatkansa varmistivat Belgia, Slovenia, Montenegro sekä Unkari. EM-karsinnat huipentuvat lauantaina.

22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

16.1.2014 EM-karsinnat

Susijengi ja fanit tulisilla hiilillä 1.-3.2.

Tiistaina Vuoden joukkueena Urheilugaalassa palkitulla Susijengillä ja niin ikään Uuno-pystin pokanneilla Susijengi-faneilla on luvassa jännityksentäyteiset kolme päivää, kun tammikuu vaihtuu helmikuuksi. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus kokoontuu Barcelonaan tekemään päätöksiä MM-kisojen villeistä korteista lauantaina 1.2. Maanantaina 3.2. koripalloperhe jännittää jo joko MM-kisojen alkulohkojen tai EM-karsintalohkojen arvontoja.

14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

30.7.2013 EM-karsinnat

Susijengin kesän maaotteluavaus Ranskassa

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi avaa maaottelukesänsä Ranskassa alkaneella viikolla. Vastus on heti huippuluokkaa, kun Susijengi testaa viime EM-kisoissa hopeaa voittaneen ja Lontoon olympialaisissa kuudenneksi venyneen isäntämaan. Susijengi matkasi pelipaikalle Pauhun 15 pelaajan voimin.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

Näytä lisää vastaavia