Hakala jatkaa uraansa, Pantteri-pakka koossa

5.9.2003 Naisten koripallon mestarivaltikan keväällä Äänekoskelle menettäneen Panttereiden joukkue on viimeistä palastaan myötä valmis tulevalle kaudelle. Joukkueessa ei paljon muutoksia tapahtunut. Kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala on päättänyt jatkaa uraansa. Uudet kasvot ovat Lotta Koskela ja Johanna Lautala.

Panttereiden kesän ainoa menetys on Espanjaan ammattilaiseksi siirtynyt Mari Puustinen. Hänen jättämää aukkoa paikkaamaan tulleet Koskela ja Lautala ovat molemmat Tampereen Pyrinnön kasvatteja. Koskela pelasi viime kaudella Pussihukkien ja Lautala BC Nokian SM-joukkueessa.  

Helsinkiläisjoukkue Panttereiden viime kauden runkopelaajista jatkavat mm. nuori Juta Jahilo, Susanna Rinta, Heli Roukanoja sekä Lea Hakala.  

43-vuotiaan Hakalan uran jatkuminen tietää sitä, että hän kirjoituttaa jälleen naisten koripallohistoriaa uusiksi. Hakala on nimittäin ensimmäisenä naiskoripalloilijana lähestymässä 10.000 SM-runkosarjapisteen rajaa. Koossa Hakalalla on ennen kauden alkua 9.906 pistettä, joka oikeuttaa ylivoimaiseen ykkössijaan kaikkien aikojen tilastossa (kakkosena Nina Pajanti-Raudus, 5.827 pistettä). Hakala napannee ykkösijan nopeasti myös kaikkien aikojen levypallotilastossa, jossa hän on toisena (3.894) vain 15 levyrin päässä Auli Nymanista (3.909).  

Hakalalla on ennestään koossa mykistävät 251 maaottelua ja 15 Suomen mestaruutta, jotka hän on koonnut siitä huolimatta, että on viettänyt urastaan hyvän aikaa Espanjan, Italian ja Yhdysvaltain koripallokentillä.  

Panttereiden valmennuksesta vastaavat tulevalla kaudella vuoden tauon jälkeen kaksikko Mikko Kurki-Annamaija Keturi. Kurjen ja Keturin opastuksella ”pantterilauma” on harjoitellut jo kolmen ja puolen kuukauden ajan.  

- Kulunut harjoittelukausi on ollut pirteä kokemus. Sapattivuoden jälkeen virtaa tuntuu riittävän ja on omalla tavallaan kiehtovaa nähdä millainen sarjasta tulee. Joukkueiden menestymisen etukäteen arviointi on tavallista hankalampaa, pohdiskeli Keturi viitaten mm. keväällä tehtyyn EU-/ETA-alueiden ulkopuolisten vahvistusten poistopäätökseen. 

Pantterit pelaa kotoisten SM-sarjan ja Suomen Cupin ohella myös tulevalla kaudella Baltian liigassa. Joukkue hakee näin kansainvälisistä otteluista kovuutta jo neljäntenä peräkkäisenä kautena. Viime keväänä Pantterit selviytyi, ehkä hieman yllättäenkin, Baltian liigan lopputurnauksessa aina finaaliin saakka.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

Asiat

 
15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket

Pälkäneen upea Pirkka Street Basket -tapahtuma

Kevään Pirkka Street Basket kiertue toi vuoden hauskimman koulupäivän Pälkäneelle.

14.5.2024 15:09 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue tänään Tampereella

Tampereella tanssittiin, kun Pirkka Street Basketin kevään kiertue saapui Sorsapuiston kentälle

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

14.5.2024 12:47 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

13.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Hieno Pirkka Street Basket -tapahtuma Helsingissä

Vuoden hauskinta koulupäivää päästiin tänään viettämään Helsingin Munkkiniemessä.

13.5.2024 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Granada säilytti sarjapaikkansa – Paris Basketball teki historiaa

Euroopan kentillä saatiin viimeisetkin runkosarjat päätökseen, kun Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa paketoitiin runkosarjat. Suomalaisittain kuului niin hyviä kuin huonoja uutisia.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

Näytä lisää vastaavia