Honka lähtee Korisliigaan kahdella ulkomaalaisvahvistuksella

30.5.2007 Koripallon Suomen mestari Espoon Honka lähtee seuraavaan liigakauteen vain kahden tutun ulkomaalaispelaajan, amerikkalaisten Monte Cummingsin ja Tim Kisnerin, vahvistamana. Näin Honka tarjoaa nuorisokaartilleen vastuuta.

- Mestaruuden jälkeen tämä päätös oli helppo tehdä. Haluamme varmistaa nuorille pelaajillemme peliaikaa ja vastata siihen luottamukseen, jonka he ovat seuraa kohtaan osoittaneet, sanoo Hongan puheenjohtaja Mika Sohlberg. 

Korisliigan seurat päättivät aiemmin keväällä ulkomaalaisvahvistuksia koskevasta käytännöstä, jonka mukaisesti Korisliigan joukkue voi ottelupöytäkirjaan merkitä enintään kolme sellaista pelaajaa, jotka eivät ole Suomen kansalaisia tai eivät ole pelanneet Suomen Koripalloliiton juniorisarjoissa. 

Honka solmi jo hyvissä ajoin keväällä viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Mihailo Pavicevicin kanssa. Suomeen asettunut Pavicevic, 49, on luotsannut Hongan jo neljä kertaa mestariksi sekä kerran cupin voittajaksi. 

Kokeneimmista pelaajista maajoukkuemiehillä Jukka Matisella ja Kimmo Muurisella on molemmilla kolmen vuoden sopimus espoolaisseuran kanssa. Cummingsin ja Kisnerin jatkosopimukset ovat puolestaan kahden vuoden mittaisia. 

- Pitkällä tähtäimellä rakennetusta joukkueesta löytyy sopivassa tasapainossa kokemusta ja nuoruuden intoa. Honka tulee esittämään ensi kaudellakin viihdyttävää, aggressiivista ja nopeaa koripalloa, koska meillä ei ole riveissämme varsinaista sentteriä, kertoo Sohlberg. 

Sohlberg luottaa siihen, että Honka on mukana kärkitaisteluissa tulevallakin kaudella. 

- Lähdemme tietenkin uusimaan mestaruutta, mutta sen mahdollinen menettäminen ei merkitsisi suinkaan katastrofia. Lähtökohtamme on se, että tämä potentiaalinen joukkue on parhaimmillaan kahden vuoden päästä. 

Matisen, Muurisen, Cummingsin ja Kisnerin lisäksi viime kevään mestarijoukkueesta Hongassa jatkavat Anselmi Vanjoki, Viljami Vanjoki, Juho Nenonen, Teemu Rintala ja Eldar Skamo.

Uusia pelaajia ovat Tampereen Pyrinnöstä kolmen vuoden sopimuksella Honkaan tullut, yli 50 nuorten maaottelua pelannut 207-senttinen laituri Petri Heinonen, 18, ja I divisioonassa pelaavasta Tapiolan Hongasta nostettu 187-senttinen Sami Marouf, 18.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

Näytä lisää vastaavia