FoA-Catz -ottelu avaa naisten SM-sarjakauden

3.10.2007 Naisten koripallokausi pistetään käyntiin torstai-iltana, kun viime vuoden sensaatiojoukkue Lappeenrannan Catz kohtaa pitkät perinteet naiskoripallossa omaavan Forssan Alun. Kevään finaaleissa niukasti Peli-Karhuille taipunut Catz kuuluu alkavan kauden ennakkosuosikkeihin. Sarja pääsee täyteen vauhtiin lauantaina, jolloin pelataan neljä ottelua lisää.

Hopeajoukkue Catzin kokoonpanossa on tapahtunut paljon vaihtuvuutta. Aloitusviisikon runko on kuitenkin säilynyt pääosin samana amerikkalaispelaajia lukuun ottamatta. Forssalaiset puolestaan ovat hankkineet harjoituskauden näyttöjen perusteella hyvät vahvistukset sekä onnistuneet säilyttämään joukkueensa kotimaisen kaartin lähes samana.

Forssan päävalmentaja Jari Marjamäki aloittaa 11. kautensa SM-tasolla. Päävalmentaja uskoo nuoren joukkueensa olevan viime kautta valmiimpi pelaamaan SM-tasolla. Forssa haki viime kaudella runkosarjassa vain kaksi voittoa.

- Viime kausi ei ollut meille sinänsä huono. Nuoret pelaajat saivat paljon kokemusta ja ovat nyt valmiimpia pelaamaan SM-sarjassa kuin viime kaudella, sanoo Marjamäki.

Avausvastustaja Catz onkin oiva mittari forssalaisille joukkueen nykykunnosta. Tommi Koskisen luotsaamalla lappeenrantalaisryhmällä on vain ja ainoastaan yksi tavoite.

- Selkeä tavoitteemme on pysyä mitalikannassa. Meillä on parempi joukkue, vaikkakin vähemmän pelaajia, kuvaili Koskinen nykyistä joukkuettaan.

Forssan Alun heittävä takamies Emilia Ylinen uskoo Alun pelaavan parempaa koripalloa, kuin mitä viime kaudella joukkueelta nähtiin.

- Lähdemme haastamaan kaikkia. Heitämme turhat pelot pois ja sitten vaan kehiin. Joukkueessa vallitsee hyvä henki ja uskon, että sitä kautta tulemme pelaamaan hyvää joukkuepeliä, kertoo Ylinen.

Marjamäki kuvailee Forssan Alkua nuoreksi, hyvähenkiseksi ja tasapainoiseksi joukkueeksi ja heittääkin samalla varoituksen sanan kilpailijoille.

- SM-sarjasta on tulossa todella hyvätasoinen. Uskon, että meiltä tullaan näkemään kauden aikana sellaisia tuloksia, joita kaikki ei välttämättä etukäteen odota, Marjamäki sanoo.

"Hyvää korista joka viikonloppu"

Lappeerannan Catzin kapteeni ja maajoukkuesentteri Kaisa Tuure odottaa kauden alkua hyvillä mielin. Kiireisen maajoukkuekesän jälkeen tunnelmat ovat korkealla myös Catzin paidassa.

- Maajoukkueen kanssa oli todella kiva viettää kesä, harjoitella kovaa sekä pelata kovia kansainvälisiä otteluita. Oli kuitenkin kiva myös päästä takaisin kotiin harjoittelemaan Catzin kanssa, sanoo Tuure.

Kapteeni myöntää, että maajoukkueen kiireiden takia joukkue ei ole ehtinyt harjoittelemaan paljoakaan yhdessä. Siitä huolimatta PuHu Women –turnauksessa edellisenä viikonloppuna pelatut harjoitusottelut sujuivat Tuuren mukaan yllättävänkin hyvin.

- Tästä on hyvä jatkaa, mutta urakkaa on paljon jäljellä, sillä mielestäni jokainen joukkue on parantunut viime vuodesta. Se on kiva, koska nyt saa pelata hyvää korista joka viikonloppu.

Jotain uutta Tuure näkee myös hopeajoukkueen tulevassa pelissä.

- Jos viime kaudella Tommi (Koskinen) laittoi vanhaa juoksemaan, niin nyt laittaa varmasti vielä enemmän, huokaa 29-vuotias Tuure vinkaten silmää päävalmentajansa suuntaan.

Catz matkustaa torstaina Forssan Feeniks-halliin ja kauden ensimmäinen taistelu heitetään käyntiin klo 19:00.

Naisten SM-sarjan avausottelut:

to

4.10.

FoA

-

Catz

19:00

Urheilutalo Feeniks

la

6.10.

Catz

-

PeKa

13:00

Lappeenrannan urheilutalo

la

6.10.

Huima

-

HoNsU

15:00

Äänekosken liikuntatalo

la

6.10.

BC Nokia

-

FoA

17:00

Nokian palloiluhalli

la

6.10.

PuHu

-

Espoo Team

17:30

Energia Areena

Lue myös:



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia