Peli-Karhuille monta haastajaa alkavalla SM-sarjakaudella

4.10.2007 Naisten SM-sarjakaudesta odotetaan tulevan kautta aikain yksi kovatasoisimmista naisten 65-vuotisessa SM-historiassa. SM-sarjan avausinfossa yli puolet joukkueista ilmoittautui mestariehdokkaiden joukkoon. Kirkkaimpina ennakkosuosikkeina kauteen lähtevät viime vuoden finalistit Catz Lappeenranta ja Kotkan Peli-Karhut.

Hallitseva Suomen mestari Kotkan Peli-Karhut lähtee puolustamaan mestaruuttaan viime vuodesta tutulla reseptillä, vaikkakin yhden lisämausteen mestaruuskeitokseen tuo Espanjan kakkosliigasta Suomen palaava viisinkertainen Suomen mestari Susanna Rinta.

- Tietysti on houkuttelevaa tulla joukkueeseen, joka on voittanut mestaruuden ja asiat ovat kunnossa. En halua lähteä pelaamaan muusta kuin voitosta, kommentoi Rinta YLE:n Urheiluruudussa päätöstään siirtyä Peli-Karhujen paitaan.

Seppo Kurjen johtama ryhmä vannoo nopean pelin ja aggressiivisen puolustuksen nimeen.

- Odotamme todella paljon alkavaa kautta ja haluamme tietenkin uusia mestaruuden. Isoja muutoksia ei varmaan tule olemaan. Pidetään vauhtia ja puolustetaan hyvin, niin sillä päästään aika pitkälle, Maiju Pekkarinen kertoi Helsingissä järjestetyssä infotilaisuudessa.

Peli-Karhujen apuvalmentaja Tomi Ryöppy uskoo kolmannen amerikkalaisen 190-senttisen LaKrisha Brownin tuovan tarvittavaa pituutta Kotkan aloitusviisikkoon. Viime kauden mestaruuden arkkitehdit, joukkueen kapteeni Ashley Haynes sekä SM-finaalien MVP–pelaaja Shanika Freeman, jatkavat Peli-Karhuissa.

- Olisimme pitäneet varmasti Lisa Leekin viime kaudelta, jos emme olisi saaneet Susanna Rintaa tälle pelipaikalle, Tomi Ryöppy toteaa.

Ryöppy nostaa myös Peli-Karhujen oman juniorityön hedelmää Kiia Kajalampea esille.

- Kaikki tietävät kuinka urheilullinen Susanna Rinta on, mutta sanoisin, että Kiia tulee yllättämään nopeudellaan monenkin pelaajan alkavalla kaudella, kehuu Ryöppy. 

Sarjanousija HoNsU kohtaa avauksessa Huiman

Keski-Suomessa koripalloväki pääsee nauttimaan paikallistaistoista sarjanousija HoNsU:n kohdatessa heti lauantaina Kenya Robinsonin tähdittämän Äänekosken Huiman. Robinson aloittaa kymmenen kautensa Suomen kentillä. Kaksinkertainen vuoden ulkomaalaisvahvistus, SM-finaalien MVP–pelaaja vuodelta 2001 lähtee ensikertaa kauteen rajun nuorennusleikkauksen kokeneen joukkueen kanssa.

- Sen voin luvata, että kauteen tulee mahtumaan paljon päänsärkyä ja paljon menetyksiä, vitsailee kokenut Robinson.

Robinson pelasi ensimmäisen kautensa Suomessa tänä vuonna 15-vuotisjuhliaan viettävän SB-Girlsin riveissä Lahdessa vuonna 1998. Edelleen huippukunnossa oleva 37-vuotias Robinson näkee Suomi-koriksen muuttuneen entistä kilpailukykyisemmäksi vuosien saatossa.

- Koripallo on muuttunut Suomessa todella paljon. Kun tulin tänne, sallittiin yksi vahvistus joukkueessa, nyt vahvistuksia on enemmän. Peli on paljon kilpailuhenkisempää ja odotan alkavaa kautta innolla, Robinson sanoo.

Kauden tavoitteen Robinson ilmaiseen yhdellä sanalla.

- Selviytyminen. Toivon pystyväni olemaan esimerkkinä nuorille pelaajille. Meidän tulee taistella, kilpailla ja jopa rukoilla jokaisen voiton saavuttamiseksi. Toivottavasti saamme jotain aikaiseksi tai sitten minun varmaakin täytyy lopettaa, heittää Robinson.

Iki-huimalainen päävalmentaja Mervi Nurmi aloittaa 11. SM-kautensa Huiman peräsimessä. Mitalikannassa viime kaudet ollut joukkue lähtee alkavaan kauteen päävalmentajansa mukaan ilman suuria tulostavoitteita.

- Emme ole asettaneet tavoitteita. Ensin on saatava pelaajat harjoittelemaan hyvin ja katsotaan sitten, kun saadaan sarja kunnolla alkuun, että millaisia tavoitteita meillä on, Nurmi sanoo.

Yli kymmenen vuotta SM-sarjassa valmentanut Nurmi näkee alkavan sarjakauden äärimmäisen tasaisena.

- Sarja on todella tasainen ja varmasti paras ikinä. Sarjasta löytyy viitisen joukkuetta, jotka voivat voittaa mestaruuden ja muutkin joukkueet pistävät varmasti kampoihin sen minkä ehtivät, luonnehtii Nurmi.

- Toivottavasti Huiman pelissä on vauhtia ja liikettä, mutta ei niin paljon niitä päänsärkyä aiheuttavia menetyksiä, toivoo Nurmi.

”Haasteita on paljon edessä”

Sarjanousija HoNsU lähtee tulevaan kauteen Huiman tapaan varovaisin tavoittein.

- Tavoite oli alunperin olla parhaiten sarjaan valmistautunut joukkue, mutta nyt loukkaantumiset ovat sotkeneet niitä suunnitelmia, joten tavoitteeksi on muotoutunut lähteä parantamaan omaa tekemistä, kertoo päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Tupamäki tuo kentälle nuoruuden voimaa uhkuvan joukkueen, jonka pelitapana on levypallojen kautta juosta vastustajien jalat alta.

- Pyrimme aktiiviseen pelaamiseen ja vaikka haasteita on tällä hetkellä paljon, uskon, että nuoruuden innolla tulemme haastamaan kaikki vastustajat.

HoNsU:n nouseminen SM-sarjaan on iso asia Jyväskylässä koripallolle. Tupamäki suojatteineen lähteekin suojelemaan ensisijaisesti sarjapaikkaa.

- Uskon ja toivon, että työmme kantaa eteenpäin ja saamme jatkuvuutta toimintaan. Ei ole tarkoitus vain käydä visiitillä SM-sarjassa, päättää Tupamäki.

HoNsU lähtee kauteen kahden ulkomaalaisvahvistuksen voimin. SM-infossa viime tiistaina mukana ollut Charlee Underwood on ollut erittäin tyytyväinen olosuhteisiin Jyväskylässä.

- Pelaaminen täällä on ollut haastavaa, sillä eurooppalainen pelityyli ja tuomarilinja ovat hieman erilaisia kuin Yhdysvalloissa. Olen nauttinut tällä hetkellä kyllä kaikesta, vertailee Underwood kokemuksiaan mantereiden väliltä.

Nousijajoukkueen vahvistuksena Underwood tietää, että kehittyminen on ainoa tapa päästä eteenpäin.

- Olemme valmiina kilpailemaan ja meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka voivat kehittyä koko ajan paremmiksi. Meidän tulee lähteä jokaiseen otteluun, niin kuin se olisi viimeinen pelimme. Yritetään olla fiksumpia kuin vastustajat ja voittaa sitä kautta, ennakoi Underwood tulevaa.

Aina vaarallinen BC Nokia  

Parin vuoden takainen Suomen mestari BC Nokia lähtee alkavaan kauteen kokeneen valmentajan Ilpo Rantasen johdolla. Nokian kokoonpano ei ulkomaalaisia lukuun ottamatta ole muuttunut kovinkaan merkittävästi.

- Moni on sanonut, että meillä on uusiutunut joukkue, mutta oikeastaan viime kauden vakiorotaatiosta on vain yksi pelaaja pois. Eikä joukkue ole oikein nuortunutkaan, ainoastaan on uudet vahvistukset, kuvailee Rantanen joukkueensa kokoonpanoa.

BC Nokian ykköstavoite kaudella on päästä ensin pudotuspeleihin, mutta Rantasen mukaan suurempi tavoite on näyttää osaaminen kentällä.

- Kauden alussa monet kertovat tavoittelevansa tiettyjä pelillisiä asioita, mutta usein se, mitä nähdään, ei vastaa niitä ollenkaan. Meidän on tarkoitus saada tavoitteet näkymään kentällä sekä saada nokialaiset viihtymään katsomossa. Tarkoitus on myös saada nokialaisia kasvoja sisään peliin, selvittää Rantanen.

Viimeksi tositoimissa päävalmentajana ollut Rantanen luotsasi Pantterit Suomen mestaruuteen kauden 2005-06 päätteeksi. Vaativa kotiyleisö ei saa kuitenkaan valmentajaa hikoilemaan liikaa.

- Nokialla on aina menestymispaineita ja välttämättä mestaruuskaan ei aina riitä. Pakettimme ei ihan vielä ole täydellisesti kasassa, mutta aikaa on. Tärkeintä on, että ei turhaan ylireagoida ja kriisiydytä, painottaa kahdeksannen SM-sarjakauden päävalmentaja aloittava Rantanen.

Rantanen on löytänyt BC Nokian taustaryhmän kanssa joukkueeseen vahvistukseksi kanadalaisen 188-senttisen Sarah Brodien. Brodie on HoNsU:n Charlee Underwoodin tapaan yrittänyt sopeutua eurooppalaiseen pelityyliin.

- Tunnen FIBA:n (kansainvälisen koripalloliiton) säännöt hyvin, mutta kyllä pelityyli eroaa esimerkiksi Kanadasta. Toisaalta sisäpelaajana vaikutus ei ole niin suuri, selvitti Brodie SM-infossa.

Brodie näkee uuden joukkueensa varsin potentiaalisena.

- Meillä on hyviä heittäjiä ja aggressiivisia puolustajia. Uskon, että voimme kauden aikana tehdä vaikutuksen niin yleisöön kuin vastustajiin. Paljon on silti töitä edessä, sillä voimme olla aina parempia ja parempia, kanadalaissentteri toteaa.

Naisten SM-sarjan avausottelut:

to

4.10.

FoA

-

Catz

19:00

Urheilutalo Feeniks

             

la

6.10.

Catz

-

PeKa

13:00

Lappeenrannan urheilutalo

la

6.10.

Huima

-

HoNsU

15:00

Äänekosken liikuntatalo

la

6.10.

BC Nokia

-

FoA

17:00

Nokian palloiluhalli

la

6.10.

PuHu

-

Espoo Team

17:30

Energia Areena

su

7.10.

HoNsU

 

BC Nokia

18:00

Jyväskylän monitoimitalo

su

7.10.

Espoo Team

 

Huima

15:00

Tapiolan urheiluhalli

su

7.10.

HNMKY

 

PuHu

14:30

Helsingin Urheilutalo

Lue myös:

 

   

 

 

 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia