Helsingin NMKY lähtee kauteen kotimaisin voimin

5.10.2007 Pääkaupunkiseudun taistelut tulevat kuulumaan SM-sarjan väriläiskiin. Niin Helsingin NMKY, Espoo Team ja Vantaan Pussihukat ilmoittivat nimensä mukaan mestaruustaisteluun viime tiistaina järjestetyssä SM-infossa. Joukkueet avaavat kautensa tulevana viikonloppuna.

Pelipaikkansa Helsingin Urheilutalolle siirtänyt Helsingin NMKY lähtee kauteen ilman ulkomaalaispelaajia. Päävalmentaja Jussi Laakso kuitenkin muistuttaa joukkueen hankkineen juuri sellaiset vahvistukset kuin oli tarkoituskin.

- Monet ovat kysyneet, miksi meillä ei ole ulkomaalaisia. Se ei ole mikään kannanotto. Jos Laaksosen siskokset ja Mari Puustinen eivät ole vahvistuksia, niin ketkä sitten, Laakso vastaa kyselijöille.

Maajoukkueen kantavien voimien lisäksi helsinkiläisten kokoonpanosta löytyvät viime vuoden komeetta vuoden tulokas Henna Salomaa sekä monen vuoden SM-sarjakokemuksen omaava Laura Toivonen.

- Tavoitteet seuran puolelta ovat pudotuspeleissä, mutta joukkueen kesken tavoitteeksi on muodostunut mitalipelit, Laakso kertoo nimeten Catzin ja Peli-Karhut ennakkoon kovimmiksi suosikeiksi.

- Tulossa on kaikkien aikojen kovin sarja, jossa ei ole yhtään heittopussia, lisää Laakso.

Viime tiistain SM-infossa puolivuotiaan poikansa kanssa esiintynyt HNMKY:n maajoukkuelaituri Jenni Laaksonen kertoi synnytyksen jälkeisen paluun kentille sujuneen yllättävänkin hyvin.  

- Toukokuussa, kun kävin ensimmäisen kerran lenkillä tuntui aivan kamalalta. Mingon (Domingo Diaz) maajoukkueessa sain harjoitella hyvin koko kesän ja pääsin kuntoon. Nyt on hyvä fiilis lähteä kauteen, kertasi Laaksonen maajoukkuekesän antia.

Catzin tapaan Helsingin NMKY on pelaajien maajoukkuekiireiden myötä harjoitellut vasta vähän aikaa koko joukkueen voimin. Laaksonen uskoo kuitenkin palasten loksahtavan kohdalleen kauden edetessä.

- Maajoukkueen menestys oli piristysruiske alkavaan kauteen ja viimeisen tärkeän voiton jälkeen on kiva lähteä pelaamaan SM-sarjaa. Pikkaisen yhteispeli vielä hakee, mutta varmasti viimeistään joulun jälkeen kaikki on kunnossa.

Kauden tavoitteet kovan kilpailuhengen omaavalle Laaksoselle ovat selvät.

- En ole ikinä pelannut, enkä pelaa sellaisessa joukkueessa, jossa mitali ei olisi tavoitteena. HNMKY on tietysti yksi ennakkosuosikki. Täytyy muistaa, että ennakkoon paperilla kovat joukkueet eivät välttämättä ole niitä, jotka mestaruuden lopulta voittavat. Monet tekijät vaikuttavat siihen, kuten joukkuehenki ja pään kestävyys kovassa paineessa, huomauttaa Laaksonen.

Pussihukat metsästää mitalia

Viime kaudella pronssiottelussa Huimalle taipunut Vantaan Pussihukat on saanut valmistautua rauhassa tulevaan kauteen. Vaikka joukkue menetti viime kauden tehokaksikon, on päävalmentaja Markus Makkonen luottavainen uuteen kokoonpanoonsa.

- Kaksi tärkeää pelaajaa on poistunut joukkueesta. Heli Roukanojan ja Aneta Kausaiten lopettamispäätösten myötä joukkueesta poistui paljon pisteitä ja levypalloja, mutta nyt on aika uusien pelaajien ottaa vastuuta. Seuran puolelta tavoitteeksi on asetettu SM-mitali, emmekä varmasti tule antamaan tuumaakaan periksi tuosta tavoitteesta, Makkonen toteaa.

Alkukauden harjoituspelit ovat Makkosen mukaan osoittaneet muutaman joukkueen olevan vielä muita edellä, mutta PuHu-luotsi ennustaa loppukautta kohden taistelun tiivistyvän.

- Viime viikonlopun PuHu Women -turnauksen myötä odotan sarjasta tasaista ja todennäköisesti kovinta SM-sarjaa, mitä on nähty pitkään aikaan, viidennen kautensa Pussihukissa aloittava Makkonen sanoo.

Keväällä kauden 2006–07 kehittyneimmän pelaajan –tittelin pokannut Pussihukkien kapteeni Heidi Kilponen uskoo joukkueen mahdollisuuksiin aina finaalipaikkaan asti.

- Joukkueessamme vallitsee sellainen henki, jossa kukaan ei tykkää hävitä. Ja jos hävitä ei haluta, niin eiköhän silloin finaalipaikka ole tavoitteena, laskee Kilponen.

Kapteeni näkee joukkueensa pelityylissä ison muutoksen viime kauteen verrattuna.

- Pelitapamme on tietysti aivan erilainen avainrooleissa olleiden Anetan (Kausaite) ja Helin (Roukanoja) poistuttua. Vastuu jakautuu tulevalla kaudella tasaisemmin pelaajien kesken.

Ennakkoon Kilponen heittää suosikin viittaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

- Sarja on kova ja hyvinkin tasainen. Ottelut tulevat päättymään muutaman pisteen marginaaleilla. Peli-Karhut, Catz ja Huima ovat varmasti kärjessä, sanoo Kilponen. 

Espoo Teamin odotukset on korkealla

Parina viime kautena niukasti välieristä tippunut Espoo Team on käyttänyt alkukesän huolelliseen joukkueen kokoamiseen. Uudella päävalmentajalla ja naisten SM-sarjan ainoalla tulokasluotsilla Teemu Adlerilla ovat odotukset korkealla.

- Joukkue on erittäin hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Tavoite oli löytää jokaiselle pelipaikalle sopivia pelaajia ja mielestäni olemme onnistuneet siinä hyvin, kommentoi Adler laajaa pelaajamateriaaliaan.

Espoo Teamissä kokemusta tuovat pelintekijäksi hankittu Mirka Jarchovska yhdessä Kaisa Höökin, Mia Liimon sekä paluumuuttaja Siiri Nuutisen kanssa. Nuoruuden intoa tuovat puolestaan muun muassa nuorten maajoukkuepelaajat Kia Ignatius, Mette Scheiman ja Meriem Eerikinharju.

Pelillisesti Espoo Team tulee päävalmentajansa mukaan esittämään viime kauteen verrattuna vielä aggressiivisempaa ja nopeampaa peliä.

Espanjan kakkosliigasta Espooseen tullut 188-senttinen Siiri Nuutinen kehuu vuolaasti alkavan SM-sarjan tasoa.

- Odottavat ja hyvät tunnelmat on kauden alkuun lähdettäessä. Sarja näyttää todella hyvältä, sillä joukkueet ovat hankkineet hyvätasoisia vahvistuksia ja on kiva päästä pelaamaan heitä vastaan, sanoo Nuutinen.

Espoo Team valikoitui Nuutisen tulevaksi seuraksi pääosin joukkueen hyvän harjoittelumotivaation takia.

- Alkukeväästä halusin joukkueeseen, joka harjoittelee kovaa ja on muutenkin samanhenkistä porukkaa, se on kyllä Espoossa täyttynyt hyvin, Nuutinen kehuu.

Myös Adlerin ja apuvalmentaja Mikko Larkaksen suunnittelema pelitapa miellyttää sentteriä.

- Tykkään isona pelaajana nopeasta ja aggressiivisesta pelistä, joka meillä toteutuu hyvin. Joukkueessa vallitsee hyvä tasapaino, koska löytyy paljon kokeneita pelaajia, mutta myös paljon lupaavia nuoria.

Espoolaisten tavoitteet tulevat Nuutisen mukaan kuin suoraan paikallisvastus Pussihukkien kapteenin suusta.

- Kuten Heidi (Kilponen) tuossa mainitsikin Pussihukista, niin mekin lähdemme voittamaan jokaista ottelua ja haluamme pelata vain voitosta. Silloin tavoitteet eivät voi olla muualla kuin SM-finaaleissa ja myös Suomen cupin finaalissa, kiteytti Teamin kapteeni.

Naisten SM-sarjan avausottelut:

to

4.10.

FoA

-

Catz

19:00

Urheilutalo Feeniks

             

la

6.10.

Catz

-

PeKa

13:00

Lappeenrannan urheilutalo

la

6.10.

Huima

-

HoNsU

15:00

Äänekosken liikuntatalo

la

6.10.

BC Nokia

-

FoA

17:00

Nokian palloiluhalli

la

6.10.

PuHu

-

Espoo Team

17:30

Energia Areena

su

7.10.

HoNsU

 

BC Nokia

18:00

Jyväskylän monitoimitalo

su

7.10.

Espoo Team

 

Huima

15:00

Tapiolan urheiluhalli

su

7.10.

HNMKY

 

PuHu

14:30

Helsingin Urheilutalo

Lue myös:



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia