Kouvot komeasti liigakärkeen

20.10.2007 Kouvolan Kouvot nousi Korisliigan kärkeen ottamalla kolmannen peräkkäisen voittonsa ja lauantaikierroksen suurimman sellaisen 102-64 (54-32) -lukemin Porvoon Tarmosta. Kouvot on liigan kärjessä tasapisteissä Namika Lahden, helsinkiläisen ToPon sekä yhden pelin vähemmän pelanneen Espoon Hongan kanssa.

Kouvot karkasi kotipelissään toisella neljänneksellä voittamalla sen peräti 37-16. Tarmo oli sen jälkeen lyöty eikä kahdella viimeisellä neljänneksellä pelattu enää voitosta.

- Puolustimme hyvin ja tänään vihdoin myös hyökkäyspeli toimi ja tuli paljon onnistumisia sekä komeita koreja. Loppunumerot kyllä vähän hämäävät. Tarmo ei ollut niin huono, mutta heille tuli kohtalokkaita hasseja ja ero lipsahti suureksi, tiivisti Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Kouvoista ylsi kaikkiaan kuusi pelaajaa kaksinumeroisiin pisteisiin. Tehokkaimpina Corey Smith heitti 22 ja Roope Suonio 15 pistettä. Tarmosta Travis Leech keräsi 16 ja Mark McCarroll 15 pistettä.

Namikat vierasvoittoihin

Lahden ja Lappeenrannan NMKY:t nappasivat lauantaina vierasvoitot. Namika Lahti haki Karkkilasta voiton lukemin 78-96 (48-41).

Team Componenta nousi ensimmäisellä neljänneksellä jo 11 pisteen johtoon ja pysyi voittotaistossa kolmannen jakson lopulle asti, kunnes lahtelaiset nykäisivät 21-0-jakson ja voittivat viimeisen jakson selvästi 34-17.

Ilkka Vuori ja Ed Williams heittivät vieraille 18 pistettä mieheen. Karkkilasta Jussi Eskola kohensi piste-ennätystään roimasti 25:een. Componentan tuore kokelas Ije Nwankwo jäi 13 minuutissa neljään pisteeseen.

LrNMKY piti nousija Kauhajoen Karhun edelleen nollilla hakemalla vierasvoiton 80-100 (39-49) -tuloksella.

Koko ajan peliä johtaneet vierailijat kasvattivat kolmannen jakson puolivälissä johtonsa ratkaisevasti 20 pisteeseen, jota Karhu ei enää tavoittanut.

Petri Virtanen kunnostautui Karhun kaatajana 31:llä ja Adrian Henning 21 pisteellä.

Darryl Hudson heitti kotijoukkueelle 24 pistettä. Karhulla on miehistössään nyt jo viisi yhdysvaltalaispeluria, joista se pistää kolme kerrallaan kokoonpanoon. Tuorein kokelas, parimetrinen Mario Porter esiintyi nyt toiseksi tehokkaimpana 12 pisteen teholla.

ToPolle jatkoaikavoitto

ToPo venyi jatkoaikavoittoon Tampereella, jossa Pyrintö kaatui numeroin 93-95 (82-82, 40-43).

Pyrintö johti kolmannen jakson lopulla 13 pisteellä ja neljä minuuttia ennen neljännen jakson loppuakin kahdeksalla pisteellä, mutta Iiro Tenngren venytti viisi sekuntia ennen jakson loppua vapaaheitoilla pelin jatkoajalle. Jatkoajan lopussa ToPon voittokorin nosti Tony Patterson.

Patterson heitti ToPolle 26 pistettä ja Tenngren 23.

Pyrinnön teho keskittyi vierasvahvistusten käsiin, kun Damon Williams keräsi 30, Damion Dantzler 25 ja Eric Washington 22 pistettä.

KTP jatkoi Joensuun Katajan alamäkeä 105-85 (43-38) -kotivoitolla. KTP karkasi kolmannen jakson lopulla 17 pisteen johtoon, jota Kataja ei enää onnistunut kaventamaan kymmentä pistettä pienemmäksi.

Kovalla prosentilla etenkin lähietäisyydeltä ratkoneesta kotkalaisjoukkueesta Steve Smith ja Jermaine Spivey nostivat 21 pistettä mieheen. Toni Ilmonen vastasi kaukoheitoista 19 pisteellä.

Katajan tehotrion muodostivat Sami Lehtoranta 23:llä, Louis Hinnant 21:llä sekä Cedric Jackson 20 pisteellä. Polvileikkauksesta toipunut maajoukkuemies Anssi Kinnaslampi aloitti sarjakautensa pelaamalla lähes täydet minuutit 13 pisteen teholla.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.