Möttölän Aris aloitti Kreikassa voitokkaasti, katseet Euroliiga-avauksessa

22.10.2007 Suomen maajoukkuekapteeni Hanno Möttölän tähdittämä ja kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin luotsaama Aris Thessaloniki selvisi ilman suuria ongelmia Kreikan liigan avauksesta. Aris kuritti vieraissa Olympiada Patrasia lukemin 85-67. Voitto oli Arikselle kenraaliharjoitus keskiviikkona käynnistyvään Euroliigaan.

Aris hyödynsi sisäpelaajiensa ylivoimaa Patrasia vastaan. Hanno Möttölä, Jeremiah Massey ja Lazaros Agadakos nostelivat läheltä yhteensä 43 pistettä. 202-senttinen Massey oli joukkueensa sankari 15 pisteellään sekä peräti 15 levypallollaan.

Aloituksessa ollut Möttölä pelasi 21 minuuttia, joiden aikana 209-senttinen suomalainen heitti kymmenen pistettä. Möttölä pisti kakkosensa sisään sihdillä 4/7 ja vapaaheittonsa 2/2.

Patras-ottelu oli 31-vuotiaalle Möttölälle ensiesiintyminen Kreikan pääsarjassa. Aiemmin Möttölä on ehtinyt ammattilaisurallaan pelata NBA:n lisäksi Espanjan, Italian, Venäjän ja Liettuan liigoissa.

Niin Möttölän kuin Ariksen ajatukset eivät Kreikan liiga-avauksessa kauaa harhaile, sillä keskiviikkona odottaa jo kovempi koitos. Aris aloittaa nimittäin savottansa Euroliigassa kotiottelulla espanjalaista Unicaja Malagaa vastaan.

Euroliiga on maanosamme ykkössarja, jossa alkava kausi Möttölälle on jo uran viides. Ariksen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Malagan lisäksi Israelin mestari Tel Aviv Maccabi, italialainen Milano, Kroatian mestari Cibona Zagreb, Liettuan hopeajoukkue Lietuvos Rytas, ranskalainen Le Mans ja Turkin cup-mestari Efes Istanbul. Lohkon viisi parasta sekä kolmen alkulohkon paras lohkokuutonen etenevät jatkosarjaan.

- Patras-ottelu oli maratonin aloitus. Edessä on erittäin kriittinen ottelu Malagaa vastaan Euroliigassa, pohdiskeli Suomen kansalaisuuden jo peliurallaan saanut Aris-luotsi Gordon Herbert seuran nettisivuilla.

Herbertin lausunnon takana on Euroliigan huippukova taso, jolla pärjätäkseen kotitappioihin ei ole varaa.

Sähkeitä: Nikkilä tehokas vierasvoitossa

Myös Italiassa on pääsarjat polkaistu käyntiin. Italian kakkosliigassa pelaava maajoukkuesentteri Antti Nikkilä loisti, kun hänen edustamansa Sassari haki vieraista niukan 67-64-voiton Paviasta kolmannella sarjakierroksella. Nikkilä nosteli 22 peliminuutissaan Sassarille 11 pistettä ja poimi seitsemän levypalloa. Sassari on voittanut kaikki kolme otteluaan. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Nikkilän peli ei ollut uomissaan. Fabrianoa vastaan suomalaisjätti sai 11 minuutissa virhetilinsä täyteen ja Rimini-ottelussa oli tyytyminen neljään pisteeseen 20 minuutissa.

Tuukka Kotti on päässyt väläyttämään osaamistaan kahdesti Italian pääsarjassa, joka on ehtinyt jo vanhentua viiden kierroksen verran. Kotin edustama Rieti on voittanut peleistään kolme. Lukemiin 91-67 päättyneessä kotivoitossa Biellaa vastaan Kotti pelasi 19 minuuttia ja kirjautti tehot 8/6. Tappiollisessa (69-75) vieraspelissä Varesessa Kotin tiliin kirjattiin 13 minuutissa viisi pistettä ja kolme pallonriistoa. Maajoukkueen luottopelaajiin lukeutuva Kotti pelaa tulokaskauttaan Italian ykkösliigassa.

Teemu Rannikon Himki otti jo neljännen voittonsa Venäjän liigassa ja jatkaa tappioitta. Himkin uhriksi joutui tällä kertaa Kazan, joka taipui 4000-päisen kotiyleisönsä edessä niukasti 75-78. Rannikko teki ottelun molemmat pisteensä viimeisellä minuutilla vapaaheittoviivalta. Suomen maajoukkuetähti pelasi ottelussa 21 minuuttia, yritti kerran pelitilanneheittoa ja antoi kaksi syöttöä.

Ruotsin liiganousija Borås Basket on aloittanut kauden pirteästi. Joukkueen riveissä pelaa suomalaisittain mielenkiintoinen liigatulokas, 34-vuotias Veli Taatila. Suomen pääsarjasta ja nuorten maajoukkueistakin tuttu 204-senttinen Taatila on työskennellyt viime vuodet Ruotsissa ja pelannut alemmilla sarjatasoilla. Borås villitsi 1158-päisen kotiyleisönsä pommittamalla puolustavan Ruotsin mestarin Plannjan nurin näytöstyyliin 106-86. Taatila käytti viisi minuuttiaan tehokkaasti joukkueen hyödyksi upottamalla molemmat pelitilanneheittonsa (4 pistettä), hakemalla kolme levypalloa ja torjumalla kerran vastustajan heiton. Kolmen sarjakierroksen jälkeen Boråsin saldo on kaksi voittoa ja yksi tappio.

Suomen maajoukkueen apuvalmentajan Pekka Salmisen luotsaama Solna on ennättänyt pelata Ruotsin liigassa neljä ottelua. Kausi alkoi kahdella tappiolla, kunnes Solna sai riveihinsä Ruotsin maajoukkuetakamiehen Rudy Mbemban. Vikkelän Mbemban johdolla Solna voitti ensin Gothian kotonaan 77-67 ja Plannjan Luulajassa 95-83.

Anton Mirolybovin valmentama Herten käy kovaa koulua Saksan kakkosliigan alkumetreillä. Joukkue jahtaa viiden kierroksen jälkeen vielä avausvoittoaan. Tuorein tappio tuli katkeran niukasti, kun Herten kärsi viikonvaihteessa 96-107-tappion jatkoajalla Ehingenille.

Espanjan kolmosliigassa Ville Kauniston Qalat-Cajasol on aloittanut kauden kahdella voitolla ja kolmella tappiolla. Viikonvaihteen voitokkaassa vierasottelussa Prat Joventutia (60-72) vastaan Kaunisto jäi pisteittä, mutta on kahdesti yltänyt peleissä kymmeneen levypalloon ja kirjauttanut yhden tupla-tuplan (10/10).

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.