Namika Lahti jyrää Korisliigassa

24.10.2007 Namika Lahti nousi Korisliigan kärkeen tasapistein ToPon kanssa, kun lahtelaiset hakivat keskiviikkokierroksella vierasvoiton Uudenkaupungin Korihaista lukemin 68-75 (35-41). Voitto oli Lahdelle viides peräkkäinen.

Tasainen peli alkoi taipua Uudessakaupungissa lahtelaisille kolmannella jaksolla, jolloin vierasjohto kasvoi jo 16 pisteeseen. Korihaiden loppukiri ei kantanut seitsemää pistettä lähemmäksi.

- Voitto irtosi hyvällä joukkuepuolustuksella. Saimme Korihaiden ykkösaseen eli kovan takamieskaksikon Shiloh-Stokes aika hyvin kiinni. Se oli kova temppu etenkin Korihaiden kotisalissa. Pääsimme myös juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Yksittäisistä pelaajista Ilkka Vuori nousi esiin aina tiukassa paikassa, kehui Namika Lahden valmentaja Sami Toiviainen.

Tasaisen tehokkaasta Namikasta Ed Williams pääsi ykköseksi 16 pisteellä. Vuori säesti 13 pisteellään ja viidellä koriin johtaneella syötöllään.

Kauden ensimmäisen kotitappion kärsineestä Korihaista Kyle Shiloh heitti 19 ja Michael Oppland 17 pistettä.

Kouvoille toinen tappio

Lappeenrannan NMKY tuotti Kouvolan Kouvoille toisen tappion, kun sarjapisteet jäivät tasaisessa pelissä Lappeenrantaan 82-79 (44-36) -tuloksella.

Kouvot ahdisteli kotijohtoa läpi pelin ja vieraat kävivät johdossakin kolmannella jaksolla. Loppuhetkillä kotivoitto ei joutunut uhatuksi lopputuloksen kolmea pistettä pienemmällä erolla.

Adrian Henning kunnostautui LrNMKY:n selkeänä pisteykkösenä 25 pisteellä.

Kouvoista Tuomas Iisalo ja Corey Smith päätyivät 19 pisteeseen. Kouvojen aloitusviisikosta puuttui flunssainen Jukka Kataja.

Katajalle ensimmäinen kotivoitto

Joensuun Kataja otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Team Componenta kaatui pistein 92-80 (49-39).

Componenta johti ensimmäisellä neljänneksellä, mutta seuraavalla jaksolla Kataja otti johdon. Karkkilalaiset käväisivät edellä vielä kolmannellakin jaksolla, kunnes Kataja ratkaisi voittonsa viemällä viimeisen neljänneksen 27-19.

Andre Foreman heitti Katajalle 24 pistettä ja Anssi Kinnaslampi 20.

Componentan teho keskittyi 25 pistettä tehneen Jeremy Rogersin ja 21 pistettä sekä 17 levypalloa keränneen Nick Walleryn käsiin.

Kataja odottaa torstaina kokoonpanoonsa uutta yhdysvaltalaisvahvistusta Terry Blackia. 29-vuotias 198-senttinen laitahyökkääjä on pelannut neljä edelliskauta Saksan Bundesliigassa, josta kantautuneiden arvioiden mukaan Blackin pitäisi olla Katajalle todellinen vahvistus.

Tarmo hävisi täpärästi Pyrinnölle

Kierroksen tasaisin kamppailu käytiin Porvoossa, josta Tampereen Pyrintö haki ensimmäisen vierasvoittonsa Tarmon taivuttua 72-74 (35-29) -tuloksella.

Tarmo piti suurimmillaan 13 pisteeseen kasvanutta johtoa, kunnes Pyrintö nousi niskan päälle päätösjaksolla. Esa Mäki-Tulokas donkkasi vielä 30 sekuntia ennen loppua Tarmon 71-71 -lukemiin, mutta Antero Lehdon kakkonen ja Damon Williamsin vapaaheitto ratkaisivat vierasvoiton.

Williams heitti Pyrinnölle 27 ja Lehto 17 pistettä. Damion Dantzler haali 17 levypalloa.

Mäki-Tulokas oli Tarmon tehokkain 20 pisteellä, joista 15 syntyi jo taukoon mennessä. Mikael Holme heitti 19 pinnaa.

(STT - Koris.net)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, http://www.basket.fi/.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.