Möttölän Arikselta puhti poissa Milanossa

17.1.2008 Suomen maajoukkuekapteeni Hanno Möttölän edustama kreikkalaisjoukkue Aris Thessaloniki ei onnistunut varmistamaan Euroliigan jatkopaikkaansa, kun se kohtasi Milanon vieraissa. Milano dominoi levypallopeliä ja otti Euroliiga-kauden ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 77-69.

Kreikan liigassa seitsemän peräkkäistä voittoa ottaneelta Arikselta oli paras puhti poissa Italian-vierailullaan. Joukkueen kanadalaissuomalainen valmentaja Gordon Herbert ei sanojaan pelin jälkeen säästellyt.

- Joukkuetyöskentelymme oli kauheaa. Olen erittäin pettynyt joukkueeseen: ei koriin johtaneita syöttöjä ja heikkoa levypallopeliä, jossa (Milanon) Travis Watsonilla oli ratkaiseva rooli. Lisäksi teimme typeriä virheitä Milanon paikkapuolustusta vastaan, Herbert latasi analyysinsä ottelusta Euroliigan nettisivuilla.

Aris hävisi ottelun irtopallot peräti 18-40. Herbertin kehuma Watson tehtaili Milanolle tuplatuplan, 17 pistettä ja 13 levypalloa.

Ottelun sankariksi nousi Danilo Gallinari, joka pommitti kaksi tärkeää kolmosta sisään viimeisen 90 sekunnin aikana. Gallinari heitti yhteensä 20 pistettä.

Ariksen aloituksessa totutusti ollut Hanno Möttölä pelasi reilut 19 minuuttia, teki seitsemän pistettä, mutta jäi ilman muita tehomerkintöjä.

Voitto olisi varmistanut Ariksen etenemisen Euroliigan 16 parhaan joukkoon. Joukkue on voittanut 12 ottelustaan kuusi ja joutuu odottamaan jatkopaikan kohtaloa, kun kaksi kierrosta alkusarjaa on pelaamatta.

Kreikan liigassa joukkueella on pyyhkinyt viime aikoina mallikkaasti. Se otti viime viikonvaihteessa seitsemännen peräkkäisen voittonsa Egaleon kustannuksella. Ariksen voitto kirjattiin vieraissa lukemin 88-71. Möttölä tekaisi vajaassa 20 minuutissa 11 pistettä, poimi neljä levypalloa, antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä ja riisti kerran.

Rannikolla murheita jalan kanssa

Loppuvuodesta vuoden koripalloilijana Suomessa palkittu Teemu Rannikko on joutunut istumaan siviilit yllään kaksi viikkoa harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen vuoksi. Rannikon jalasta poistettiin torstaina lasikuitukipsi. Alustavien arvioiden mukaan Rannikko joutuu lepuuttamaan jalkapohjan ja kantapään vammaansa vielä ainakin viikon.

Rannikon poissaolosta huolimatta suomalaisen edustama BC Himki jyrää niin Venäjän liigassa kuin Euroopan kakkoskilpailussa ULEB Cupissakin.

Himkin tuorein uhri ULEB Cupissa on puolalainen Anwil Wloclawek, josta Himki pyöritti 90-63-kotivoiton. Venäjän liigassa Pietarin Spartak joutui kotonaan nöyrtymään Himkin ylivoiman edessä 65-97-lopputuloksella.

ULEB Cupin alkulohko D:n voitto ratkeaa ensi viikolla, kun Himki matkustaa Espanjaan Pamesia Valencian vieraaksi. Himki on lohkossa ykkösenä voittosuhteella 8-1 Valencian seuratessa vanavedessä (7-2). Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Himkin kolmen pisteen voittoon, joten Valencian on lohkon voittaakseen kukistettava venäläisvieraansa ensi viikolla vähintään samaisella erolla.

Nikkilän Sassarille toinen peräkkäistappio

Suomalalaissentteri Antti Nikkilän Sassari kärsi yllättäen toisen peräkkäisen tappionsa Italian kakkosliigassa keskikastin joukkueelle. Tuoreimman tappion tarjoili Pistoia niukalla 80-79-vierasvoitollaan. Edellisellä kierroksella Sassari taipui vieraissa Casale Monferratolle.

Sassari on tappioistaan huolimatta sarjassa kolmosena, kun Pistoia löytyy seitsemänneltä ja Monferrato yhdeksänneltä sijalta.

210-senttinen Nikkilä pelasi Pistoia-pelissä 19 minuuttia seitsemän pisteen, seitsemän levypallon ja kahden torjunnan tehoilla.

Sarjaporrasta ylempänä Italian pääsarjassa Tuukka Kotin Rieti kärsi Milanossa 81-86-tappion. Kotti sai tilastorivilleen 11 peliminuutissa merkinnät yhdestä pisteestä ja yhdestä levyristä. Tappio oli Rietille jo neljäs peräkkäinen. Joukkue on valahtanut 18 joukkueen sarjassa sijalle 15.

Ruotsin liigassa Pekka Salmisen valmentama Solna Vikings on puolestaan kivunnut jo neljänneksi voitettuaan neljä viimeistä peliään. Tuoreimmassa pelissään Solna kuritti Jämtlandia lukemin 90-75. Veli Taatilan Boråsin kuntokäyrä näyttää toiseen suuntaan, sillä joukkue on hävinnyt kolme peräkkäisottelua. Viimeksi Borås taipui Uppsalassa niukasti 86-88 Taatilan tehdessä kuudessa minuutissa kolme pistettä.

Islannin pääsarjassa Roni Leimun Hamar avasi vuoden 88-85-vierasvoitolla Tindastollista suomalaistakamiehen heittäessä 18 pistettä. Voittoa seurasi niukka 80-85-kotitappio Skallagrimurille. Leimu pussitti 17 pistettä.

Saksan kakkosliigassa Anton Mirolybovin luotsaaman Hertenin kuuden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki tuli päätökseen, kun Breitengüssbach piti kotona pintansa lukemin 78-72.

Ville Kauniston Qalat Cajasol sai Espanjan kolmosliigassa vieraissa köniinsä Huescalta 69-93. Kaunisto saalisti kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa pelattuaan vajaat 26 minuuttia.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

Näytä lisää vastaavia