Michaela Moua on aloittanut vahvasti Italiassa

27.11.2007 Suomalaislaituri Michaela Mouan edustama Castellani Pontedera otti kauden seitsemännen voitonsa viikonvaihteessa Sma Anconasta lukemin 84-60. Voitollaan Italian kakkosliigassa Seria A2:ssa pelaava Castellani nousi lohkonsa ykköseksi. Moua pussitti voitto-ottelussa 15 pistettä.

Castellanin aloituksessa pelannut Moua sai vastuuta yhteensä 32 minuutin verran ja pisteiden lisäksi hän haki kuusi levypalloa.

Moua on aloittanut kautensa Italiassa vahvasti. Kahdeksassa pelaamassaan ottelussa laituri on heittänyt keskimäärin 13,3 pistettä ja repinyt 7,4 levypalloa pelaten keskimäärin 28,3 minuuttia ottelua kohden.

Castellani Pontedera on asettanut tavoitteekseen nousun Italian pääsarjaan ja alkukauden otteiden perusteella suunta näyttää hyvältä, sillä kahdeksasta ottelusta joukkue on voittanut seitsemän. Mouan lisäksi joukkue hankki riveihinsä tälle kaudelle kokeneita Italian Seria A1:n pääsarjapelaajia.

Myös Moua on nähty Italian Seria A1 -kentillä aiemmin, sillä ammattilaisuransa alkuvaiheessa laituri pelasi kauden 2002-03 maan pääsarjassa Acer Priolon joukkueessa.

Tuukkanen ja Piipari vierasvoittoon

Espanjan pääsarjassa pelaava Gran Canaria voitti viime kierroksella vieraskentällä Cadi La seu d’urgellin lukemin 85-77. Piiparin pyöritämä Gran Canarian hyökkäyspeli laittoin toisella kymmenminuuttisella ison vaihteen päälle juosten jakson 30-18. Joukkueen hyvästä vireestä kertoo viimeisen neljänneksen rutistus lukemin 24-19, jolla joukkue varmisteli voittonsa.

Täydet minuutit urakoinut Piipari heitti pelinjohtamisen ohella 15 pistettä ja haki kolme levypalloa. Ottelun jaksot kirjattiin 21-17, 18-30, 19-14, 19-24.

Gran Canarian toinen aloitusviisikon suomalaispelaaja maajoukkueen kapteeni Taru Tuukkanen naulasi 16 pistettä ja otti seitsemän levypalloa pelaten 38 minuuttia. Gran Canarian tehokkain pelaaja oli peräti seitsemän kolmosta upottanut Roneeka Hodges 27 pisteellään ja kuudella levypallolla. Heta Korpivaara parantelee edelleen kipeytynyttä jalkapöytäänsä.

Gran Canaria jatkaa kovalla pelirytmillä kohdaten torstaina 29.11. kotikentällään Eurocupin tärkeässä kamppailussa italialaisen Lavezzini Basketin.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.