Rannikon Himki avasi eurotaipaleen voitokkaasti

7.11.2007 Pelkkiä voittoja Venäjän liigassa napsinut Himki selvisi säikähdyksellä ULEB Cupin avausottelussaan. Teemu Rannikon edustama Himki oli suurimmillaan 11 pisteen tappioasemassa ranskalaista Nancya vastaan, mutta nousi kotiyleisönsä riemuksi 90-81-voittoon.

Nancy karautti avausjaksolla 23-12-johtoon ja oli isäntiään edellä vielä kolmannella jaksolla tilanteessa 46-50. Himkin Kelly McCarty nousi pelin ratkaisijaksi. Venäjän kansalaisuuden kauden kynnyksellä saanut amerikkalainen teki 11 pistettä, kun Himki siirtyi 18-3-rykäisyllään 64-53-karkumatkalle. McCarty (28/4) ja Anton Ponkrasov (16/5) pitivät huolen, ettei Nancy päässyt päätösneljänneksellä enää uhittelemaan.  

Suomen maajoukkueen pelintekijä Teemu Rannikko pelasi Nancy-ottelussa 27 minuuttia. Hän heitti seitsemän pistettä ja vapautti viidesti pelikaverinsa syötöillään korintekoon. Rannikko otti viisi heittoa kolmoskaaren takaa, joista yksi onnistui. Vapaaheittoviivalta jälki oli täydellistä (4/4). Rannikon tiliin kirjattiin myös kaksi riistoa ja kaksi levypalloa. 

D-lohkon toisessa tiistaisessa ottelussa ukrainalainen Mariupol kukisti vieraissa puolalaisen Wlocklawekin 70-66. ULEB Cup on Euroopan kakkoskilpailu.  

Venäjän liigassa Himki on voittanut kauden seitsemän ensimmäistä otteluaan.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

Näytä lisää vastaavia